Lifestyle|09.08.2020 17:10

Μαίρη Συνατσάκη: «Ιδιος άνθρωπος, άλλη πόζα» - Η ανάρτηση για την κυτταρίτιδα

Newsroom

Η παρουσιάστια, vlogger και youtuber Μαίρη Συνατσάκη με μια μακροσκελή καλοκαιρινή ανάρτησή της στο Instagram, υπενθυμίζει στους followers της ότι ελάχιστα από αυτά που βλέπουμε στα social media είναι αληθινά. Με δύο φωτογραφίες της κάνει σαφές ότι «τα social media είναι μια ιλουστρασιόν εκδοχή της ζωής όλων μας» δείχνοντας το σώμα της σε δύο διαφορετικές πόζες.  

Η Μαίρη Συνατσάκη εξηγεί στην ανάρτησή της: «Ίδιος άνθρωπος, ίδια ώρα, ίδιο σώμα, άλλη πόζα... Θα κάνω αυτό το ποστ για να αντικρίσω την δική μου ντροπή. Συζητούσαμε πολύ προχθές για το πόσο έχει ξεφύγει η κατάσταση με τα φωτοσοπ και τα σμουθνες και τα «μαζέματα» με απλικέσιο στα σώματα εδώ στο ινσταγκραμ. Ξέρω ότι στην βάση τους τα social media είναι μια ιλουστρασιον εκδοχή της ζωης όλων μας, αλλά πόση ευθύνη έχουμε που συντηρούμε μόνιμα και μόνο αυτήν την όψη της, μετατρέποντας την σε ουτοπική κανονικότητα; Πολλή! Μας είπαν «Αυτό το πρότυπο γυναίκας είναι το όμορφο» κι εμείς πειστήκαμε και προσπαθούμε όλες να του μοιάσουμε. Σε αυτό το ένα. Το αψεγάδιαστο. Όλες. Και γιατί; Για να αρέσουμε περισσότερο στους άντρες; Για να μας θαυμάζουν περισσότερο οι γυναίκες; Για να μην αντικρίσουμε ποτέ τον ολόκληρο εαυτό μας;

Για να παραμείνουμε βολικά θύματα μιας ολόκληρης βιομηχανίας που μας θέλει να μην αντέχουμε την όψη φλοιού πορτοκαλιού στα πόδια μας, ενώ το 90% από εμάς την έχει; Έλα μωρε παιδιά... μέχρι πότε; Είμαι 1,67. 60 κιλά. Γυμνάζομαι εδώ και χρόνια. Προσέχω να τρέφομαι υγιεινά όσο μπορώ. Όχι πάντα. Όχι με τον ίδιο τρόπο κάθε περίοδο. Έχω χαλάρωση και κυτταρίτιδα που φαίνονται περισσότερο με συγκεκριμένο φως και σε συγκεκριμένες στάσεις, κυρίως σε αυτές που καθόμαστε κανονικά σαν άνθρωποι δηλαδή και όχι σαν ινφλουένσερς. Και δεν πειράζει. Δεν με ορίζει μια στιβάδα δέρματος. Να μην αρέσουμε καθόλου αν είναι να αρέσουμε μόνο για την λεία στιβάδα δέρματός μας φίλη μου. Μας τραβάει η βαρύτητα κάθε δευτερόλεπτο. Όλα θα αλλοιωθούν αργά ή γρήγορα. Κράτα την ψυχή. [ λίγο πιο αληθινή ]».

T

Στην ίδια ... λογική κινείται η influencer Danae Mercer που ζει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και είχε φτάσει στη νευρική ανορεξία επηρεασμένη από τα πρότυπα ομορφιάς που μας επιβάλλει το Διαδίκτυο. Στο προφίλ της Danae Mercer στο Instagram βλέπουμε ακριβώς πώς η γωνία της κάμερας, ο φωτισμός και το στήσιμο του σώματος κάνουν τη διαφορά σε μια φωτογραφία. Η νεαρή δημοσιογράφος μάς δείχνει τα τρικς που χρησιμοποιούν οι διάσημοι για να φαίνονται καλλίγραμοι στο Διαδίκτυο καθώς και κάποιες εφαρμογές που ψηλώνουν, λεπταίνουν και ... «παραμορφώνουν» το σώμα λόγω ματαιοδοξίας και ανασφάλειας.

T

Η ποπ σταρ Νέμι Λοβάτο ήταν από τις πρώτες κυρίες της διεθνούς ποπ σκηνής που δήλωσε ότι παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε με την εικόνα της, έδωσε αγώνα και πλέον νιώθει ισορροπημένη. «Άρχισα να συγκρίνω τον εαυτό μου με αυτά τα μοντέλα Instagram και σκέφτηκα μόνη μου, κάποιος πρέπει να δείξει στους οπαδούς μου και σε οποιονδήποτε κοιτάζει το λογαριασμό μου ότι αυτό που βλέπετε δεν είναι πάντα αυτό που είναι πραγματικό», είχε δηλώσει στο «E! News».

T

«Και έτσι αποφάσισα να αγκαλιάσω τα ελαττώματά μου και – δε μου αρέσει να τα αποκαλώ ελαττώματα, είναι απλώς ένα μέρος του ποια είμαι – και να δείξω στον κόσμο ότι δεν είμαι τέλεια, αλλά αυτό είναι που με κάνει όμορφη... Είναι σημαντικό να προσπαθήσεις να βρεις ευγνωμοσύνη στη ζωή και να επικεντρωθείς στα θετικά πράγματα και όταν είσαι σε θέση να το κάνεις αυτό ή είσαι σε θέση να βοηθήσεις άλλους, μπορείς να δεις τη ζωή σου από διαφορετική οπτική γωνία. Μερικές φορές είναι πραγματικά προκλητικό και είναι δύσκολο, αλλά είναι κάτι που με βοηθά καθημερινά και μέχρι στιγμής έχει δουλέψει.»

T

Μαίρη Συνατσάκηsocial mediaYoutuber