Lifestyle|16.08.2020 12:51

«Ανάκριση» του Μάθιου ΜακΚόναχι στον Αντονι Φαούτσι για τον κορονοϊό

Newsroom

Ο δρ Άντονι Φαούτσι έδωσε πλήθος απαντήσεων σε μία διαφορετική συνέντευξη μέσω Instagram με τον ηθοποιό Μάθιου ΜακΚόναχι, να παίζει το ρόλο του δημοσιογράφου ή αλλιώς του Αμερικανού πολίτη που είναι γεμάτος απορίες σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού. Έτσι ο 79χρονος επιδημιολόγος και επικεφαλής της  task force του Λευκού Οίκου για τον κορονοϊό έθεσε διλήμματα, έδωσε λύσεις και βασικές οδηγίες προφύλαξης..

Για παράδειγμα κατέρριψε τον μύθο της ανοσίας της αγέλης όταν ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός τον ρώτησε: Θα μπορούσαμε να νοσήσουμε όλοι, ώστε να πετύχουμε την ανοσία και να πεθάνει η νόσος; «Με τίποτα. Αυτό θα προκαλούσε μεγάλα προβλήματα, ιδίως στις ΗΠΑ όπου η παχυσαρκία είναι κοινή και ασθένειες όπως η υπέρταση και ο διαβήτης θεωρούνται παράγοντες κινδύνου. Αν κολλούσαν όλοι τον ιό, θα πέθαιναν πολλοί άνθρωποι. Ο απολογισμός των νεκρών θα ήταν τεράστιος και απολύτως θλιβερός».

Ο Φαούτσι έθεσε και το εξής απλό δίλημμα σχετικά με τις σκηνές συγχρωτισμού που υπάρχουν στα μπαρ: «Θέλετε ανοιχτά τα μπαρ ή ανοιχτά τα σχολεία», με τον ΜακΚόναχι να εκφράζει την προσωπική του απογοήτευση για τη στάση πολλών συμπολιτών του απέναντι στην πανδημία.

Και η προτροπή του δόκτορα ήταν απλή αλλά χτύπησε ευαίσθητη χορδή των Αμερικανών: «Πρέπει να ενωθούν ξανά οι πολίτες όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν, μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και την 11η Σεπτεμβρίου: «Αυτό (η πανδημία) είναι αντίστοιχο, Μάθιου. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ξανά» είπε χαρακτηριστικά.

T

ΚορονοϊόςΆντονι ΦάουτσιΜάθιου ΜακΚόναχι