Lifestyle|23.12.2018 18:33

Η εκπομπή που σάρωσε το 2018 - Ποια προγράμματα άγγιξαν την κορυφή

Newsroom

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Nilsen για τις τηλεοπτικές προτιµήσεις των Ελλήνων τηλεθεατών, την πρώτη θέση κατέκτησε το «Survivor 2», όπως συνέβη και την προηγούµενη σεζόν (2016-2017), µε τη διαφορά όµως ότι η φετινή του απόδοση είναι δύο ποσοστιαίες µονάδες κάτω σε σύγκριση µε την περσινή (21,5%, έναντι 23,6% τηλεθέαση), που αντιστοιχούν σε 217.000 τηλεθεατές λιγότερους. 

Το ριάλιτι επιβίωσης μπήκε σαν σίφουνας το 2017 και ήταν ο «σωτήρας» του ΣΚΑΪ, αφού εκτόξευσε τα νούμερα τηλεθέασης και έδωσε σανίδα σωτηρίας σε πολλές ψυχαγωγικές εκπομπές του σταθμού.

Η Eurovision θεωρείται σταθερή αξία και αµετακίνητη από τη δεύτερη θέση του top10. Τον φετινό διαγωνισµό είδαν 1.854.000 τηλεθεατές, έναντι 1.814.000 πέρυσι. Νικήτρια του φετινού μουσικού διαγωνισμού ήταν η Neta Barzilai με το «TOY». Η Κύπρος, με την Ελένη Φουρέιρα, κατέκτησε την δεύτερη θέση καθώς οι επιτροπές των χωρών, άφησαν την ποπ τραγουδίστρια στην πέμπτη θέση, ενώ το κοινό της έδωσε τη δεύτερη θέση. Έτσι, στην τελική κατάταξη ήρθε δεύτερη με 436 βαθμούς.

Το Παγκόσµιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου της Ρωσίας, µε τις απευθείας µεταδόσεις τεσσάρων αναµετρήσεων, κατέλαβε τις θέσεις 3 έως 5, µε τον τελικό ανάµεσα σε Γαλλία και Κροατία να έχει συγκεντρώσει την υψηλότερη τηλεθέαση από όλους τους αγώνες της διοργάνωσης.

Η εμφάνιση της Πάολα στην εκπομπή «Στην υγεία μας ρε παιδιά» στις αρχές του έτους, χάρισε την όγδοη θέση στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου. Καλεσμένοι στην εκπομπή ήταν ο Στέλιος Ρόκκος, η Ευρυδίκη, ο Νίκος Βουρλιώτης και ο Δήμος Αναστασιάδης που ερμήνευσαν τις δικές τους επιτυχίες και άλλα γνωστά τραγούδια άλλων συνθετών. Κάθε Σάββατο στις 21:00, ένα μεγάλο τραπέζι στρώνεται με οικοδεσπότη τον γνωστό ηθοποιό και εκλεκτούς καλεσμένους από το χώρο του ελληνικού πενταγράμμου, της τηλεόρασης και του θεάτρου. 

Στην ένατη θέση βρέθηκε το «Nomads». Το ριάλιτι επιβίωσης που προβάλλεται για 15 χρόνια με τεράστια επιτυχία στη Λατινική Αμερική και έκανε πέρυσι, το «ντεμπούτο» του, πρώτη φορά στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, επέστρεψε για δεύτερη σεζόν στις οθόνες μας, αποκλειστικά μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1. Ένας επίγειος παράδεισος, το τέταρτο μεγαλύτερο νησί του κόσμου, νοτιοανατολικά της Αφρικής με εντυπωσιακές εναλλαγές τοπίων και κλίματος, πλούσια και σπάνια βιοποικιλότητα καθώς και με ένα μοναδικό στον πλανήτη οικοσύστημα, το νησί της Μαδαγασκάρης, αποτέλεσε το φετινό «σπίτι» των Νομάδων. 

 

Στη δέκατη θέση βρίσκεται το έκτακτο δελτίο του ΣΚΑΪ για το «Μακεδονικό», ενώ ακολουθούν το «Voice 3», η απονομή κυπέλλου για το Μουντιάλ 2018 και το «Master Chef 2». 

Survivorτηλεθεατές