Lifestyle|27.10.2018 12:48

Ευαγγελία Αραβανή: «Ο κόσμος θέλει νέα πρόσωπα στην TV»

Αλέξης Μίχας

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη η Ευαγγελία Αραβανή μιλά στο TV Έθνος για το νέο talent show μόδας που παρουσιάζει στο Open TV, το «Project Runway», όπου εκτός από την παρουσίαση έχει και έναν επιπρόσθετο ρόλο, αυτόν του μέλους της κριτικής επιτροπής. Αποκαλύπτει πώς της φάνηκε ο δεύτερος κύκλος του «My Style Rocks» και απαντά στο εάν θα παρουσίαζε ξανά το συγκεκριμένο ριάλιτι.

Θα ξεκινήσω με το «Project Runway». Πώς ήρθε η πρόταση από το Open για την παρουσίασή του;

Στις αρχές του καλοκαιριού έγινε η πρώτη συζήτηση. Είχαν αποφασιστεί ήδη κάποια projects που θα έβγαιναν τη νέα σεζόν στον «αέρα» του καναλιού. Με κάλεσε λοιπόν η Άλκηστις Μαραγκουδάκη στο γραφείο της και συζητήσαμε. Δεν σου κρύβω ότι ενθουσιάστηκα από την πρώτη στιγμή με το concept του «Project Runway» και είπα «υπέροχα, πάμε να το κάνουμε».

Είχατε συζητήσει νωρίτερα και για την παρουσίαση του «La Banda»;

Πολύ νωρίτερα από τη στιγμή που έγινε η ουσιαστική συζήτηση για το «Project Runway». Είχαν γίνει κάποιες κουβέντες σε πρωταρχικό στάδιο, αλλά ποτέ κάτι επίσημο. Η επίσημη πρόταση ήταν για το «Project Runway».

Το έχεις δει; Ναι, έχω δει κάποια πράγματα.

Χαίρεσαι που θα παρουσιάσεις ένα πρόγραμμα που σχετίζεται με τη μόδα;

Φυσικά! Θεωρώ πως το «Project Runway» είναι στα μέτρα μου. Από τη μόδα ξεκίνησα, έτσι με έμαθε ο κόσμος και έγινε στη συνέχεια η μετάβασή μου στην τηλεόραση. Να περιγράψουμε λίγο το concept και θα ήθελα να μου πεις τις εντυπώσεις σου από τα γυρίσματα. Πρόκειται για ένα talent show για νέους σχεδιαστές μόδας. Κάθε εβδομάδα υπάρχει μια διαδικασία για τους διαγωνιζόμενους. Έχουν συγκεκριμένο μπάτζετ και συγκεκριμένο χρόνο για να υλοποιήσουν το θέμα της εβδομάδας. Θα βλέπουμε, λοιπόν, όλη τη διαδικασία. Από την επιλογή του υφάσματος μέχρι την τελική παρουσίαση του ρούχου στην πασαρέλα του πλατό. Στο τέλος της βραδιάς θα βλέπουμε ποιος είναι ο καλύτερος που κερδίζει και την ασυλία για την επόμενη εβδομάδα και ποιος είναι αυτός με τη χαμηλότερη βαθμολογία που θα αποχωρεί. Στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν τρεις καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου. Ο Δημήτρης Πέτρου, η Ρούλα Ρέβη και ο Μιχάλης Πάντος.

T

Πώς είναι μέχρι στιγμής η χημεία σας στα πρώτα γυρίσματα;

Θα ξεκινήσω λέγοντάς σου πως και τους τρεις τους γνώριζα. Όπως είπες και εσύ, πρόκειται για καταξιωμένους επαγγελματίες. Γνωρίζουν, λοιπόν, πολύ καλά να κρίνουν αυτό που βλέπουν. Έχουμε πολύ ωραία διάθεση μεταξύ μας. Είμαστε όμως στην αρχή και χρειαζόμαστε λίγο τον χρόνο μας. Αυτό βέβαια συμβαίνει σε οποιοδήποτε καινούργιο τηλεοπτικό πρόγραμμα. Μέντορας των υποψήφιων σχεδιαστών θα είναι ο Απόστολος Μητρόπουλος.

Ποια είναι τα καθήκοντά του;

Είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα στα παιδιά. Από την πρώτη στιγμή της ανάθεσης της αποστολής. Θα τους δίνει συμβουλές και θα τους εξηγεί τα λάθη τους. Ο μέντορας δεν θα έχει καμία σχέση με το κομμάτι της κριτικής επιτροπής. Θα είναι λοιπόν κατά κάποιον τρόπο ο «άνθρωπός» τους.

Και εσύ όμως στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα έχεις διαφορετικό ρόλο, αφού εκτός από παρουσιάστρια είσαι και κριτής.

Σωστά. Στα προηγούμενα προγράμματα λειτουργούσα προστατευτικά προς τους διαγωνιζόμενους. Όχι γιατί μου είπε κάποιος πως πρέπει να το κάνω, αλλά γιατί έτσι λειτουργώ ως άνθρωπος. Και κάποιες φορές προσπάθησα να μπω στη θέση τους. Τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Πρέπει και εγώ να κρίνω και αυτό που θα προσπαθήσω να κάνω θα είναι το να είμαι όσο πιο αντικειμενική γίνεται. Ούτε θα τους χαϊδέψω τ’ αυτιά, αλλά ούτε και θα είμαι ο κεραυνός στο κεφάλι τους. Ο σκοπός της κριτικής είναι οι διαγωνιζόμενοι να γίνουν καλύτεροι και να εξελιχθούν.

T

Υιοθέτησες κάποια στοιχεία από το στυλ της Χάιντι Κλουμ που παρουσιάζει εδώ και χρόνια το «Project Runway» στο εξωτερικό;

Όχι, δεν μπορώ να το κάνω. Εγώ είμαι η Ευαγγελία. Και αν επιχειρούσα να το κάνω θα έδειχνε ψεύτικο. Σίγουρα θα με δείτε όμως διαφορετική, γιατί όπως σου είπα πλέον εκτός από τον ρόλο της παρουσιάστριας έχω και αυτόν του να κρίνω. Διατυπώνονται τελευταία δύο απόψεις στην τηλεόραση. Αυτή που υποστηρίζει πως ο κόσμος επιλέγει με βάση το project και όχι τον παρουσιαστή, και η ακριβώς αντίθετη.

Εσύ σε ποια από τις δύο πιστεύεις;

Νομίζω πως δεν ισχύει απόλυτα ούτε το ένα ούτε το άλλο. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Μπορεί όντως ένα πρόγραμμα να είναι πολύ ελκυστικό στον τηλεθεατή, όχι όμως τόσο πολύ ο παρουσιαστής. Μπορεί να συμβαίνει και το αντίθετο με έναν πολύ αγαπητό παρουσιαστή στον κόσμο, ο οποίος όμως καλείται να παρουσιάσει ένα πρότζεκτ που δεν βγαίνει τόσο καλό σε επίπεδο παραγωγής. Βέβαια πρέπει να διευκρινίσουμε πως είναι τελείως διαφορετικό πράγμα μια εκπομπή που βασίζεται σε ένα πολύ συγκεκριμένο format και μια εκπομπή ποικίλης θεματολογίας, όπως για παράδειγμα ένα πρωινό.

Έχουμε φύγει, όμως, από την εποχή της προσωποκεντρικής τηλεόρασης και των μεγάλων τηλεαστέρων;

Αν δεν έχουμε φύγει τελείως, προς τα εκεί οδεύουμε. Ο κόσμος έχει κουραστεί και τα τελευταία χρόνια δείχνει πως θέλει να δει νέα και φρέσκα πρόσωπα στις οθόνες του. Δεν θέλει να βλέπει τα ίδια και τα ίδια. Είσαι μέρος μιας νέας προσπάθειας ενός καινούργιου σταθμού, του Open.

Πώς νιώθεις γι’ αυτό;

Χαίρομαι που με επέλεξαν να είμαι κομμάτι όλου αυτού που περιγράφεις. Χαίρομαι που είμαι μέσα σε αυτήν την προσπάθεια. Κάθε καινούργιο πράγμα, βέβαια, χρειάζεται τον χρόνο του. Θα δείξουμε και εμείς τη δυναμική μας.

Πώς σου φαίνεται ο δεύτερος κύκλος του «My Style Rocks»;

Το έχω δει αποσπασματικά. Μου φαίνεται κάτι παρόμοιο με το περσινό. Τι έχει αλλάξει; Κατ’ αρχάς υπάρχει άλλη παρουσιάστρια, που δεν είμαι εγώ (γέλια). Και άλλη κριτική επιτροπή φυσικά. Από τα φετινά κορίτσια που συμμετέχουν κάποιες διαφέρουν, κάποιες προσπαθούν να αντιγράψουν τις περσινές. Αυτό είναι για μένα λάθος. Δεν μπορείς να υποδυθείς κάτι που δεν είσαι. Χίλιες φορές να είσαι ο εαυτός σου παρά μια κακή αντιγραφή. Στη λογική του «είδα πέρυσι αυτό και έπιασε, και πάω να κάνω το ίδιο».

Η σύνθεση της επιτροπής πώς σου φαίνεται;

Θα μπορούσε να είναι και καλύτερη. Ποια είναι αυτή, δεν μπορώ να σου απαντήσω... Δεν πετάω και τη σκούφια μου.

T

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου σου αρέσει;

Δεν μπορώ να την κρίνω, γιατί την προηγούμενη σεζόν ήμουν εγώ στη συγκεκριμένη θέση. Θα σου πω ότι «ουδείς αναντικατάστατος».

Υπάρχουν όμως κριτικές που αναφέρουν πως εσύ ήσουν καλύτερη στην παρουσίαση του συγκεκριμένου πρότζεκτ από την Κωνσταντίνα όσον αφορά στη διαχείριση του τηλεοπτικού «αέρα».

Ο καθένας έχει τη γνώμη του. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και δίνει αυτό που μπορεί. Δίνει την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του.

Θα παρουσίαζες ξανά το «My Style Rocks»;

Στο είχα πει και στην περσινή μας συνέντευξη. «Ποτέ μη λες ποτέ». Όμως στην παρούσα φάση και όπως το έχω στο μυαλό μου, νομίζω πως όχι. Μου άρεσε όταν το έκανα, αλλά μέχρις εκεί. Κοιτάω να κάνω κάθε φορά το επόμενο βήμα στα επαγγελματικά μου. Και χαίρομαι πραγματικά που τα τελευταία χρόνια υπάρχουν προτάσεις που με εξελίσσουν επαγγελματικά. Και άνθρωποι που με πιστεύουν και θεωρούν πως μπορώ να αντεπεξέλθω σε αυτό που μου αναθέτουν. Δεν θα έκανα κάτι μόνο και μόνο για να υπάρχω στην τηλεόραση. Αν την επόμενη χρονιά δεν υπάρξει κάτι που να μου αρέσει και να πιστεύω πως μπορώ να το υποστηρίξω, δεν θα το κάνω. Μόνο και μόνο για να μη μείνω μία σεζόν εκτός τηλεόρασης. Δεν έχω αυτήν τη ματαιοδοξία.

Είχα την εύνοια το τελευταίο διάστημα -γιατί πιο παλιά δεν την είχα- να δείξω πράγματα που μπορώ να κάνω. Πίστεψε όμως σε σένα η Άλκηστις Μαραγκουδάκη και δεν αναφέρομαι στο τώρα, αλλά στη συνεργασία σας στον προηγούμενο σταθμό. Γι’ αυτό την έχω ευχαριστήσει δημοσίως πάρα πολλές φορές. Αν δεν με είχε πάρει να μου πει «θα κάνουμε το ‘’X-Factor’’ και σε θέλουμε για το backstage», πιστεύω δεν θα ήμουν εδώ που είμαι τώρα επαγγελματικά. Μέχρι τότε δεν μου είχε δώσει κανείς τον χρόνο και τον χώρο για να δείξω τι μπορώ να κάνω. Οι περισσότεροι με κατέτασσαν στην κατηγορία «όμορφη ίσον γλάστρα».

Σε στενοχωρούσε αυτό;

Ναι, αλλά νομίζω πως τη στιγμή που ίσως λίγο είχα απογοητευθεί, ήρθε η κατάλληλη πρόταση που με άφησε να αποδείξω πως δεν είμαι μόνο όμορφη.

Έρχομαι στα προσωπικά. Υπήρξε μπαράζ δημοσιευμάτων το καλοκαίρι για επικείμενο γάμο με τον Νίκο Οικονομόπουλο. Τελικά παντρεύεσαι;

Όχι. Και δεν έγραψαν μόνο αυτό. Με πάντρεψαν, έμεινα έγκυος, χώρισα, επανασυνδέθηκα (γέλια). Είμαστε πολύ καλά με τον Νίκο και έχουμε μια φυσιολογική σχέση, όπως πολλά ζευγάρια γύρω μας.

Το επόμενο βήμα δεν το έχετε σκεφθεί;

Αυτά τα πράγματα έρχονται από μόνα τους. Δεν χρειάζεται πίεση σε αυτά τα πράγματα, γιατί δεν βγαίνει σε καλό.

Νιώθεις έτοιμη για ένα παιδί;

Όταν κάνουμε σχέδια ο Θεός γελάει. Έχω ξαναπεί πως θεωρώ ότι είμαι αρκετά παραδοσιακή γυναίκα στο κομμάτι της οικογένειας. Και σε μικρότερη ηλικία, λοιπόν, τα είχα σκεφθεί αυτά. Αλλά δεν θα το έκανα για να το κάνω. Πρέπει να είσαι πολύ συνειδητοποιημένος στη συγκεκριμένη επιλογή.

Συζήτησες με τον Νίκο πριν αναλάβεις το «Project Runway»;

Φυσικά και μιλήσαμε. Ο Νίκος είναι ευθύς ως χαρακτήρας, δεν «στρογγυλεύει» τις γωνίες. Όταν κάτι δεν του αρέσει θα το πει. Ήταν θετικός γιατί κατάλαβε από την πρώτη στιγμή πως αυτό το project είναι κοντά σε μένα. Οι συζητήσεις για τα επαγγελματικά μπορεί να φθείρουν τη σχέση ενός ζευγαριού; Όχι, το αντίθετο. Θεωρώ πως ένα ζευγάρι πρέπει να συζητά τα πάντα. Σκέψεις, ανησυχίες, προβληματισμούς. Αυτή είναι και η έννοια της συντροφικότητας.

Open TVProject RunwayTV ΈθνοςΕυαγγελία Αραβανή