Lifestyle|09.09.2020 15:31

GNTM 3: Η τηλεθέαση, η ιστορία της 18χρονης τσιγγάνας και ο «αστικός μύθος» από το Χαϊδάρι

Newsroom

Ένα ακόμα ανατρεπτικό επεισόδιο είδαν οι τηλεθεατές το βράδυ της Τρίτης (8/9) στη συνέχεια των auditions για την αναζήτηση του απόλυτου GNTM, που θα έχει την ευκαιρία να κάνει την καριέρα που ονειρεύεται, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Βίκυ Καγιά, ο Δημήτρης Σκουλός και ο Άγγελος Μπράτης υποδέχτηκαν στην τέταρτη καρέκλα της κριτικής επιτροπής, τη διακεκριμένη creative director Ζενεβιέβ Μαζαρί, που με τα καυστικά αλλά εύστοχα σχόλιά της, δίνει το δικό της στίγμα, στην πιο απαιτητική σεζόν του διαγωνισμού. Αυτή τη σεζόν δεν θα πραγματοποιηθεί η φαντασμαγορική πασαρέλα, αλλά ένα catwalk, με την ονομασία «IDcatwalk». Οι υποψήφιοι καλούνται να ντυθούν, να μακιγιαριστούν και να παρουσιάσουν ένα ειδικό, διαφορετικό χαρακτήρα, μια ιδιαίτερη ταυτότητα στυλιστική, που θα τους κάνει να ξεχωρίσουν, ώστε οι 40 καλύτεροι να  περάσουν στην επόμενη φάση του παιχνιδιού. 

Ωστόσο, οι τέσσερις κριτές, έχουν στα χέρια τους, ένα «μυστικό όπλο», που μπορούν να χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια των audition. Ονομάζεται Wild Card και κάθε κριτής έχει δικαίωμα να το χρησιμοποιήσει μία και μοναδική φορά. Να «το πάρει επάνω του» και να δώσει την ευκαιρία σε κάποιον ή σε κάποια, να περάσει στη φάση του bootcamp, ακόμα και αν η απόφαση της επιτροπής, ήταν αρχικά αρνητική. Στο δεύτερο επεισόδιο του GNTM 3, ο Δημήτρης Σκουλός χρησιμοποίησε τη Wild Card και έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στη Στέλλα Πιερίδη. Η νεαρή κοπέλα ασχολείται από μικρή με το μόντελινγκ, ενώ στο εισαγωγικό βίντεο ανέφερε ότι θα ήθελε και το αγόρι της ο Γιάννης να είχε δηλώσει συμμετοχή στο GNTM. Μάλιστα η επιθυμία της έγινε πράξη και μπήκε μαζί με το αγόρι της στο πλατό χαρίζοντας μία δυναμική πασαρέλα.

Στις υπόλοιπες συμμετοχές ξεχώρισαν πολλοί και διάφοροι. Ένα από τα πιο ιδιαίτερα μοντέλα που πέρασε από τις πρώτες auditions ήταν σίγουρα η Λία. Η 20χρονη κοπέλα από την Ουκρανία που τα τελευταία δύο χρόνια ζει και σπουδάζει στην Ελλάδα, παρά τα σιδεράκια στα δόντια της, κέρδισε τις θετικές εντυπώσεις των κριτών με την εμφάνισή της. Οι γονείς της Λίας έμειναν πίσω στην Ουκρανία, αλλά εκείνη έφυγε γιατί όπως εξομολογήθηκε με δάκρυα στα μάτια «Με πονούσε ό,τι έβλεπα και δεν μπορούσα άλλο».

Μόλις 20 ετών, ο Ηρακλής με καταγωγή από την Αφρική και τη Ρωσία έχει τη στόφα του μοντέλου, όπως παρατήρησε πριν την audition ο Γιώργος Καράβας. Τα μάτια, η επιδερμίδα και το περπάτημα του νεαρού άντρα άρεσαν πολύ στους κριτές, όπως και η εμφάνισή του με μαγιό.

Μπαίνοντας στην audition έκανε τη Βίκυ Καγιά να αναφωνήσει «Wow!». Ο λόγος για τη 18χρονη Παρασκευή από την Πάτρα που με την τσιγγάνική της καταγωγή άφησε του κριτές με το στόμα ανοικτό. «Όταν ήμουν πιο μικρή λόγω της καταγωγής μου δεχόμουν άσχημες κριτικές. Δεν ντρέπομαι πια για την καταγωγή μου χαίρομαι γι αυτό που είμαι», εξομολογήθηκε για να πάρει την απάντηση από την Ζενεβιέβ: «Από πότε είναι ντροπή να είσαι τσιγγάνα». Αλλά και το τρυφερό σχόλιο από τον Άγγελο Μπράτη: «Η δική σου καρδιά άμα "βγει έξω" θα γίνει χαμός, θα αρχίσουμε όλοι να χορεύουμε». 

Την «κυρά Καγιά» και τους υπόλοιπους κριτές θέλησε να εντυπωσιάσει στο GNTM 3 ο Παναγιώτης, κατά κόσμον, Τάκης, από το Χαϊδάρι. Όταν τον ρώτησαν οι κριτές από πού αντλεί όλη αυτήν την ενέργεια, τότε ο παίκτης αποκάλυψε ότι ήταν αλκοολικός. «Είμαι 13 χρόνια καθαρός, έχω πάει να πεθάνω 3-4 φορές. Την αυτοπεποίθηση μου την αντλώ από την οικογένεια μου που με στήριξε. Άρχισα να πίνω στα 13 και στα 21 έπαθα κύρωση» είπε ο παίκτης θέλοντας να δώσει ένα μεγάλο και σημαντικό μήνυμα κατά του αλκοολισμού στους τηλεθεατές». Ο Παναγιώτης πέρασε στην επόμενη φάση του διαγωνισμού με τέσσερις θετικές ψήφους.

Ένας νέος με συγκλονιστική ιστορία ζωής στάθηκε μπροστά στους κριτές του GNTM 3. Ο λόγος για τον 24χρονο Damian από την Κέρκυρα, ο οποίος όπως αποκάλυψε, ήταν πάμφτωχος και στα 20 του κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος.

Τηλεθέαση

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, στο δεύτερο επεισόδιο το GNTM κατόρθωσε να ανεβάσει ελαφρώς τα ποσοστά της πρεμιέρας συγκεντρώνοντας τηλεθέαση 29,8% στο δυναμικό κοινό και 20,7% στο γενικό σύνολο.

τηλεθέασηGNTM 3τσιγγάναΧαϊδάριGNTM