Lifestyle|27.12.2018 00:23

Επιστρέφει! «Λόγω τιμής» 20 χρόνια μετά: Πώς είναι σήμερα οι πρωταγωνιστές (pics)

Newsroom

To «Λόγω τιμής» ήταν μια από τις σειρές που αγαπήθηκαν όσο καμιά. Το συγγραφικό ταλέντο της Μιρέλλας Παπαοικονόμου δημιούργησε στο χαρτί μια παρέα παιδιών που στην πραγματικότητα θα μπορούσε να είναι η παρέα καθενός από εμάς και οι περιπέτειές της πέρασαν μέσα από την οθόνη στα σπίτια και τις καρδιές μας. 

Μια παρέα φίλων, λίγο πριν δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις βιώνουν τις αγωνίες για το μέλλον τους ζώντας παράλληλα έντονα το παρόν. «Λόγω τιμής» είναι η υπόσχεση που δίνουν μεταξύ τους τα παιδιά της παρέας ότι θα μείνουν ενωμένα ό,τι κι αν συμβεί. Τα υπαρξιακά τους προβλήματα, οι ερωτικές τους σχέσεις, οι συγκρούσεις με τους γονείς τους, τα όνειρα για το αύριο. Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα. Κάποιοι περνούν στα πανεπιστήμια, ενώ κάποιοι άλλοι όχι. Όλοι τους πάντως μετακομίζουν στην Αθήνα αφήνοντας πίσω την Αχαϊκή πρωτεύουσα και τις οικογένειες τους.

Σε μια εποχή με έντονα κοινωνικά προβλήματα και έλλειψη αξιών, οι νεαροί αρχίζουν τον προσωπικό τους αγώνα για να σταθούν στα πόδια τους. Αγωνίζονται να υψώσουν το ανάστημά τους, να σχεδιάσουν το μέλλον τους, να κρατηθούν αλώβητοι. Σε μια κοινωνία που δεν κάνει τίποτε άλλο από το να καταπνίγει τις ζωτικές τους δυνάμεις το «Λόγω τιμής» είναι μια ματιά αισιοδοξίας στους νέους που έχουν τη δύναμη και το σθένος ν' αντισταθούν.

Η σειρά έκανε πρεμιέρα το 1996 στο Mega. To «Λόγω τιμής» άλλαξε τα δεδομένα στην τηλεόραση καθώς έκανε τα κανάλια να εμπιστευτούν νέους πρωταγωνιστές και να ψάξουν νέα πρόσωπα. Κάτι που μέχρι τότε δεν γινόταν και τόσο εύκολα.  

Έπειτα από 20 χρόνια, το αγαπημένο αυτό σίριαλ θα επιστρέψει στη  μικρή οθόνη, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από το κανάλι του Φαλήρου που κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της σειράς. 

 

«Είναι πολύ συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου, αλλά και μεγάλη η δική μου συγκίνηση που ξαναμπαίνω στις ζωές των παιδιών, αυτών των χαρακτήρων που γέννησα και τόσο αγάπησα», ανέφερε η Μιρέλλα Παπαοικονόμου, προσθέτοντας: «Τους επτά φίλους και συμμαθητές από την Πάτρα ξαναβρίσκουμε 20 χρόνια μετά, στο σήμερα. Κάποιοι έχουν μια επιτυχημένη καριέρα, κάποιοι άλλοι έχουν πληγεί από την κρίση της εποχής, άλλοι έχουν δημιουργήσει οικογένεια και παιδιά κι άλλοι έχουν εγκαταλείψει την πρωτεύουσα. Παρακολουθούμε τις ζωές τους, τα οικογενειακά και τα επαγγελματικά τους προβλήματα στην σημερινή ελληνική πραγματικότητα με έμφαση στην μεταξύ τους άρρηκτη φιλία».

Μέχρι στιγμής, έχουν γραφτεί τα πρώτα επεισόδια, ενώ η σειρά θα είναι χωρισμένη σε κύκλους. Στον πρώτο θα δούμε δώδεκα συνολικά επεισόδια. Σκοπός της Μιρέλλας Παπαοικονόμου είναι να κάνει κάτι που θα είναι πολύ φροντισμένο, πάνω στα αμερικανικά πρότυπα τηλεοπτικών σειρών. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Μάρτιο, ενώ η σειρά θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2019. 

«Το κλίμα στα γυρίσματα του τρέιλερ ήταν εξαιρετικά συγκινητικό. Ήμασταν όλοι εκεί, ακριβώς γιατί μας ένωνε η κοινή μας αγάπη για τη σειρά. Δεν ακούστηκαν οι ατάκες “Τι κάνεις;”, “Πού χάθηκες;”, “Πώς άλλαξες!” αφού όλα αυτά τα χρόνια κανείς δεν χάθηκε με κανέναν. Μπορεί δηλαδή την προηγούμενη μέρα να είχαμε φάει μαζί» περιγράφει στο περιοδικό People η σεναριογράφος του σίριαλ. 

T

Η Χριστίνα Αλεξανιάν υποδύεται στη σειρά τη Μάνια. «Η ιδέα να επιστρέψει το «Λόγω Τιμής» ήρθε κατόπιν προτροπής του κόσμου. Τα χιλιάδες views του trailer το αποδεικνύουν! Το κοινό, όπως κι εμείς, αναρωτιέται τι απέγιναν αυτά τα παιδιά στην ενηλικίωσή τους. Πώς μετρήθηκαν με την κρίση που βιώνουμε όλοι και ποιοι απ’ αυτούς μπόρεσαν να σταθούν στα πόδια τους. Άρα, δεν μιλάμε για ένα remake, μιλάμε για την εξέλιξη των ηρώων», έχει αναφέρει σε συνέντευξή της η γνωστή ηθοποιός. 

T
T

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης υποδύεται στη σειρά τον Μιχάλη. «Φτιάξαμε ένα teaser με σκοπό να ζεστάνουμε τα πράγματα, να μπορέσουμε πριν ολοκληρωθεί η όποια συμφωνία με το κανάλι ή την πλατφόρμα που θα προβληθεί, να μπορέσει αυτό το πράγμα να αποκτήσει μια υπόσταση. Να έχει τη μορφή σχεδίου. Θέλω να σου πω ότι εγώ δεν το πίστευα, έλεγα εντάξει είναι και λίγο cheesy αυτό το πράγμα, να βγούμε κάτι 50άρηδες με τα γένια. Μπορεί να ήταν λίγο περίεργο. Πέρασε λοιπόν ένας μήνας από το γύρισμα, μας έστειλαν το teaser για να το βάλουμε στα social media κλπ... Όταν το είδα ανατρίχιασα από συγκίνηση!», έχει δηλώσει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

T
 

Τη Βίκυ Βολιώτη την γνωρίσαμε από τη σειρά του Mega «Λόγω Τιμής» ως το κορίτσι του Άλκη Κούρκουλου. Σίγουρα κάποια χαρακτηριστικά της Ηρώς ήταν κοντινά σε αυτήν, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αντιδρούσε ήταν πολύ διαφορετικός από τον δικό της. 

T
T

Από την άλλη, ο Άλκης Κούρκουλος αναφέρει: «Θυμάμαι έντονα την αγάπη των Πατρινών. Στην αρχή δεν την είχαμε συνειδητοποιήσει. Όσο όμως προχωρούσαν τα γυρίσματα, έβλεπες πίσω από τις κάμερες τον κόσμο και την εκδήλωση αγάπης. Ήταν πολύ όμορφο όλο αυτό!»

T
T
T

Η Αγγελική Δημητρακοπούλου έχει δηλώσει για τον ρόλο της Αθηνάς: «Κάποιες πλευρές μου σίγουρα περιέχουν το ρόλο της Αθηνάς. Πλευρές τις οποίες εκείνη την περίοδο πιο πολύ τις δούλευα. Είναι ένα πρόσωπο πολύ οικείο, μπορώ να καταλάβω την ψυχή και τη διαδρομή της. Δεν είμαι αυτό, σίγουρα, όμως είναι εκεί». 

T
T

Τη περίοδο που ξεκίνησε το «Λόγω Τιμής» ο Δημήτρης Αλεξανδρής ήταν και στην πραγματικότητα φαντάρος. Ο ρόλος του Βασίλη είχε ελάχιστα δικά του στοιχεία. 

T
T

«Δέσαμε και μεταξύ μας πάρα πολύ καλά. Για μένα το θέμα της δουλειάς ερχόταν σε δεύτερη μοίρα, υπήρχε μια χαρά κι ένας ενθουσιασμός», έχει δηλώσει ο Γιώργος Πυρπασόπουλος σε συνέντευξη του.

T
 
σειράΛόγω ΤιμήςΣΚΑΪ