Lifestyle|10.10.2020 22:28

Ελοίζα Πίντο Φόντες: Από τις πασαρέλες στη φαβέλα - Το χρονικό της εξαφάνισης

Newsroom

Ήταν καλοκαίρι του 2019 όταν η 26χρονη καλλονή Ελοίζα Πίντο Φόντες από τη Βραζιλία εξαφανίστηκε στη Νέα Υόρκη, όπου ζούσε με τον σύζυγό της και εργαζόταν ως μοντέλο. Σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά, η Φόντες βρέθηκε να περιπλανιέται σε μία φαβέλα του Ρίο ντε Τζανέιρο, ρακένδυτη, βρώμικη, ξυπόλητη, με απώλεια μνήμης και σε φανερή σύγχυση. Μαζί της, είχε μόνο ένα σάκο με συμβόλαια από την εποχή που περπατούσε στις πασαρέλες διάσημων οίκων. 

Οι αστυνομικοί που την εντόπισαν δήλωσαν σε τοπικά Μέσα πως, όταν βρέθηκε, φερόταν «σαν να τα έχει χαμένα», χωρίς να μπορούν να εξηγήσουν εάν για τη συμπεριφορά της ευθύνονται ψυχολογικοί λόγοι ή αν ήταν υπό την επήρεια ουσιών. Η είδηση του εντοπισμού της έγινε γρήγορα πρώτο θέμα στα βραζιλιάνικα Μέσα, ενώ η κοπέλα μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική. Η ίδια αρνείται τόσο ότι έχει πάρει ναρκωτικά όσο και το ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα. Ενδεικτικό της κατάστασής της, ωστόσο, είναι το γεγονός πως κατάφερε να πει το όνομά της σε μία μοναδική στιγμή διαύγειας που είχε. 

Το χρονικό της εξαφάνισής της

Η νεαρή γυναίκα εξαφανίστηκε στη Νέα Υόρκη τον Ιούνιο του 2019. Όπως μετέδωσε το OPEN TV, πέντε ημέρες αργότερα, την εντόπισαν αστυνομικοί, η ίδια όμως δεν επικοινώνησε ποτέ με την οικογένειά της. Τον περασμένο Ιανουάριο, ταξίδεψε στη Βραζιλία και εγκαταστάθηκε στο Ρίο, χωρίς να πει κουβέντα στους συγγενείς της. 

Όσοι γνωρίζουν την ιστορία της, λένε πως κατά πάσα πιθανότητα, επέστρεψε στη γενέτειρά της για να βρει εκεί δουλειά ως μοντέλο. Οικογενειακός φίλος της Φόντες δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ πως η οικογένειά της ήταν υπερήφανη για εκείνη και τώρα είναι λυπηρό που τη βλέπουν σε αυτή την κατάσταση. 

Πλέον, οι Αρχές διεξάγουν έρευνες για να «γεμίσουν» τα κενά της περίεργης υπόθεσης και να δώσουν απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων, με κυριότερο τι έκανε και πού βρισκόταν η Φόντες αυτό τον ενάμιση χρόνο. 

Νέα ΥόρκηΒραζιλίαμοντέλοΕλοίζα Πίντο Φόντες