Lifestyle|19.01.2021 18:04

Νάταλι Πόρτμαν: Πενθεί τον μέντορά της Άμος Οζ

Newsroom

Η χολιγουντιανή ηθοποιός Νάταλι Πόρτμαν μνημονεύει τον καλό της φίλο με μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram. O Ισραηλινός συγγραφέας Άμος Οζ, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, ήταν μια από τις σημαντικότερες επιρροές στη ζωή της.

Ήταν μάλιστα εκείνος που ενέπνευσε την 37χρονη Πόρτμαν το 2002 με το αυτοβιογραφικό του μυθιστόρημα «A Tale of Love and Darkness», το οποίο η ηθοποιός έκανε κινηματογραφική ταινία το 2015. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός δημοσίευσε μια φωτογραφία της με τον διάσημο συγγραφέα και έγραψε στη λεζάντα:

«Σήμερα χάσαμε μια ψυχή, ένα μυαλό, μια καρδιά, τον Άμος Οζ, που έφερε τόση ομορφιά, τόση αγάπη και ένα όραμα ειρήνης στις ζωές μας. Παρακαλώ κρατήστε τον στην καρδιά σας και διαβάστε τα υπέροχα βιβλία του. Η πιο θερμή αγκαλιά μου στην οικογένειά του, την οποία αγαπούσε τρομερά».

 

Το βιβλίο αναφέρεται στη στενή σχέση του συγγραφέα με τη μητέρα του Φάνια, η οποία αυτοκτόνησε όταν ο Οζ ήταν 12 ετών. Η Πόρτμαν, που μιλάει άπταιστα εβραϊκά, ερμήνευσε το ρόλο της μητέρας στην ταινία, έγραψε το σενάριο, σκηνοθέτησε το φιλμ και ανέλαβε και την παραγωγή.

Άμος ΟζΝάταλι Πόρτμανθάνατοςσυγγραφέας