Lifestyle|18.11.2020 16:08

Πέθανε 14χρονος από καρκίνο που ήταν πρώην παίκτης του «MasterChef Junior»

Newsroom

Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του Ben Watkins, ο οποίος έφυγε από τη ζωή έπειτα από άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Ο 14χρονος διαγωνιζόμενος, ο οποίος είχε συμμετάσχει στον έκτο κύκλο του αμερικάνικου «MasterChef Junior», άφησε την τελευταία του πνοή στο Children's Hospital του Σικάγο.

«Ο Ben μας πήγε να συναντήσει τη μητέρα του μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Ήταν και θα είναι πάντα ο πιο δυνατός άνθρωπος που ξέρουμε. Όταν η σπάνια ασθένειά του έγινε γνωστή, ο Ben δέχτηκε κύματα αγάπης από κάθε γωνιά του πλανήτη και κυρίως από την πατρίδα του, το Γκάρι της Ιντιάνα. Υπέφερε περισσότερο από όσο του αναλογούσε στα χρόνια του στη γη, αλλά μας παρηγορεί το γεγονός ότι το μαρτύριό του τώρα τελείωσε» ανάφερε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της οικογένειας του. 

Ο Ben Watkins είχε διαγνωστεί με Αγγειωματώδες ινώδες ιστιοκύττωμα, μία σπάνια μορφή όγκου, που εμφανίζεται μόνο σε έναν μικρό αριθμό παιδιών και νέων ενηλίκων. Ο θείος του δήλωσε ότι αρχικά ήταν ένας όγκος με μέγεθος μπάλας γκολφ που είχε εξελιχθεί σε μάζα μεγέθους γκρέιπφρουτ στο λαιμό του ανιψιού του και ότι ο Ben είχε υποβληθεί σε χημειοθεραπεία για όγκους στους πνεύμονες, τη σπονδυλική στήλη και τον ώμο του.

Όταν είχε γίνει γνωστό ότι ο 14χρονος διαγνώστηκε με καρκίνο, τόσο ο Γκόρντον Ράμσεϊ, κριτής του «MasterChef Junior», όσο και οι υπόλοιποι κριτές, είχαν εμφανιστεί σε ένα βίντεο στέλνοντας ευχές για γρήγορη ανάρρωση στον Ben.

T

Παράλληλα, ο Ben Watkins έχει πίσω του μια τραγική ιστορία ζωής, καθώς οι γονείς του πέθαναν πριν από τρία χρόνια, την ώρα που εκείνος έκανε γυρίσματα για το «MasterChef Junior». Συγκεκριμένα, ο πατέρας του είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τη μητέρα του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

θάνατοςκαρκίνοςBen WatkinsMasterChef