Lifestyle|07.06.2021 10:47

Meghan Markle: Η δεύτερη εγκυμοσύνη και η αποβολή - «Κρατούσα τον Άρτσι όταν συνέβη»

Χριστίνα Τσατσαράγκου

Δύσκολες στιγμές πέρασε το περασμένο καλοκαίρι η Δούκισα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ (Meghan Markle), η οποία ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της, αλλά δυστυχώς απέβαλε. Σε ένα άρθρο με τίτλο «Οι απώλειες που μοιραζόμαστε» στους New York Times η Μέγκαν Μαρκλ γράφει: «Ήταν πρωί Ιουλίου και ξεκίνησε σαν όλες τις ημέρες. Έφτιαξα πρωινό, τάισα τα σκυλιά, πήρα βιταμίνες, βρήκα εκείνη την χαμένη κάλτσα, μάζεψα την κηρομπογιά που κύλησε κάτω από το τραπέζι. Έκανα τα μαλλιά μου αλογοουρά πριν σηκώσω τον γιο μου από την κούνια. Αφού άλλαξα πάνα, ένιωσα μια έντονη κράμπα. Έπεσα στο πάτωμα με το παιδί αγκαλιά μουρμουρίζοντας ένα νανούρισμα για να μας ηρεμήσω και τους δύο. Ο χαρούμενος τόνος ήταν αντίθετος με την αίσθησή μου ότι κάτι δεν πάει καλά». «Ήξερα καθώς κρατούσα το πρώτο μου παιδί ότι έχανα το δεύτερο» έγραψε η Μέγκαν Μαρκλ.

Διαβάστε ακόμαFinding Freedom: Άγνωστα περιστατικά για Μέγκαν και Χάρι - Τι λένε οι μεταφραστές της βιογραφίας

«Ώρες μετά, ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου, κρατώντας το χέρι του συζύγου μου, ένιωθα την αδεξιότητα στην παλάμη του και του φίλησα τα δάκτυλα, βρεγμένα από τα δάκρυα και των δυο μας. Κοιτώντας δακρυσμένη τους ψυχρούς τοίχους, προσπάθησα να φανταστώ πώς θα το αντιμετωπίσουμε». Η Μέγκαν Μαρκλ μοιράζεται την ιστορία της λίγες εβδομάδες μετά την αποβολή της Κρίσι Τέιγκεν - μία αποβολή που μοιράστηκε με τους followers της στα social media. Η Μέγκαν και ο Χάρι έχουν εγκατασταθεί στο Λος Άντζελες με το μωρό τους, τον Άρτσι, αφού αποποιήθηκαν τα επίσημα βασιλικά τους καθήκοντα έπειτα από διαφωνίες που είχαν με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας και υπό την πίεση που τους ασκούσε η προβολή από τα μέσα ενημέρωσης.

Όπως εξηγεί η Μαρκλ, την περίοδο μετά την αποβολή της εκείνη και ο σύζυγός της ανακάλυψαν ότι, μέσα σε ένα δωμάτιο με 100 γυναίκες, οι 10-20 από αυτές έχουν ζήσει την ίδια τραυματική εμπειρία. Ωστόσο, παρά το πόσο συνηθισμένος είναι αυτός ο ψυχικός πόνος, το θέμα παραμένει ταμπού και πολλές γυναίκες υποφέρουν σιωπηλά, χωρίς να μοιράζονται την οδύνη τους. 

Καταλήγοντας, η Δούκισσα του Σάσεξ προτρέπει τους συμπολίτες της αυτήν την γιορτή των Ευχαριστιών να ρωτήσουν τους συμπολίτες τους αν είναι καλά, ακόμα κι αν τους χωρίζουν διαφωνίες ή μεγάλες αποστάσεις. «Προσαρμοζόμαστε σε μια νέα κανονικότητα όπου τα πρόσωπα είναι καλυμμένα με μάσκες, οι οποίες όμως μας αναγκάζουν να κοιτάξουμε τον άλλον στα μάτια... Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό βλέπουμε πραγματικά ο ένας τον άλλον. Είμαστε καλά; Θα είμαστε».

Στο ίδιο άρθρο, η Μέγκαν Μαρκλ αναφέρθηκε στη δύσκολη χρονιά του 2020 και έδωσε έμφαση στην «απώλεια και τον πόνο» που μαστίζουν πολλούς ανθρώπους που έχουν χάσει τους αγαπημένους τους από την Covid-19. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο κύμα των διαμαρτυριών του Black Lives Matter, που προκλήθηκε από το θάνατο του George Floyd και της Breonna Taylor

Μέγκαν ΜαρκλαποβολήNew York TimesΠρίγκιπας Χάρι