Lifestyle|09.12.2020 10:22

Μελέτης Ηλίας: Απέρριψα πρόταση για τις Άγριες Μέλισσες γιατί πίστευα ότι θα κοπεί στον πρώτο μήνα

Newsroom

Σήμερα είναι ο αξιοσέβαστος τηλεοπτικός πατέρας τριών παιδιών στη σειρά της ΕΡΤ1, «Τα καλύτερά μας χρόνια». Πάνω από 20 χρόνια πριν, ήταν ο ίδιος φοιτητής, που κάθε πρωί στο ραδιόφωνο άκουγε Θοδωρή Βαμβακάρη και Τάκη Γιαννούτσο. Ο Μελέτης Ηλίας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος» και μοιράστηκε αναμνήσεις και βιώματα με τους τότε συνοδοιπόρους του στα ερτζιανά.

Ο δημοφιλής ηθοποιός μοιράστηκε μνήμες των παιδικών του χρόνων στη γειτονιά που ήταν τότε το Μενίδι, θυμήθηκε την πρώτη του εμφάνιση στην Επίδαυρο, όταν το άγχος ήταν τόσο που του… κόπηκε η φωνή και εξήγησε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η συμμετοχή του σε μια νοσταλγική σειρά, όπως «Τα καλύτερά μας χρόνια», η οποία θα πάει και για δεύτερη σεζόν

Επίσης, μίλησε για τις δυσκολίες του βιοπορισμού ενός ηθοποιού μόνο μέσα από το θέατρο, για τις ομοιότητες ρόλων του με την πραγματική του ζωή και για τις επανειλημμένες αρνήσεις του να δοκιμαστεί στην παρουσίαση.

Η πρόταση για τις «Άγριες Μέλισσες»

Στη συνέχεια, ο Μελέτης Ηλίας εξήγησε πώς είναι για έναν ηθοποιό να αρνείται τη συμμετοχή σε μια πετυχημένη σειρά, όπως η «Άγριες Μέλισσες», επιλέγοντας μια άλλη, που κόπηκε πρόωρα. «Όταν μου έγινε η πρόταση για τις "Άγριες Μέλισσες" είχα δώσει το λόγο μου στον Alpha για τη σειρά "Κρατάς μυστικό;". Μου είχαν πει ότι πρόκειται για μια σειρά εποχής που θα έχει πέντε επεισόδια την εβδομάδα και νομίζω ότι ήταν για το ρόλο του δάσκαλου. Και λέω: "πέντε επεισόδια την εβδομάδα σε σειρά εποχής; Πώς γίνεται αυτό; Τι θα κάνετε; Ένα επεισόδιο την ημέρα, 30 σελίδες;". Και μάλιστα τους είπα ότι η προσωπική μου γνώμη είναι πως τον πρώτο μήνα η σειρά αυτή θα κοπεί. Και τελικά κόπηκε το "Κρατάς μυστικό;" και οι "Άγριες Μέλισσες" πάνε σφαίρα» δήλωσε. 

Τέλος, αποκάλυψε την αυστηρή κριτική που του κάνει η 10χρονη κόρη του, αλλά και τον χαρακτηρισμό, με τον οποίο τον είχε απορρίψει η γυναίκα του στην πρώτη τους γνωριμία. «Ήμουν μικρό παιδί χωρίς τρόπους και χωρίς έξυπνη προσέγγιση προς το αντίθετο φύλο, την είδα έπαθα ένα σοκ. Ξεκίνησα με ένα τύπου: "Εγώ και εσύ δεν υπάρχει περίπτωση, θα είμαστε μαζί". Η κοπέλα έφυγε, εξαφανίστηκε για τρία χρόνια. Πήγε στην κολλητή μας και της λέει: "Τι είναι αυτός ο πέφτουλας; Mακριά"». 

Τα καλύτερα μας χρόνιαΆγριες μέλισσεςΕΡΤ1Μελέτης Ηλίας