Lifestyle|12.12.2020 14:09

Shia LaBeouf: Τον κατηγορεί για κακοποίηση η πρώην σύντροφός του, FKA Twigs

Newsroom

Αγωγή κατέθεσε η Τάλια Μπάρνετ, κατά κόσμον FKA Twigs, κατά του ηθοποιού των «Transformers» Σάια ΛαΜπεφ (Shia LaBeouf), ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενά της: «Πληγώνει τις γυναίκες. Τις χρησιμοποιεί, τις κακοποιεί, σωματικά και διανοητικά. Είναι επικίνδυνος». Η σχέση τους ξεκίνησε το 2018, μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της ταινίας «Honey Boy» στην οποία συνεργάστηκαν. Οπως υποστηρίζει η FKA Twigs και αναφέρει δημοσίευμα των New York Times η ζωή της έγινε ένας εφιάλτης, καθώς την κακοποιούσε ψυχολογικά και σωματικά.

Η αγωγή αναφέρει πολλές λεπτομέρειες για τη βίαιη φύση της σχέσης του 34χρονου ηθοποιού Σάια ΛαΜπεφ, ο οποίος κρατούσε και όπλα στο σπίτι προκειμένου να παραμένει κυρίαρχος πάνω στη σύντροφό του. Χαρακτηριστική είναι μια περιγραφή που συνέβη μετά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2019 σε μια διαδρομή με αυτοκίνητο προς το Λος Άντζελες. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται, η 32χρονη FKA Twigs βρισκόταν στο αυτοκίνητο ενώ στο τιμόνι ήταν ο σύντροφός της, ηθοποιός Σάια ΛαΜπεφ. Σύμφωνα με την αγωγή της τραγουδίστριας ο ηθοποιός οδηγούσε σαν τρελός, αφαιρώντας τη ζώνη ασφαλείας του και απειλώντας να τρακάρει αν εκείνη δεν παραδεχόταν την αγάπη του για εκείνον. 

«Αυτή η αγωγή ασκήθηκε όχι για προσωπικό κέρδος, αλλά για να αποκατασταθεί η αλήθεια και για να διασφαλιστεί ότι καμία άλλη γυναίκα δεν πρέπει να υποστεί την κακοποίηση που έχει προκαλέσει ο Σάια ΛαΜπεφ στις προηγούμενες σχέσεις του. Η εποχή όπου ο Σάια ΛαΜπεφ μπορούσε να κακομεταχειρίζεται και να βλάπτει τις γυναίκες χωρίς να τιμωρείται, έχει τελειώσει» δήλωσε η FKA Twigs που αρνείται να χαρακτηριστεί ως θύμα, αλλά καταγγέλλει ότι ο ηθοποιός γνώριζε ότι έχει σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα και της το κόλλησε.

T

Η FKA Twigs είχε υποστεί αήθεις ρατσιστικές επιθέσεις στο Διαδίκτυο όταν διατηρούσε δεσμό με τον σταρ του «Twilight», Ρόμπερτ Πάτινσον.  

Με e-mail του στους Times ο ηθοποιός Σάια ΛαΜπεφ (Shia LaBeouf) απάντησε τις κατηγορίες λέγοντας: «Δεν είμαι σε θέση να πω σε κάποιον πώς να τον κάνει να αισθάνεται η συμπεριφορά μου. Δεν έχω καμία δικαιολογία για την επιθετικότητα και τον αλκοολισμό μου. Ήμουν κακοποιητικός απέναντι στον εαυτό μου και στους άλλους για χρόνια. Έχω ιστορία στο να πληγώνω τους πιο κοντινούς μου ανθρώπους. Ντρέπομαι και ζητώ συγγνώμη από εκείνους που πλήγωσα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να πω». Σε άλλο e-mail του αναφέρει «πολλές από τις κατηγορίες δεν είναι αληθείς», ενώ ακόμα μία γυναίκα έχει καταγγείλλει ότι έχει υποστεί σωματική βία, ενώ είχαν δεσμό.

Σάια ΛαΜπέφ (AP photo)

Ο πρωταγωνιστής του «American Honey» έχει μιλήσει και δημόσια για τον αυτοκαταστροφικό του χαρακτήρα και τα προβλήματά του με τον εθισμό. Μάλιστα, το 2017 ο ΛαΜπέφ συνελήφθη στη Σαβάνα της Τζόρτζια όταν στις 4 το πρωί, μεθυσμένος, επιτέθηκε σε αστυνομικούς περιπολίας. Κατηγορήθηκε για δημόσια μέθη, επικίνδυνη συμπεριφορά και αντίσταση κατά της αρχής. Σύμφωνα με μάρτυρες ήταν «λιώμα και εκτός ελέγχου» και αυτή δεν ήταν η μόνη φορά. Το 2014 ο ΛαΜπέφ είχε εμφανιστεί στην Berlinale με μία χαρτοσακούλα στο κεφάλι που έγραφε: «Δεν είμαι πλέον διάσημος».

FKA TwigsΣάια ΛαΜπεφκακοποίησησεξουαλική επίθεση