Lifestyle|03.01.2019 16:59

«Big Brother», φήμες και διαψεύσεις στον ANT1

Αλέξης Μίχας

H επαναφορά του «Big Brother», του πρώτου ριάλιτι παιχνιδιού της ελληνικής τηλεόρασης στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, έχει αποφασιστεί. Σύμφωνα με πηγές από τον σταθμό, η προετοιμασία βρίσκεται σε πρωταρχικό στάδιο, ωστόσο η πρόθεση να προταθεί στον Γιώργο Λιάγκα το πρότζεκτ ήδη πήρε απάντηση, με τον παρουσιαστή αφενός να δηλώνει πως δεν του έχει προταθεί, αφετέρου να δηλώνει απρόθυμος να συγκατοικήσει με τον «Μεγάλο αδελφό».

«Όχι» απάντησε στις τηλεοπτικές κάμερες όταν ρωτήθηκε αν του έχει προταθεί η παρουσίαση του «Big Brother», προσθέτοντας «Δεν θα μου άρεσε». Στη συνέχεια, μάλιστα, ο δημοσιογράφος χαρακτήρισε το ριάλιτι «last year». Το όλο θέμα, βέβαια, εδώ θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Για την ακρίβεια, σε αυτές του συμβολαίου του Γιώργου Λιάγκα, το οποίο ναι μεν αναφέρει ρητά πως πρέπει να παρουσιάζει πρόγραμμα στη βραδινή ή νυχτερινή ζώνη του σταθμού, κανείς όμως δεν μπορεί να απαντήσει στο κατά πόσον το πρόγραμμα αυτό αποτελεί αποκλειστική επιλογή του ΑΝΤ1 ή συμφωνείται από κοινού από κανάλι και παρουσιαστή. Προφανώς και ο Γιώργος Λιάγκας φρόντισε, πάντως, να δημιουργήσει κλίμα σχετικά με το θέμα αυτό.

To κανάλι εξασφάλισε και τα δικαιώματα του talent show «The Four», ενός επιτυχημένου format στο εξωτερικό, το οποίο δεν έχει καθόλου οντισιόν, καθώς κάθε εβδομάδα τέσσερις διαγωνιζόμενοι βρίσκονται ενώπιον μιας κριτικής επιτροπής και του τηλεοπτικού κοινού. Η ψήφος είναι θετική και όποιος συγκεντρώσει τις λιγότερες αποχωρεί από την ομάδα των «τεσσάρων» και αντικαθίσταται από έναν άλλο. Μέσα από την τετράδα που θα φτάσει στον τελικό θα αναδειχθεί και ο νικητής.

Το πρώτο όνομα που ακούστηκε για την παρουσίαση του εν λόγω πρότζεκτ ήταν αυτό της Έλενας Παπαρίζου μόλις ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στο «Voice» του Σκάι.

Κάτι το οποίο, όμως, διαψεύδεται και από το κανάλι αλλά και από πρόσωπα που βρίσκονται στο περιβάλλον της Έλενας και τα οποία ανέφεραν χαρακτηριστικά στο «TV Έθνος» πως «Η Έλενα είναι δεμένη συναισθηματικά με το Voice». Στην πιθανή λίστα παρουσιαστών στη συνέχεια προστέθηκε και το όνομα της Δούκισσας Νομικού, η οποία και αυτή έχει συμβόλαιο σε ισχύ με τον ΑΝΤ1. Τόσο από την πλευρά του καναλιού όσο και από αυτήν της παρουσιάστριας επικρατεί σιωπή. Πάντως στις αρχές της σεζόν στελέχη του σταθμού είχαν προϊδεάσει για την αξιοποίηση της ξανθιάς παρουσιάστριας σε πρότζεκτ που έχει να κάνει με τη μουσική. 

Big Brother