Lifestyle|29.12.2020 16:11

Γιώργος Κωνσταντίνου: Αποκαλύπτει πώς γυρίστηκε η περίφημη σκηνή με το προφιτερόλ στο «Χτυποκάρδια στο θρανίο»

Newsroom

Δύο gentlemen του ελληνικού θεάτρου βρέθηκαν σε ένα «Σημείο συνάντησης» που γεμίζει από ιστορίες και εικόνες μιας άλλης εποχής. Ο Γιώργος Κωνσταντίνου και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης φώτισαν πτυχές ενός παρελθόντος που όλοι θα θέλαμε να έχουμε βιώσει, ενώ παράλληλα αφηγήθηκαν περιστατικά από τις ζωές τους.

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου περιέγραψε πώς γεννήθηκε η αγάπη του για την Αεροπορία και από εκεί για το θέατρο, που έμελλε να συνδεθεί με την ύπαρξή του για όλη του τη ζωή. Παράλληλα, ο σπουδαίος ηθοποιός μίλησε και για τις διαχρονικές ταινίες του, τους ηθοποιούς της «χρυσής εποχής» του κινηματογράφου, ενώ σε μία στιγμή ειλικρίνειας παραδέχεται ότι συμβιβάστηκε στην καριέρα του, αφού δεν είχε πάντα μια σταθερότητα στις επιλογές του. Ωστόσο, το κοινό τού το συγχώρησε, κι έτσι μπόρεσε να αναδειχθεί όπως ήθελε.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Κωνσταντίνου περιέγραψε στον Βλαδίμηρο Κυριακίδη πως έδωσε σάρκα και οστά στην αξέχαστη σκηνή του ελληνικού κινηματογράφου με το... προφιτερόλ. Ο ταλαντούχος ηθοποιός αποκάλυψε πως όλη η σκηνή δεν ήταν σκηνοθετική οδηγία αλλά αυτοσχεδιασμός, ενώ δεν παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην ταινία, αλλά στη θεατρική παράσταση που είχε προηγηθεί της κινηματογραφικής μεταφοράς του έργου «Χτυποκάρδια στα θρανία».

«Όταν το έκανα αυτό, πειραματιζόμουν σε όλες τις πρόβες, μην είμαι ψεύτικος ή Καραγκιόζης. Δεν ήθελα ποτέ να είμαι Καραγκιόζης πάνω στη σκηνή, δεν το άντεχα αυτό το πράγμα. Αυτό ξέσπασε στην πρεμιέρα, ήταν κάτι που δεν το περίμενε κανένας. Ήταν στο "Κοτοπούλη – Rex" και είχε 1500 άτομα. Το ένιωσα όμως στο χέρι μου, ότι θα μπορούσα να το φάω. Εκείνη τη στιγμή "έπεσε" η πλατεία, έγινε της τρελής. Όταν τελείωσε η παράσταση, ήρθε η Αλίκη και με πήρε από το χέρι και με πήγε μπροστά και με πήγαν μπροστά στον επιχειρηματία. Τα θυμάμαι σαν όνειρο. Από αυτό έγινα θιασάρχης» εξομολογήθηκε ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Βλαδίμηρος ΚυριακίδηςΣημείο συνάντησηςΕΡΤ1Γιώργος Κωνσταντίνου