Lifestyle|30.12.2020 14:25

Αναστάσιος Κυριακόπουλος: Η συνεργασία του Έλληνα μοντέλου με τον Pierre Cardin

Newsroom

Ο σχεδιαστής Pierre Cardin (Πιέρ Καρντέν), που πέθανε σε ηλικία 98 χρονών, έγινε διάσημος για τα πρωτοποριακά και διαχρονικά σχέδιά του στο χώρο της μόδας, τα περισσότερα από τα οποία ήταν εμπνευσμένα από την προσπάθεια κατάκτησης του διαστήματος στη δεκαετία του ’60. Ο Pierre Cardin άρχισε την καριέρα του στο Παρίσι, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και μέσα στη δεκαετία του 1960 είχε γίνει ένα από τα κορυφαία ονόματα της ευρωπαϊκής μόδας. 

Διαβάστε ακόμα: Pierre Cardin: Η ζωή του μεγάλου σχεδιαστή μόδας μέσα από 13 εμβληματικές φωτογραφίες

Ο Αναστάσιος Κυριακόπουλος μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή «Ευτυχείτε» για την συνεργασία του με τον διάσημο Γάλλο σχεδιαστή. «Κάθε απώλεια, σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν έρχεται, είναι θλιβερή. Με τον Pierre Cardin ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας το 2009. Θέλω να εκφράσω και εγώ τα συλλυπητήρια μου. Κάναμε αρκετές δουλειές μαζί και στο Παρίσι και στις Κάννες και στην Ελλάδα» τόνισε το μοντέλο. 

Πριν από πολλούς άλλους, ο Pierre Cardin είχε ανοίξει ένα «corner» σε ένα μεγάλο κατάστημα, περιέλαβε άνδρες στις επιδείξεις του, και υιοθέτησε σε μεγάλη κλίμακα ένα σύστημα αδειών που του εξασφάλιζε διανομή σε ολόκληρο τον κόσμο, εγγράφοντας το όνομά του σε ποικίλα προϊόντα, γραβάτες, τσιγάρα, αρώματα ή μεταλλικά νερά. «Έντυσε» με τις δημιουργίες του από την Λορίν Μπακόλ έως την Ζαν Μορό. 

«Ήταν ένα άτομο που εκτός από τη μόδα, αγαπούσε πάρα πολύ και τη χώρα μας. Ήταν ένας απλός και ευγενικός άνθρωπος με υψηλή παιδεία. Χαμογελαστός και ευδιάθετος. Έδινε συμβουλές στα νέα παιδιά για να τους βοηθήσει να βρουν τον δρόμο τους. Επίσης, ήταν πολύ καλός fashion businessman. Ήξερε να πουλάει το όνομα του πολύ ωραία. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους σχεδιαστές, να μην μένουν μόνο στο κομμάτι του art και να επενδύουν και σε άλλα πράγματα» πρόσθεσε ο Pierre Cardin

Θυμίζουμε ότι ο Pierre Cardin ίδρυσε το δικό του οίκο μόδας το 1950. Μερικά χρόνια αργότερα, εμπνευσμένος από το διαστημικό ταξίδι και την εξερεύνηση, ο διάσημος σχεδιαστής επισκέφθηκε τη NASA το 1970, όπου δοκίμασε την αρχική διαστημική στολή που φορούσε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι, ο Neil Armstrong. Ο Cardin αγάπησε τόσο πολύ την ενδυμασία, που δημιούργησε το δικό του σχέδιο για τη NASA το 1970. Επίσης, ήταν σχεδιαστής και για τις στολές της Ολυμπιακής Αεροπορίας από το 1969 μέχρι το 1971. 

Πιέρ ΚαρντένσχεδιαστήςPierre Cardinμόδα