Lifestyle|07.01.2021 16:56

Στεφανία Λυμπερακάκη: Με το τραγούδι «Last dance» η Ελλάδα στην Eurovision 2021

Newsroom

Με ένα χορευτικό τραγούδι που έχει τον τίτλο «Last dance» η Στεφανία Λυμπερακάκη (Stefania) θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 65o Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της  Eurovision 2021, που διεξάγεται από τις 18 έως τις 22 Μαΐου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, μετά την περσινή αναβολή του λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Το «Last dance» είναι μια σύνθεση των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade, Sharon Vaughn, ενώ creative director για την οπτικοποίηση του τραγουδιού θα είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Διαβάστε ακόμα: Στεφανία Λυμπερακάκη για Eurovision 2021: «Οταν δέχτηκα την πρόταση εκλαιγα, είναι το όνειρό μου»

Η σχετική απόφαση ελήφθη από κοινού από την επιτροπή που συγκροτήθηκε στην ΕΡΤ για την επιλογή του τραγουδιού, σε συνεργασία με την καλλιτεχνική ομάδα της Στεφανίας στην οποία ανατέθηκε η επιμέλεια της συμμετοχής στην 65η Eurovision, ύστερα από ακρόαση πέντε τραγουδιών που προτάθηκαν από τους δημιουργούς. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα θα εμφανιστεί στον Β΄ Ημιτελικό, που έχει προγραμματιστεί στις 20 Μαΐου 2021.

Στεφανία Λυμπερακάκη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «φλΕΡΤ» και μίλησε για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision 2021. «Έκλεγα όταν μου έγινε η πρόταση για να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στη Eurovision. Είναι τ' όνειρό μου. Μου αρέσει τόσο πολύ και δεν μπορώ να περιμένω άλλο» τόνισε η ίδια. 

Την εμφάνιση της Στεφανίας στη Eurovision θα αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός. «Είναι τόσο πολύ ωραίο όλο αυτό. Θέλω μόνο να τραγουδάω. Δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο» δήλωσε η 18χρονη τραγουδίστρια.

Η Στεφανία γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2002 από Έλληνες γονείς στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας. Κατάγεται από το Σοφικό Έβρου. H νεαρή κοπέλα το 2016 μαζί με τις «Kisses» κέρδισε τον ολλανδικό εθνικό τελικό και εκπροσώπησε την Ολλανδία στην Junior Eurovision, κατακτώντας την όγδοη θέση. Νωρίτερα, σε ηλικία 9 ετών συμμετείχε στο Ολλανδικό «The Voice Kids», όπου και ξεχώρισε για τις εκπληκτικές φωνητικές της ικανότητες. Μετρά επίσης αρκετές συμμετοχές στην παιδική χορωδία της Ολλανδίας με την οποία και τραγούδησε μπροστά στα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ολλανδίας.

Στεφανία Λυμπερακάκη

Η Ahoy Arena στο Ρότερνταμ, που θα φιλοξενήσει τη Eurovision, δεν είναι άγνωστη σκηνή για τη Στεφανία. Η 18χρόνη την έχει ήδη κερδίσει καθώς έχει πραγματοποιήσει τρεις sold out εμφανίσεις ως guest σε συναυλίες. Η Στεφανία έχει συμμετάσχει στην ολλανδική τηλεοπτική σειρά «Brugklas», με υψηλά ποσοστά τηλεθέασης στο νεανικό κοινό και έχει ήδη καταγράψει τρεις κινηματογραφικές ταινίες στο βιογραφικό της. Διαθέτει προσωπικό κανάλι στο You Tube, εμφανίζεται ως παρουσιάστρια στο κανάλι του Meidenmagazine (70k) και σε αυτά να προσθέσουμε τον εξίσου δυναμικό της λογαριασμό στο Instagram

Eurovision 2021Δημήτρης ΚοντόπουλοςΦωκάς ΕυαγγελινόςStefaniaΣτεφανία Λυμπερακάκη