Lifestyle|15.01.2021 10:46

Κατερίνα Βρανά: «Όσο καιρό βρισκόμουν σε κώμα, άκουγα και καταλάβαινα τα πάντα»

Newsroom

Το βράδυ της Πέμπτης (14/1), η Ελεονώρα Μελέτη φιλοξένησε στα «Μεσάνυχτα» την Κατερίνα Βρανά. Η βραβευμένη κωμική ηθοποιός με αφοπλιστικό χιούμορ και πολύ σαρκασμό μίλησε για τη ζωή της. Από τις πρώτες αποτυχημένες προσπάθειες που έκανε στην υποκριτική και τις δικαιολογίες που της έλεγαν κάθε φορά που την απέρριπταν, μέχρι την παγκόσμια καταξίωση. «Όλη μου η οικογένεια έχει χιούμορ, αλλά τι να κάνουμε που εγώ ήθελα να το κάνω επάγγελμα;» τόνισε για την απόφασή της να ασχοληθεί με την υποκριτική.

Διαβάστε περισσότερα: Κατερίνα Βρανά: Όταν άγγιξα τον θάνατο, ένιωσα γεμάτη από τη ζωή μου

Στη συνέχεια, η Κατερίνα Βρανά αναφέρθηκε στην περιπέτεια της υγείας της, εξηγώντας πως ακόμα και σήμερα κανείς δεν ξέρει τι ήταν αυτό που την έστειλε για τρεις μήνες στην εντατική, προκαλώντας της κινητικά προβλήματα. «Δε ξέρουν τι το δημιούργησε. Έγινε διάτρηση εντέρου. Βγήκαν έξω όλα τα κόπρανα, μολύνθηκαν όλα τα όργανα, έπαθα σηψαιμία. Οχτώ στους δέκα πεθαίνουν, εγώ τη γλίτωσα, δεν ξέρω ποιος είναι ο άλλος. Έχω ακόμα πρόβλημα κίνησης, όρασης, ισορροπίας, όλα τα 'χω και συμφέρω» ανέφερε, αρχικά, η ίδια.

«Είμαι τυχερή γιατί μπορώ να κάνω τη δουλειά που λατρεύω»

«Ήμουν στη Μαλαισία τότε. Ήρθαν όλοι οι δικοί μου εκεί. Ότι γινόταν γύρω μου τα έβλεπα στα όνειρά μου, υποσυνείδητα άκουγα τα πάντα. Οπότε όταν ξύπνησα ήξερα που είμαι και τι είχε γίνει, αλλά δεν ήξερα το δρόμο που έχω μπροστά μου. Αυτό ίσως με βοήθησε. Το χιούμορ μου επιστρατεύτηκε αμέσωςΣτη Μαλαισία φοβήθηκα κάποια στιγμή που έπαθα μια αιμορραγία. Από τότε που γύρισα στην Ελλάδα με παίρνει από κάτω πιο πολύ όταν δε μπορώ να κάνω κάτι που είναι απλό, όπως δεν μπορώ να δω κοντά κάτι και πρέπει να μου πεις στο πιάτο που είναι το κοτόπουλο και που οι πατάτες ή να βρω ακριβώς που είναι το στόμα μου. Πρέπει να έχω κάποιον δίπλα μου γιατί έχω και πρόβλημα ισορροπίας. Κάνω λογοθεραπεία, φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, το 'χω λιώσει στη θεραπεία. Είμαι άνθρωπος που μπορώ να κάθομαι όλη μέρα με τις πιτζάμες και να μην κάνω τίποτα. Στο δρόμο με βλέπουν να προσπαθώ να περπατήσω και σταυρώνονται με ύφος: "Το καημένο το κορίτσι". Τι σταυρώνεσαι μ@ρή; Έζησα! Είμαι τυχερή γιατί μπορώ να κάνω τη δουλειά που λατρεύω, αν λάτρευα να είμαι τηλεφωνήτρια θα είχαμε πρόβλημα» πρόσθεσε. 

Παράλληλα, η Κατερίνα Βρανά περιέγραψε πως ένιωσε όταν έδωσε τη πρώτη της παράσταση σε αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ μοιράστηκε αστεία περιστατικά και ανέκδοτα συμβάντα από τις περιοδείες της σε όλο το κόσμο. «Φοβόμουν γιατί καθιστή μπορώ να κάνω τη δουλειά μου, χωρίς να βλέπω μπορώ, αλλά χωρίς να μιλάω δυσκολεύομαι. Τελικά το κοινό το δέχτηκε. Η αγάπη που έχω πάρει από τον κόσμο και η αποδοχή τους με συγκινεί πολύ. Νιώθω ότι έχουν γίνει μέρος του ταξιδιού μου προς την αποκατάσταση. Η ομιλία μου έχει βελτιωθεί πολύ, και η όρασή μου, λίγο και η ισορροπία μου, μπορώ να σταθώ περισσότερη ώρα μόνη μου. Συμβαίνουν αυτά στη ζωή» υπογράμμισε. 

ΜεσάνυχταStand up comedyηθοποιόςΚατερίνα Βρανά