Lifestyle|28.10.2018 21:54

«Λύγισε» ο Γιώργος Νταλάρας: Το κλάμα για τον Μάνο Ελευθερίου

Newsroom

Ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα γεμάτο συναίσθημα, για τον αξέχαστο Μάνο Ελευθερίου, που «έφυγε» από τη ζωή το καλοκαίρι που μας πέρασε, έκανε ο Σπύρος Παπαδόπουλος στην εκπομπή του «Στην υγειά μας ρε παιδιά» στον ΣΚΑΙ.

Η εκπομπή το βράδυ του Σαββάτου (27/10) ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά και όλοι οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν, ειδικά όσοι συνεργάστηκαν στενά με τον σπουδαίο δημιουργό, έδειξαν ιδιαίτερη συγκίνηση ερμηνεύοντας τα μοναδικά τραγούδια του.

Ανάμεσά τους, φυσικά, ήταν και ο Γιώργος Νταλάρας με τον οποίο ο Μάνος Ελευθερίου είχε ένα ιδιαίτερο δέσιμο. Εκτός από την επαγγελματική συνεργασία τους υπήρξαν και πολύ στενοί φίλοι και για αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το αφιέρωμα.

Ο Γιώργος Νταλάρας, που είναι πάντα μετρημένος και επαγγελματίας στις live εμφανίσεις του, αυτή τη φορά λύγισε. Όταν έφτασε η στιγμή να ερμηνεύσει το πασίγνωστο «Του κάτω κόσμου τα πουλιά» του Σταύρου Κουγιουμτζή σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου, δεν μπόρεσε να κρατήσει τα δάκρυά του. Χαστούκισε με μια απότομη κίνηση το μικρόφωνο και δεν ολοκλήρωσε καν το ρεφρέν. Οι υπόλοιποι καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων η ηθοποιός Νένα Μεντή που έδειξε έντονα την αγάπη της προς τα τραγούδια του Ελευθερίου, έμειναν βουβοί και συγκινημένοι μπροστά στο πρωτοφανές ξέσπασμα του τραγουδιστή. Λίγη ώρα αργότερα, ωστόσο, πήρε ξανά το μικρόφωνο και ερμήνευσε το τραγούδι.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου:

 

Με την ίδια συγκίνηση, ο Γιώργος Νταλάρας συμμετείχε σε κεντρικό ρόλο στο μεγάλο αφιέρωμα για τον Μάνο Ελευθερίου στο Μέγαρο Μουσικής. Και εκεί (την Παρασκευή 26/10) ο τραγουδιστής φάνηκε να λειτουργεί με μεγάλη συναισθηματική φόρτιση, η οποία επηρέασε ακόμα και την εξαιρετική φωνή του, ιδιαίτερα στην ερμηνεία του τραγουδιού «Μαλαματένια Λόγια» (σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου και στίχους Μάνου Ελευθερίου).

Γιώργος ΝταλάραςΜάνος Ελευθερίου