Lifestyle|01.02.2021 09:24

Ζέτα Δούκα για Κιμούλη: «Ευτυχώς το ζήτημα παίρνει το δρόμο που του αρμόζει»

Newsroom

Ντόμινο εξελίξεων προκάλεσε η καταγγελία της ηθοποιού Ζέτας Δούκα, η οποία μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί της Τετάρτης (26/1) αποκάλυψε ότι έχει υποστεί ψυχολογική και λεκτική βία από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιώργο Κιμούλη. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ηθοποιού και ιδρύτριας της μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Anasa», ο Γιώργος Κιμούλης την κλώτσησε και την έβρισε στο πλαίσιο θεατρικής συνεργασίας που είχαν το 2008-2009.

Διαβάστε ακόμα: «Βράζει» ο κόσμος του θεάτρου με Κιμούλη: Στήριξη σε Δούκα, διαδοχικές οι αποκαλύψεις & Άριελ Κωνσταντινίδη: «Έχω υποστεί σεξουαλική κακοποίηση πάνω στη σκηνή» & Μιμή Ντενίση: «Ο Κιμούλης δεν είναι ο μόνος που έχει τη φήμη ότι φέρεται άσχημα στους ηθοποιούς»

Το πρωί της Πέμπτης (28/1), η Ζέτα Δούκα μίλησε στην εκπομπή «Ευτυχείτε» και τόνισε ότι νιώθει δικαιωμένη από την εξέλιξη της υπόθεσης. «Ευτυχώς το ζήτημα παίρνει το δρόμο που του αρμόζει, από μόνο του. Εύχομαι να είστε καλά και πάντα στο δρόμο της αλήθειας» ανέφερε η ίδια. Παράλληλα, η Δώρα Χρυσικού, η οποία βρισκόταν στην ίδια παράσταση με τη Ζέτα Δούκα και τον Γιώργο Κιμούλη, μίλησε στην πρωινή εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου και επιβεβαίωσε όλα όσα αποκάλυψε η ηθοποιός.

Διαβάστε ακόμα: Φαίη Ξυλά για Κιμούλη: «Ήταν η χειρότερη συνεργασία, έβαλα τα όριά μου» & Νέα καταγγελία για Κιμούλη από Γερονικολού: Με φόβισες, δεν θα επιτρέψω να το ξανακάνεις & Νάντια Κοντογεώργη για παρενόχληση: «Έφευγα από τις πρόβες κλαίγοντας»

«Η Ζέτα δεν κατήγγειλε τίποτα ψευδές και τίποτα υπερβολικό. Είπε την αλήθεια. Υπήρχαν κι άλλα παρόμοια περιστατικά και με άλλους συναδέλφους στη συγκεκριμένη παράσταση, απλά στη Ζέτα ήταν πολύ πιο αγριευτικό το τοπίο. Ήταν μία άσχημη συνεργασία από κάθε πλευρά. Υπήρξε στιγμή που η Ζέτα κατέρρευσε πάνω στη σκηνή. Προσωπικά εγώ την πήρα μαζί με τον Νίκο Ψαρρά και την πήγαμε σπίτι της» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η ηθοποιός.

Ρουμελιώτη και Ταβουλάρη κατά του Κιμούλη

Η Ευδοκία Ρουμελιώτη πήρε θέση γι' άλλη μία φορά, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες της λεκτικής βίας και του φόβου που έζησε στο πλευρό του Γιώργου Κιμούλη. «Είναι από τις χειρότερες εμπειρίες της ζωής μου. Μετά από τη συνεργασία μου με αυτό τον άνθρωπο παντρεύτηκα ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα στις φωνητικές μου χορδές. Αναγκαζόμουν για να βγάλω την παράσταση με ενέσεις κορτιζόνης για να μπορώ να βρίσκομαι πάνω στη σκηνή και να μιλάω. Έχω δώσει απίστευτα λεφτά σε γιατρούς για να θεραπεύσω τις φωνητικές μου χορδές».

Η Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, που επρόκειτο να συνεργαστεί μαζί με τον Γιώργο Κιμούλη το 2017 με το έργο «Μαυροπούλη» αποκάλυψε και εκείνη τη δική της εμπειρία στο πλευρό του ηθοποιού, που την οδήγησε στην αποχώρησή της από την παράσταση. «Υπήρξα κι εγώ τρομοκρατημένη, φοβισμένη, γεμάτη αμφιβολίες για τον ίδιο μου τον εαυτό και για την υποκριτική μου ικανότητα και η πηγή όλων αυτών των αισθημάτων στον εργασιακό μου χώρο ήταν ο ίδιος άνθρωπος, ο Γιώργος Κιμούλης. Η συνεργασία μας ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε γιατί συλλογίστηκα πώς θα ήταν δυνατόν να συνεχίσω να συνεργάζομαι με έναν τόσο απρόβλεπτο, οξύθυμο και χειριστικό άνθρωπο που θα συνέχιζε να με βλάπτει ψυχικά για μια ολόκληρη σεζόν και αποχώρησα. Τις τελευταίες μέρες της συνεργασίας μας αναγκάστηκα να πάρω χάπια για το στομάχι για να μπορώ να στέκομαι όρθια στην πρόβα».

Ο καλλιτεχνικός χώρος στηρίζει τη Ζέτα Δούκα

Μετά τις δηλώσεις της Ζέτας Δούκα, αρκετοί ήταν εκείνοι που την συνεχάρησαν για το θάρρος της να μιλήσει ανοιχτά. Ανάμεσα σε αυτούς ο Πάνος Βλάχος, η Καίτη Φίνου, η Nάντια Κοντογεώργη, η Φαίη Ξυλά, η Καίτη Γαρμπή, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης και η Φαίη Κοκκινοπούλου, οποία έγραψε στο Facebook: ««Με μήνυση στη Ζέτα Δούκα απάντησε ο θιγόμενος Κιμούλης. O θιγόμενος Γιώργος Κιμούλης. Αυτό θα πει θράσος. Γελάνε τα καμαρίνια, οι κουίντες και τα θεατρικά σανίδια».

Μια από τις ηθοποιούς που πήραν δημόσια θέση, επίσης, ήταν και η Ναταλία Τσαλίκη. «Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε… Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει αφορμή για ένα ξεκαθάρισμα, μια “ανακούφιση” όλων όσων θελήσουν να δημοσιοποιήσουν τις τραυματικές τους εμπειρίες, να αποκαλύψουν μελλοντικά παρόμοια κρούσματα, και δε θα μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων φτηνού κουτσομπολιού και αλληλοφαγώματος. Αξιοπρέπεια και πολιτισμός. Επιτέλους». «"Είναι της μόδας οι καταγγελίες τύπου Μπεκατώτου" δήλωσε ο κ. Κιμούλης. Της μόδας. Τύπου Μπεκατώρου. Δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο. Τα είπε όλα ξεκάθαρα. Έμεινα άναυδη με τον κ.(;) Κιμούλη» ανέφερε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Από την άλλη, ο Σταμάτης Κραουνάκης πήρε το μέρος του Γιώργου Κιμούλη, λέγοντας ότι στα 50 περίπου χρόνια που είναι φίλος με τον γνωστό σκηνοθέτη, δεν θυμάται ποτέ περιστατικά βίας και κακεντρέχειας. «Δύσκολες ώρες ναι, αναζητήσεις επίπονες ναι. Σημεία διαφωνίας πολλά. Σημεία εκκίνησης χαράς πολλά. Γενναιοδωρία και συνύπαρξη. Περιπέτεια και αγωνία πολλές φορές. Τσαντίλες και καμώματα, αλλά και χιούμορ. Σίγουρα, ο καθένας μπορεί να έχει άλλη γνώμη, άλλες εμπειρίες, αλλά σκοτάδια, αλλά φώτα, άλλες παραμέτρους, αλλά παράπονα, αλλά την ώρα που σηκώνεται ένας αέρας να τον σκίσει όπως πιο παλιά με τα χρέη του, με πιάνει αφόρητη στεναχώρια».

Κιμούλης απαντά στη Δούκα: «Μήνυση και αγωγή και δεν κάνω πίσω με συγγνώμες»

Ο Γιώργος Κιμούλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ethnos.gr αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες της Ζέτας Δούκα και ανέφερε: «Θεωρώ όλο αυτό ψευδέστατο και κινούμαι αμέσως νομικά. Ούτε ένα από αυτά τα στοιχεία που ειπώθηκαν δεν συνέβησαν. Η χρησιμοποίηση της πράξης της κυρίας Μπεκατώρου από ανθρώπους γενικά και αόριστα που τους πήγε κάτι στραβά πριν από 10 και 15 χρόνια, ν' αρχίζουν τώρα να το περιγράφουν ως μία κακοποίηση ή ψυχολογική βία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Έτσι, μειώνει στην πραγματικότητα την πράξη της κυρίας Μπεκατώρου και οδηγεί στη σιωπή κι άλλες γυναίκες, οι οποίες βρέθηκαν στη θέση της αθλήτριας».

σκηνοθέτηςMeTooΖέτα ΔούκαΓιώργος Κιμούληςηθοποιόςκακοποίηση