Lifestyle|01.02.2021 09:41

Αλεξάνδρα Ταβουλάρη για Κιμούλη: «Δεν ήταν εύκολο να φύγω από την παράσταση, πέρασα δύσκολα»

Newsroom

Nτόμινο εξελίξεων προκάλεσε η καταγγελία της ηθοποιού Ζέτας Δούκα,η οποία μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί της Τετάρτης (26/1) αποκάλυψε ότι έχει υποστεί ψυχολογική και λεκτική βία από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιώργο Κιμούλη. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ηθοποιού και ιδρύτριας της μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Anasa», ο Γιώργος Κιμούλης την κλώτσησε και την έβρισε στο πλαίσιο θεατρικής συνεργασίας που είχαν το 2008-2009.

Διαβάστε ακόμα: Φαίη Ξυλά για Κιμούλη: «Ήταν η χειρότερη συνεργασία, έβαλα τα όριά μου» & Νέα καταγγελία για Κιμούλη από Γερονικολού: Με φόβισες, δεν θα επιτρέψω να το ξανακάνεις & Νάντια Κοντογεώργη για παρενόχληση: «Έφευγα από τις πρόβες κλαίγοντας»

Μετά τη Ζέτα Δούκα, την Κατερίνα Γερονικολού και την Ευδοκία Ρουμελιώτη, άλλη μία ηθοποιός βγήκε επώνυμα και κατονόμασε τον Γιώργο Κιμούλη ως την αιτία που έφτασε ακόμη και να παίρνει φαρμακευτική αγωγή για να αντέξει. Ο λόγος για την Αλεξάνδρα Ταβουλάρη που συνεργάστηκε με τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη στην παράσταση «Μαυροπούλι». Η ηθοποιός, μέσα από μια ανάρτηση στο προφίλ της στο Instagram, περιέγραψε τα συναισθήματα που ένιωθε εκείνη την περίοδο, ενώ εξομολογήθηκε ότι αποχώρησε από την παράσταση μία εβδομάδα πριν από την πρεμιέρα, μετά από ένα ξέσπασμα του ηθοποιού, μιας και δεν άντεχε άλλο ψυχολογικά.

Το πρωί της Πέμπτης (28/1), η ίδια μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Πρωινό και αναφέρθηκε στην απόφασή της να μιλήσει ανοιχτά. «Ξεκινούν να ακούγονται φωνές και ευτυχώς είναι πολλές. Δεν ήταν εύκολο να φύγω από την παράσταση. Πέρασα πολύ δύσκολα. Με αφορμή την κίνηση της Ζέτας ήρθαν πάλι όλα στο μυαλό μου. Ποτέ δεν τα είχα ξεχάσει, αλλά ήταν σαν να βίωνα όλα αυτά που ένιωθα εκείνη την περίοδο. Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω τη βία, εγώ μπορώ να περιγράφω το τι βίωνα εγώ. Μου είναι πολύ δύσκολο.

Από χθες σκέφτομαι γιατί ένιωθα έτσι αλλά δεν μπορώ να το εξηγήσω. Αυτά που γράφω στη δημοσίευσή μου στο Instagram είναι όλα όσα ένιωθα. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο αυτή τη στιγμή. Μου αρκεί αυτή η κατάθεση ψυχής που έκανα γιατί με ελάφρυνε και μένα. Εύχομαι αυτή η κίνηση να βοηθήσει ανθρώπους που βιώνουν ή έχουν βιώσει παρόμοια συναισθήματα με μένα. Πέρασα μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής μου. Είχα φτάσει σε σημείο να είμαι άσχημα ψυχολογικά που έπαιρνα χάπια. Θα δω τις επόμενες ημέρες αν θα το προχωρήσω. Συζητάω με κάποια άτομα, θα δούμε πως θα πάει η ιστορία και θα έκτοτε θα πράξουμε» δήλωσε η Αλεξάνδρα Ταβουλάρη. 

Ζέτα Δούκα: «Ευτυχώς το ζήτημα παίρνει το δρόμο που του αρμόζει»

Παράλληλα, η Ζέτα Δούκα μίλησε στην εκπομπή «Ευτυχείτε» και τόνισε ότι νιώθει δικαιωμένη από την εξέλιξη της υπόθεσης. «Ευτυχώς το ζήτημα παίρνει το δρόμο που του αρμόζει, από μόνο του. Εύχομαι να είστε καλά και πάντα στο δρόμο της αλήθειας» ανέφερε η ίδια. Παράλληλα, η Δώρα Χρυσικού, η οποία βρισκόταν στην ίδια παράσταση με τη Ζέτα Δούκα και τον Γιώργο Κιμούλη, μίλησε στην πρωινή εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου και επιβεβαίωσε όλα όσα αποκάλυψε η ηθοποιός.

«Η Ζέτα δεν κατήγγειλε τίποτα ψευδές και τίποτα υπερβολικό. Είπε την αλήθεια. Υπήρχαν κι άλλα παρόμοια περιστατικά και με άλλους συναδέλφους στη συγκεκριμένη παράσταση, απλά στη Ζέτα ήταν πολύ πιο αγριευτικό το τοπίο. Ήταν μία άσχημη συνεργασία από κάθε πλευρά. Υπήρξε στιγμή που η Ζέτα κατέρρευσε πάνω στη σκηνή. Προσωπικά εγώ την πήρα μαζί με τον Νίκο Ψαρρά και την πήγαμε σπίτι της» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η ηθοποιός.

Ο καλλιτεχνικός χώρος στηρίζει τη Ζέτα Δούκα

Μετά τις δηλώσεις της Ζέτας Δούκα, αρκετοί ήταν εκείνοι που την συνεχάρησαν για το θάρρος της να μιλήσει ανοιχτά. Ανάμεσα σε αυτούς ο Πάνος Βλάχος, η Καίτη Φίνου, η Nάντια Κοντογεώργη, η Φαίη Ξυλά, η Καίτη Γαρμπή, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης και η Φαίη Κοκκινοπούλου, οποία έγραψε στο Facebook: ««Με μήνυση στη Ζέτα Δούκα απάντησε ο θιγόμενος Κιμούλης. O θιγόμενος Γιώργος Κιμούλης. Αυτό θα πει θράσος. Γελάνε τα καμαρίνια, οι κουίντες και τα θεατρικά σανίδια».

Μια από τις ηθοποιούς που πήραν δημόσια θέση, επίσης, ήταν και η Ναταλία Τσαλίκη. «Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε… Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει αφορμή για ένα ξεκαθάρισμα, μια “ανακούφιση” όλων όσων θελήσουν να δημοσιοποιήσουν τις τραυματικές τους εμπειρίες, να αποκαλύψουν μελλοντικά παρόμοια κρούσματα, και δε θα μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων φτηνού κουτσομπολιού και αλληλοφαγώματος. Αξιοπρέπεια και πολιτισμός. Επιτέλους». «"Είναι της μόδας οι καταγγελίες τύπου Μπεκατώτου" δήλωσε ο κ. Κιμούλης. Της μόδας. Τύπου Μπεκατώρου. Δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο. Τα είπε όλα ξεκάθαρα. Έμεινα άναυδη με τον κ.(;) Κιμούλη» ανέφερε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Από την άλλη, ο Σταμάτης Κραουνάκης πήρε το μέρος του Γιώργου Κιμούλη, λέγοντας ότι στα 50 περίπου χρόνια που είναι φίλος με τον γνωστό σκηνοθέτη, δεν θυμάται ποτέ περιστατικά βίας και κακεντρέχειας«Δύσκολες ώρες ναι, αναζητήσεις επίπονες ναι. Σημεία διαφωνίας πολλά. Σημεία εκκίνησης χαράς πολλά. Γενναιοδωρία και συνύπαρξη. Περιπέτεια και αγωνία πολλές φορές. Τσαντίλες και καμώματα, αλλά και χιούμορ. Σίγουρα, ο καθένας μπορεί να έχει άλλη γνώμη, άλλες εμπειρίες, αλλά σκοτάδια, αλλά φώτα, άλλες παραμέτρους, αλλά παράπονα, αλλά την ώρα που σηκώνεται ένας αέρας να τον σκίσει όπως πιο παλιά με τα χρέη του, με πιάνει αφόρητη στεναχώρια».

Κιμούλης απαντά στη Δούκα: «Μήνυση και αγωγή και δεν κάνω πίσω με συγγνώμες»

Ο Γιώργος Κιμούλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ethnos.gr αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες της Ζέτας Δούκα και ανέφερε: «Θεωρώ όλο αυτό ψευδέστατο και κινούμαι αμέσως νομικά. Ούτε ένα από αυτά τα στοιχεία που ειπώθηκαν δεν συνέβησαν. Η χρησιμοποίηση της πράξης της κυρίας Μπεκατώρου από ανθρώπους γενικά και αόριστα που τους πήγε κάτι στραβά πριν από 10 και 15 χρόνια, ν' αρχίζουν τώρα να το περιγράφουν ως μία κακοποίηση ή ψυχολογική βία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Έτσι, μειώνει στην πραγματικότητα την πράξη της κυρίας Μπεκατώρου και οδηγεί στη σιωπή κι άλλες γυναίκες, οι οποίες βρέθηκαν στη θέση της αθλήτριας».

Ζέτα ΔούκαΓιώργος ΚιμούληςΑλεξάνδρα ΤαβουλάρηMeTooπαρενόχληση