Lifestyle|21.02.2021 17:05

Βασίλης για σύλληψη σκηνοθέτη: Δεν έχω καμία σχέση με πολιτικές σκοπιμότητες

Newsroom

Την περασμένη Τετάρτη (17/2), μιλώντας στην εκπομπή «Μεσάνυχτα», ο 40χρονος Βασίλης μίλησε για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε ηλικία 15 ετών. Είναι ο πρώτος άνθρωπος που κινήθηκε νομικά κατά του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη, μηνύοντάς τον για βιασμό, αποπλάνηση και ασέλγεια εις βάρος ανηλίκου. Η γνωριμία του με τον μεγάλο πρωταγωνιστή είναι κάτι που ποτέ δεν ξέχασε.

«Καθόμασταν δίπλα -δίπλα στον καναπέ. Με προσέγγισε. Εγώ ήμουν ταραγμένος δεν ένιωθα άνετα και ξαφνικά με φίλησε. Εκεί έτρεμα. Είχα σοκαριστεί, ήμουν 15 χρόνων. Είχα πάει για να συζητήσω για το θέατρο και αιφνιδιάστηκα. Με αγκάλιασε για να με ηρεμήσει. Είχα παγώσει δεν μπορούσα να κάνω κάτι... Έχω μπλοκάρει αρκετά πράγματα σε σχέση με τις πιο ιδιωτικές στιγμές μας. Θυμάμαι ότι την τρίτη φορά δέχτηκα τη σωματική σεξουαλική κακοποίηση. Εγώ δεν αντιδρούσα απλά ακολουθούσα. Αυτή ήταν η αρχή. Μετά κόλλησε το μυαλό μου. Ήμουν πολύ αθώος».

Το πρωί της Κυριακής (21/2), λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του γνωστού σκηνοθέτη, ο Βασίλης έγραψε στα social media: «Πιστεύω στην ελληνική δικαιοσύνη. Δεν πιστεύω σε θεωρίες συνομωσίας. Πιστεύω στην κατάλληλη στιγμή. Δεν πιστεύω στη συγκάλυψη πάνω σε τέτοιου είδους θέματα. Δεν το διανοούμαι. Ξέρω τον αδίστακτο και τον χειριστικό όμως. Αυτόν που θα έκανε τα πάντα να σε ξεγελάσει. Αυτόν που δεν πίστευε ότι θα κατηγορηθεί λόγω του κοινωνικού στάτους των θυμάτων. Το βίωσα. Το βιώσαμε, γιατί είμαστε δυστυχώς πολλοί. Μην το ξεχνάς. Τον αδίστακτο. Δεν έχω καμία σχέση με την πολιτική. Δε γνώριζα ούτε πρόσωπα, ούτε ονόματα μέχρι πρότινος. Μην χρησιμοποιείτε το όνομα μου για πολιτικές σκοπιμότητες. Παρά μόνο αν χρειάζεται για να αλλάξετε το νόμο. Έτσι θα μας δικαιώσετε και θα σας συγχωρέσουμε. Σκεφτείτε μόνο τα παιδιά».

Ο Βασίλης αγαπούσε το θέατρο και αυτό τον έφερε κοντά στον γνωστό θεατράνθρωπο. Με θάρρος και δύναμη, περιέγραψε μέσα από την εκπομπή της Μελέτη βήμα-βήμα όλα όσα πέρασε δίπλα στον άνθρωπο που αποκαλεί «χειριστικό και παιδεραστή». Σήμερα, ο Βασίλης ζει πλέον μόνιμα στο εξωτερικό και με τη βοήθεια της δικηγόρου του Μαρίας Κουρτέση, βρήκε το κουράγιο να μιλήσει ανοιχτά για όσα βίωσε αλλά και να καταγγείλει τον σκηνοθέτη για βιασμό, ασέλγεια και κακοποίηση ανηλίκου.

σεξουαλική κακοποίησησκηνοθέτηςMeTooσύλληψη