Lifestyle|22.02.2021 09:51

Σοφία Μανωλάκου : «Έχω αντιμετωπίσει βία από γυναίκα, δεν έβγαινα από το καμαρίνι»

Newsroom

Στο πλαίσιο των αποκαλύψεων για ανάρμοστες συμπεριφορές στον χώρο του θεάτρου η ηθοποιός Σοφία Μανωλάκου μίλησε για τη δική της τραυματική εμπειρία, η οποία προήλθε από γυναίκα συνάδελφό της. Σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε στη Secret, η Σοφία Μανωλάκου αναφέρει ότι «η επαφή της με το θέατρο ξεκίνησε στην παιδική της ηλικία όταν η μητέρα της την έγραψε σε ένα θεατρικό εργαστήρι. Στο 3ο έτος του οικονομικού πανεπιστημίου έδωσε εξετάσεις υποκριτικής στο Υπουργείο Πολιτισμού.

«Έχω αντιμετωπίσει λεκτική βία και μάλιστα από γυναίκα. Με περιφρονούσε, με κορόιδευε μπροστά σε συναδέλφους μειώνοντάς με μόνο και μόνο για να κάνει χιούμορ και να φανεί έξυπνη στους άλλους. Υπήρχαν φορές που δεν έβγαινα από το καμαρίνι μόνο και μόνο για να μην την συναντήσω εκτός σκηνής. Το χειρότερο όμως είναι ότι τα έβαλα με τον εαυτό μου. Πίστεψα πως εγώ φταίω που με κοροϊδεύει. Μου πήρε αρκετό καιρό για να καταλάβω ότι το πρόβλημα δεν το είχα εγώ αλλά εκείνη», είπε η ηθοποιός στην εφημερίδα «Secret».

Οι αποκαλύψεις - καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου για σεξουαλική παρενόχληση τη γεμίζουν αισιοδοξία πως θα «καθαρίσει» ο χώρος και σύντομα: «Νιώθω ότι ήδη από το 2020, με όσα συνέβησαν με τον κορονοϊό, έχει αρχίσει η περίοδος πλυσίματος του κόσμου. Αρχίσαμε να εκτιμάμε την αγκαλιά, που τόσα χρόνια την είχαμε δεδομένη και δεν της δίναμε αξία. Εκτιμήσαμε τους δικούς μας ανθρώπους που δεν μπορούμε ακόμα και τώρα να τους δούμε. Νομίζω είναι η χρονιά της επανεκκίνησης καιρός για επανεξέταση. Καιρός ήταν από κάποιον χώρο να ξεκινήσει η δημοσιοποίηση τέτοιων φαινομένων και να αποτελέσουν παράδειγμα. Ελπίζω από εδώ και πέρα να δρουν το θάρρος και άνθρωποι που δεν εκτίθενται στα μέσα να βγουν και να καταγγείλουν αντίστοιχα περιστατικά», τονίζει η Σοφία Μανωλάκου

Διαβάστε επίσης: Παύλος Χαϊκάλης: Νέα καταγγελία στο OPEN - «Μου έστελνε ανάρμοστα μηνύματα για 5 χρόνια»

καταγγελίεςMeTooΣοφία Μανωλάκουλεκτική βία