Lifestyle|08.03.2021 10:58

Φώτης Σεργουλόπουλος: Η παρεξήγηση με Ναταλία Γερμανού και ο Λιγνάδης στους ΛΟΑΤΚΙ

Newsroom

Στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (07/03) ο Φώτης Σεργουλόπουλος και τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που έχουν γίνει από τις Τζένη Μπότση, Αγγελική Λάμπρη και Λουκία Μιχαλά σε βάρος γνωστού ηθοποιού-σκηνοθέτη, ενώ μίλησε και για την υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη. «Δεν μπορεί κανείς να μιλάει για μια κοινότητα ανθρώπων. Το έγκλημα είναι έγκλημα όποιος και αν το κάνει. Θα κριθούν από τη δικαιοσύνη. Ο κ. Λιγνάδης που ανήκει στη ομάδα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, είναι υπερήφανος που ο συνήγορός του εκφράζεται έτσι για αυτή την ομάδα; Αυτό το πράγμα, πρέπει να σταματήσει. Ο κ. Λιγνάδης ανήκει στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα» είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος - σημειώνοντας ότι στην ομάδα ΛΟΑΤΚΙ ανήκουν: λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, τρανσέξουαλ, ιντερσέξουαλ και queer.

Διαβάστε επίσης: Σεργουλόπουλος - Καπουτζίδης: Στηρίζουν Μπότση και Λάμπρη στις καταγγελίες κατά Σπυρόπουλου

Αναφερόμενος στην ανάρτηση που έκανε πριν γίνει η καταγγελία της Τζένης Μπότση είπε«έχω πάψει να φοβάμαι. Την έκανα αυτή την ανάρτηση γιατί το ήξερα. Το ήξερα για αυτόν τον τύπο. Ήμασταν μια ημέρα μαζεμένοι στο Shamone, όπου κάναμε πρόβα κι ήρθε η κουβέντα κι η Τζένη Μπότση είπε το συμβάν. Και ήταν εκεί και η Αγγελική Λάμπρη. Και άλλες δυο κυρίες. Τελικά η Τζένη κατάφερε να τον ονοματίσει. Δεν είναι τυχαίο ότι και η Τζένη και η Αγγελική σε δυο γκέι φίλους τους το είπαν. Ξέρανε ότι απευθύνονται σε ανθρώπους που έχουν υποστεί κακοποίηση. Ό,τι έχει παραγραφεί δε σημαίνει ότι δεν έγινε».

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος αναφέρθηκε και στα ομοφοβικά σχόλια που έχει δεχτεί, καταδικάζοντας τον κακοποιητικό λόγο. «Τα πράγματα πρέπει να μπούνε στη θέση τους. Ο κακοποιητικός λόγος είναι ένας λόγος που δεν πρέπει να εμφανίζεται στην τηλεόραση ποτέ. Η κοινότητα των γκέι είχε δεχθεί ότι αυτό το πράγμα να κατακρίνονται, σαν να είναι κανονικό. Όχι δεν είναι κανονικό. Εγώ είμαι αυτός που είμαι και είμαι εδώ μπροστά σας. Είναι δικαίωμά μου να ζητάω το σεβασμό και όχι τον κακοποιητικό λόγο. Δεν έκρυψα ποτέ τη σεξουαλικότητά μου».

Αναφέρθηκε μάλιστα και στα επικριτικά σχόλια που έχει ακούσει όταν επέκτησε παιδί: «Όταν γεννήθηκε το παιδί μου άκουσα απαράδεκτα πράγματα. Θα έπρεπε αυτοί που τα ξεστόμισαν, να έχουν φύγει από τα παράθυρα, γιατί ήταν ένας κακοποιητικός λόγος προς εμένα και το παιδί μου. Είναι ανθρώπινα δικαιώματα αυτά. Και τώρα πρέπει να καταλάβουμε ότι ο κακοποιητικός λόγος δεν πρέπει να εμφανίζεται στην τηλεόραση και σε κανένα μέσο».

Η παρεξήγηση με Ναταλία Γερμανού για το Σ.Ε.Η. 

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που έχουν γίνει από τις Τζένη Μπότση, Αγγελική Λάμπρη και Λουκία Μιχαλά και στην συζήτηση με τη Ναταλία Γερμανού φάνηκε να ενοχλείται ιδιαίτερα όταν ααναφέρθηκε ότι δεν έχουν γίνει επίσημα οι καταγγελίες στο Σωματείο Ηθοποιών. 

«Η Τζένη Μπότση είχε πει παλιά σε συνέντευξή της ότι "κάποτε θα το πω". Αυτήν τη φορά μπόρεσε να μιλήσει με αφορμή την Μπεκατώρου. Βγήκαν 20 γυναίκες που κατήγγειλαν αυτόν τον τύπο.» είπε ο Σεργουλόπουλος. Όταν η Ναταλία Γερμανού ανέφερε ότι δεν έχουν γίνει επίσημα οι καταγγελίες, αντέδρασε: «Από τις 20 γυναίκες οι 13 έκαναν καταγγελίες στο ΣΕΗ και γνωρίζω τον αριθμό πρωτοκόλλου, είναι χαρακτηριστικός γι αυτο και τον θυμάμαι. Τι θες να πεις δεν έγιναν; Έγιναν τέλη Φεβρουαρίου. Πού το ξέρεις ότι δεν έχει γίνει καταγγελία; Σου θυμώνω, γιατί δεν καταλαβαίνω».

Η Ναταλία Γερμανού θορυβήθηκε, αλλά δεν μπόρεσε να πει κάτι ξεκάθαρα στον αέρα, φοβούμενη τα εξώδικα και τις επιπτώσεις στο κανάλι: «Να τα γράψω στα social μου μπορώ. Δεν μπορώ να πω πράγματα στον αέρα, γιατί εδώ είμαι παρουσιάστρια σε ένα κανάλι και πρέπει να προσέχω τι λέω».

Δημήτρης ΛιγνάδηςΑλέξης ΚούγιαςΦώτης ΣεργουλόπουλοςΛΟΑΤΚΙ