Lifestyle|11.03.2021 15:47

Eurovision 2021: Ανακοινώθηκε το «Last Dance» με τη Stefania που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Newsroom

Mε ένα χορευτικό τραγούδι που έχει τον τίτλο «Last Dance» η Στεφανία Λυμπερακάκη (Stefania) θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 65o Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2021, που θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 22 Μαΐου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, μετά την περσινή αναβολή του, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Τo βιντεοκλίπ του τραγουδιού, επιχειρεί κάτι πραγματικά πρωτότυπο. Να σχολιάσει μ’ έναν παραμυθένιο τρόπο όλα όσα ζούμε τους τελευταίους μήνες, με την υπενθύμιση ότι, ακόμη και τις χειρότερες δυσκολίες στη ζωή, πάντα μπορεί να τις νικήσει η ελπίδα.

Διαβάστε επίσης: Έλενα Τσαγκρινού για Eurovision: Το «El Diablo» είναι ένα δυναμικό τραγούδι με συνθέσεις και αντιθέσεις

«Χρησιμοποιώντας στοιχεία από την ελληνική μυθολογία, όπως τον Πήγασο και τον Άτλαντα, δοσμένα μ’ έναν ονειρικό, αλλά ταυτόχρονα και σύγχρονο τρόπο», αναδεικνύεται το κεντρικό μήνυμα του τραγουδιού, που είναι η φράση «Κάθε τέλος είναι πάντα και μια νέα αρχή». Γι’ αυτό και κλείνει με «το φως που πάντα νικάει το σκοτάδι», καλώντας όλους μας να παραμένουμε αισιόδοξοι και να έχουμε την πίστη ότι σύντομα θα είναι παρελθόν ακόμη και η πρωτόγνωρη δοκιμασία που βιώνει όλος ο πλανήτης.

Τo βιντεοκλίπ του «Last dance», το οποίο έχει ήδη κυκλοφορήσει στο ERTflix και σε λίγη ώρα θα είναι διαθέσιμο και στο Youtube, φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Κώστα Καρύδα, ενώ τη σύνθεση του κομματιού έχουν επιμεληθεί οι Δημήτρης Κοντόπουλος, Arcade και Σάρον Βον. Το creative director για την οπτικοποίηση του κομματιού έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

H Ευρώπη βλέπει ERTflix για το τραγούδι της Stefania

Από την Ελλάδα έως την Ισπανία και από τη Μεγάλη Βρετανία έως την Τουρκία, οι φαν του θεσμού της Eurovision έσπευσαν να «μπουν» στο ERTflix και ν' ακούσουν το νέο τραγούδι «Last Dance» της Στεφανίας Λυμπερακάκη. Εκείνο, ωστόσο, που προκάλεσε έκπληξη ήταν οι χώρες προέλευσης των επισκεπτών, αφού στη σχετική λίστα εμφανίζονταν κράτη που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό ή δεν υπάρχει μεγάλη ελληνική κοινότητα. Για παράδειγμα, με την ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ συνδέθηκαν πολλοί από την Κίνα, αλλά και από το Μεξικό. Δεν έλειψαν, βέβαια, και οι χώρες όπου το ελληνικό στοιχείο είναι ισχυρό, όπως οι ΗΠΑ, αλλά και η Αυστραλία.

Όσο αφορά την Ευρώπη, όλοι απόλαυσαν το τραγούδι της Stefania. Η Κύπρος, η Σουηδία, φυσικά η Ολλανδία, στην οποία η 18χρονη γεννήθηκε και μεγάλωσε, αλλά και η Γερμανία η Πολωνία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ελβετία, η Σουηδία, η Ρουμανία, η Πορτογαλία, αλλά και ακόμα πολλά κράτη συντονίστηκαν με το ERTflix.

Διαβάστε επίσης: Stefania για Eurovision: «Θα κάνω το καλύτερό μου» - Τον Φεβρουάριο έρχεται στην Ελλάδα

Eurovision 2021EurovisionΣτεφανία Λυμπερακάκη