Lifestyle|12.03.2021 10:26

Έρρικα Πρεζεράκου για ατύχημα: Θα μπορούσα να είχα σκοτωθεί, έχω ακόμη δύο χειρουργεία

Newsroom

Καλεσμένη στην εκπομπή «Tik Talk» ήταν η Έρρικα Πρεζεράκου, η οποία μίλησε για το σοβαρό ατύχημα που είχε στην Κύθνο το περασμένο καλοκαίρι και την οδήγησε σε ακρωτηριασμό του ενός δαχτύλου της στο δεξί χέρι. «Δεν έπεσα στη θάλασσα. Ήμασταν 4 άνθρωποι, καθόμασταν στα καθίσματα. Ήμασταν στο λιμάνι και πήγαινε γρήγορα το σκάφος. Όλοι συζήταγαν πόσο γρήγορα πάει και ξαφνικά λέει ο οδηγός και που να δείτε. Τότε γύρισε το τιμόνι και το σκάφος γύρισε 360 μοίρες. Οπότε εκσφενδονίστηκα στη θάλασσα και όπως γυρνάει το σκάφος βρίσκομαι κάτω από τις δύο προπέλες.

Αν δεν είχα το χέρι πιο ψηλά δεν θα μιλάγαμε τώρα. Άκουσα ότι με είχε χτυπήσει η προπέλα, αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω που. Όταν βγήκα μπορούσα να δω μόνο το δάχτυλο. Δεν ξέρω με ποια Έρρικα συντονίστηκα και ξεκίνησα να κολυμπάω για να ανέβω στο σκάφος. Στο ελικόπτερο είχα χάσει πολύ αίμα και έλεγαν ότι μπορεί να μου κόψουν το χέρι. Έχω μπροστά μου δύο ακόμη χειρουργεία» ανέφερε η ίδια. 

Διαβάστε επίσης: Έρρικα Πρεζεράκου: «Είδα την παλάμη μου κομμάτια, δεν μπορώ να πιάσω πιρούνι ή να κρατήσω μολύβι»

 

Σύμφωνα με την αθλήτρια, ο οδηγός του σκάφους ήταν μια νέα γνωριμία της Έρρικας Πρεζεράκου, ο οποίος στην αρχή έδειχνε να τη συμπονά, στη συνέχεια όμως κατάθεσε ότι ήταν συνυπαίτια του ατυχήματος. «Άλλο έδειχνε και άλλο ήταν. Μέχρι να το καταλάβω με σόκαρε. Στην αρχή έλεγε: “τι έχω κάνει” και μετά κατάθεσε ότι δεν καθόμουν στο κάθισμα και ήμουν συνυπαίτια. Ήταν σοκ. Είπε ότι έβαλε ιδιωτικό ελικόπτερο για να φέρει γιατρό και ήταν ψέματα. Κινήθηκα νομικά γιατί είδα ότι αλλιώς δεν θα πάρει το μάθημά του. Μου είπε ότι “έλα σε ένα μήνα θα το έχεις ξεχάσει”. Ήταν ένας άνθρωπος που είχα γνωρίσει τρεις εβδομάδες. Δεν είναι καλός άνθρωπος».

 

Ο αγώνας για τη μικρή Αναστασία

Μιλώντας για τον αγώνα που δίνει για την 7χρονη ανιψιά της, Αναστασία, που διεγνώσθη με μια σπάνια μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο, η Έρρικα Πρεζεράκου δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. «Είναι τόσο δύσκολο να πεις σε έναν γονιό που έχει ένα επτάχρονο κοριτσάκι ότι “ξέρεις κάτι το παιδί σου δεν θα υπάρχει σε έξι μήνες”. Εγώ δεν έχω παιδιά, αλλά μπορώ να αισθανθώ πολύ έναν γονιό που έχει μεγαλώσει, έχει συνδεθεί, έχει δημιουργήσει ένα παιδί. Ξαφνικά του λες πως σε έξι μήνες δεν θα υπάρχει αυτό. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, πέρα από το να το βοηθήσουμε. Το γεγονός ότι μαζεύτηκαν τα χρήματα λες ας έχει τα όπλα να δώσει τη μάχη της, και από και πέρα ο Θεός… Είναι πάρα πολύ βάρβαρο, πολύ σκληρό αυτό το πράγμα. Η αδερφή μου έχει ένα παιδί και ήταν θαύμα. Είναι μαχήτρια.

Διαβάστε επίσης: Έρρικα Πρεζεράκου: Το συγκινητικό της βίντεο - Εκανα πέντε ώρες χειρουργείο

Κύθνοςχειρουργική επέμβασηαθλήτριαΈρρικα Πρεζεράκου