Lifestyle|04.04.2021 13:26

Κατερίνα Λέχου: Όταν μίλησα για τον Κιμούλη ένιωσα τον ίδιο φόβο - Είχα ωραία συνεργασία με τον Λιγνάδη

Newsroom

Δύο μήνες έχουν περάσει απ' όταν η Κατερίνα Λέχου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινό», προσθέτοντας το όνομά της στη λίστα των γυναικών που κατήγγειλλαν τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιώργο Κιμούλη αναφέροντας περιστατικά λεκτικής και ψυχολογικής βίας. Η Κατερίνα Λέχου συνεργάστηκε με τον Γιώργο Κιμούλη στην παράσταση «Όλα σε μια νύχτα» το 2004, ενώ πολλά δημοσιεύματα ήθελαν τους δύο ηθοποιούς να είναι ζευγάρι.

Διαβάστε επίσης: Κραυγή αγωνίας Ελληνίδας σεφ που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από πρέσβη της Βενεζουέλας

Η ηθοποιός τάχθηκε υπέρ των γυναικών που καταγγέλλουν τη βία και την κακοποίηση στον χώρο του θεάτρου, ενώ απάντησε με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις που αφορούν σε θέματα του κινήματος Μetoo. «Η Φαίη εμφανίστηκε την κατάλληλη στιγμή. Με πήρε Κυριακή πρωί και δυο ώρες μετά κάναμε τη συνέντευξη. Θυμάμαι πως εκτός από το αίσθημα του φόβου που είχα όταν διηγήθηκα την ιστορία, ξαφνικά ένιωσα το ίδιο πνίξιμο. Όμως πια έχω κάνει τη διαδρομή μου, αυτά που πρέπει για τον εαυτό μου και δεν έχω θυμό» εξομολογήθηκε η Κατερίνα Λέχου στο περιοδικό «Down Town» και πρόσθεσε: «Ο Μάνος (σ.σ. τον σύντροφο της) ήταν παρών στη συνέντευξη. Μου είπε να κάνω αυτό με το οποίο αισθάνομαι καλύτερα. Σε αυτό δεν μπορεί να σε συμβουλέψει κανείς, είναι τελείως προσωπικό. Μπορεί όμως να σου σταθεί κάποιος και να μη σε κοντράρει».

Την αρχή, όμως, έκανε η Ζέτα Δούκα και ακολούθησαν σωρεία καταγγελιών. «Η πρώτη ερώτηση που της έκανα είναι "γιατί το κάνεις έπειτα από τόσα χρόνια;" και μου απάντησε γιατί "μέσα στην καρδιά μου είναι ένα μεγάλο βάρος, θέλω να το βγάλω και αισθάνομαι ότι θα βγει κάτι καλό". Όταν το έκανε τελικά θυμάμαι πως με έπαιρναν τηλέφωνο για να μιλήσω και ήμουν πολύ διστακτική, δεν ήθελα να τοποθετηθώ. Φοβόμουν. Για μια εβδομάδα το σκεφτόμουν συνέχεια, ήμουν σε απόλυτη σιωπή και περισυλλογή. Και ξαφνικά ένιωσα πως γίνεται κάτι που έχει μια μορφή αλυσίδας και πρέπει να είμαι ένας κρίκος αυτής για το συγκεκριμένο πρόσωπο. Έτσι ξεκίνησε αυτή η αλυσίδα, η οποία δεν ξέρεις που θα πάει, είναι μια αλλαγή εποχής».

Στη συνέχεια, η ηθοποιός δήλωσε ότι είχε συνεργαστεί με τον Δημήτρη Λιγνάδη στις «Τρωάδες» και είχαν μία ωραία συνεργασία. «Ήταν πολύ μεγάλη θλίψη για μένα αυτό το γεγονός. Πώς μπορεί ένας άνθρωπος να μη νικήσει τον κακό του εαυτό, τα πάθη του και να υπερισχύσει το κακό; Όλο αυτό δυστυχώς είναι βαθιά νοσηρό».

Διαβάστε επίσης: 42° C: Έρχεται στις 14 Μαΐου η νέα σειρά μυθοπλασίας της COSMOTE TV

Δημήτρης ΛιγνάδηςMeTooΓιώργος ΚιμούληςΚατερίνα Λέχου