Lifestyle|08.04.2021 13:51

Γιώτα Γρίβα: Με τιμά που η Φυλιώ Πυργάκη με θεωρεί διάδοχό της - Έχω καημό που δεν μεγάλωσα στην Ελλάδα

Newsroom

Καλεσμένη στην εκπομπή «The 2Night Show» βρέθηκε η Σαρακατσάνα τραγουδίστρια δημοτικών τραγουδιών, Γιώτα Γρίβα, μίλησε για την επιτυχημένη της πορεία, για την τιμητική αναγνώριση από την Φυλιώ Πυργάκη ως άξια διάδοχό της, αλλά και για τα πανηγύρια που γεμίζουν με λαοθάλασσες κόσμου κάθε καλοκαίρι.

«Με τιμά υπερβολικά που η Φυλιώ Πυργάκη με θεωρεί διάδοχό της και ταυτόχρονα με φορτώνει με πάρα πολύ βάρος. Είναι μεγάλη ευθύνη να σε συγκρίνουν μαζί της. Η Φυλιώ είναι αξεπέραστη, είναι μία, δεν ξαναγεννιέται άλλη. Ήταν από τις πρώτες που με αγκάλιασαν και με στήριξε να προχωρήσω. Την αγαπώ πάρα πολύ». 

Παράλληλα, η Γιώτα Γρίβα αναφέρθηκε στα παιδιά και τον σύζυγό της που είναι δώρο Θεού στη ζωή της, στα παιδικά της χρόνια στη Βουλγαρία, αλλά και στον μεγάλο της καημό που είναι ότι δεν φοίτησε σε ελληνικό σχολείο. «Ασχολήθηκα με τη Βυζαντινή μουσική για δύο χρόνια. Έχω σπουδάσει ευρωπαϊκή μουσική. Είμαι Σαρακατσάνα, είμαι γεννημένη στη Βουλγαρία. Είμαι από τους Σαρακατσάνους αυτούς που έφυγαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εγκλωβίστηκαν με το κλείσιμο των συνόρων. Έμειναν πάρα πολλές οικογένειες στη Βουλγαρία. Είμαι γεννημένη και μεγαλωμένη εκεί, αλλά το αίμα το ελληνικό και αυτή η συνείδηση η ελληνική ήταν μέσα μου από όταν ήμουν μικρή» σημείωσε.

«Από τη μία έχω ένα καημό που δεν μεγάλωσα εδώ, που δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να πάω σε ένα ελληνικό σχολείο. Γιατί τα ελληνικά που ξέρω, τα ξέρω από την οικογένειά μου και μετέπειτα που ήρθα εδώ. Από το 2003 μένω μόνιμα στην Αθήνα. Ήρθα στην Ελλάδα 23 ετών, ολομόναχη» πρόσθεσε. Τέλος, η Γιώτα Γρίβα με τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων και με την υπέροχη φωνή της φέρνει στο στούντιο της εκπομπής το δημοτικό γλέντι, που τόσο μας έχει λείψει.

Διαβάστε επίσης: Χαρά Βέρρα: «Αναγκάστηκα να φύγω από πανηγύρι γιατί έπεσε πολύ ξύλο»

Γιώτα Γρίβαπανηγύριαδημοτικό τραγούδιΑΝΤ1The 2night show