Lifestyle|16.04.2021 11:28

Μιχάλης Ρέππας: Πέρασα κρίση στα 47 μου, έπαθα μελαγχολία, έχασαν όλα το νόημά τους

Newsroom

Καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο «The 2Night show» της Πέμπτης (16/4) ήταν ο γνωστός σεναριογράφος Μιχάλης Ρέππας, ο οποίος συμμετέχει αυτό το διάστημα ως κριτής στο «All Star Your Face Sounds Familiar». «Πιστεύω πολύ στην ανάγκη και στο χρήμα παρόλο που δεν είμαι καθόλου φιλοχρήματος. Πιστεύω όμως σε αυτό και εκεί που σου δείχνει η ζωή ότι πρέπει να πας. Η κοινωνία μου ζητά να τη διασκεδάσω, έχει ανάγκη από γέλιο», δήλωσε ο συγγραφέας και σεναριογράφος.

Ο Μιχάλης Ρέππας μίλησε για τη νέα σειρά που ετοιμάζει στο Mega και αναφέρθηκε και στους πρωταγωνιστές, οι οποίοι μεταξύ άλλων θα είναι η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, η Μαρία Λεκάκη κ.α. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στο τέλος Μαΐου. «Η τηλεόραση σε όλα τα επίπεδα είναι το πιο δύσκολο πράγμα. Είναι απάνθρωπη σε ωράρια, σε ανταγωνισμό και στην ίδια της τη συνθήκη. Όμως είμαι πολύ καλά, αισθάνομαι 30αρης σε δυνάμεις και από άποψη όρεξης. Έχω όρεξη να μπω στα γυρίσματα, αλλά φοβάμαι πάρα πολύ τι αποδοχή θα έχει η δουλειά. Έχω χάσει τον ύπνο μου αλλά λαχταράω να πάω σε γύρισμα» είπε στον Αρναούτογλου.

Ο ίδιος, μαζί με τον Θανάση Παπαθανασίου δεν είχαν δώσει την έγκρισή τους για να παίζουν σε επανάληψη οι «Τρεις Χάριτες», ωστόσο όπως έχει ακούσει θα προβληθεί ξανά το «Δις Εξαμαρτείν». «Δεν είχαμε δώσει εμείς τα δικαιώματα για να μην φθείρονται, δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν σωστή η απόφαση. Οι Χάριτες ξέρω ότι θέλουν κάποια επεξεργασία». Ο σεναριογράφος μίλησε για τους γονείς του και τη στιγμή που ο πατέρας του, του ανακοίνωσε ότι πλέον δεν είχε χρήματα και θα έπρεπε να δουλέψει για να συνεχίσει να σπουδάζει. «Ήταν η χειρότερη είδηση που έχω ακούσει. Το μόνο που του χρέωνα είναι ότι δεν μας είχαν μάθει ότι πρέπει να εργαζόμαστε για να βγάλουμε λεφτά. Αισθάνθηκα σαν το κοριτσάκι με τα σπίρτα. Άσχημα ένιωσα αλλά δεν το έδειξα».

Για τη πολυετή σχέση του με τον Θανάση Παπαθανασίου είπε: «Καβγάδες έχουμε πολλούς και ισχυρούς, αλλά δεν κρατάμε τον θυμό ούτε μια μέρα. Ο Παπαθανασίου είναι ο πιο μεγάλος θαυμαστής μου στη ζωή. Γνωρίζουμε τα πάντα ο ένας για τον άλλον. Είχαμε και αποτυχίες στον χώρο, ο Θανάσης θέλει να δείχνει απαθής, εγώ στεναχωριέμαι». Όσον αφορά στις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο δήλωσε: «Το θέατρο είναι μια κανονική δουλειά και αυτά συμβαίνουν και θα συμβαίνουν όπου υπάρχουν άνθρωποι και εξουσία και κατάχρηση. Όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν την ποιότητα του χαρακτήρα να τη χειριστούν. Η εξουσία μας κρίνει. Όταν ανεβαίνει κάποιος δείχνει ποιος είναι πραγματικά. Τώρα έχει αλλάξει η γενιά. Έχουν θάρρος να διαμαρτυρηθούν και να μην δεχτούν κάποια πράγματα που εμείς σκύβαμε το κεφάλι και ανεχόμαστε». Ο Μιχάλης Ρέππας στα 47 του έπαθε κρίση ηλικίας και για 2-3 μήνες έπαθε μια μελαγχολία. «Δεν είχα επιθυμία για τίποτα, ήταν όλα ασπρόμαυρα. Μετά σαν να αντέδρασε το σώμα μου».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μιχάλης Ρέππας μίλησε για την κρίση ηλικίας και τις οικονομικές δυσκολίες που έχει βιώσει: «Είμαι ένας εργαζόμενος που προσπαθώ να μη μου πάρει τα πάντα η Eφορία. Είμαι 60 χρονών, παίρνω χάπια για την πίεση, για τη χοληστερίνη και έχω φτάσει στο σημείο να μην καλύπτομαι από τα ασφαλιστικά μου ταμεία επειδή δεν τα πληρώνω [...] Έπαθα κρίση ηλικίας στα 47 μου, είδα τον Χριστό φαντάρο, γονάτισα» παραδέχτηκε, ενώ αναφερόμενος στην καλοκαιρινή συνεργασία του με τη Δέσποινα Βανδή για το μιούζικαλ «Το δικό μας σινεμά» είπε: «Η Δέσποινα Βανδή δεν κουράζεται, δεν πεινάει, δεν θέλει να πάει τουαλέτα, δεν ιδρώνει. Θα έπαιρνα σε παράσταση οποιονδήποτε νόμιζα ότι μου χρειάζεται για οποιονδήποτε λόγο. Έχω δώσει ρόλο σε γκαρσόνι που μας σέρβιρε, τον Κώστα Γκρέκα, γιατί αυτός μας φαινόταν ότι κάνει» είχε αναφέρει ο Μιχάλης Ρέππας.

Τρεις ΧάριτεςΜιχάλης ΡέππαςΘανάσης Παπαθανασίου