Lifestyle|02.05.2021 12:36

Olympia Dukakis: «Καλό ταξίδι υπέροχη Ελληνίδα» η Μιμή Ντενίση αποχαιρετά τη σπουδαία ηθοποιό

Newsroom

Η χαρισματική ελληνικής καταγωγής ηθοποιός, Ολυμπία Δουκάκη, που αρνήθηκε ν' αλλάξει το επώνυμο της και αφιέρωσε τη ζωή της στην 7η Τέχνη, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 90 ετών, στο σπίτι της, στη Νέα Υόρκη. «Μετά από μήνες προβλημάτων υγείας, τελικά αναπαύθηκε εν ειρήνη και πήγε να συναντήσει τον Λούις» έγραψε ο αδερφός της Απόλλωνας που επιβεβαίωσε τον θάνατό της βραβευμένης με Όσκαρ ηθοποιού στο Facebook. Στο πλευρό της ήταν η κόρη της, Κριστίνα Ζόριτς.

Η  δυσάρεστη είδηση σκόρπισε θλίψη όχι μόνο στην ευρύτερη κινηματογραφική «οικογένεια» του Χόλιγουντ, αλλά και στην Ελλάδα. Η Μιμή Ντενίση, που είχε φέρει στη χώρα μας πολλές φορές τη διακεκριμένη ηθοποιό για να διδάξει σε σεμινάρια, έκανε μία ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram και έγραψε: 

«Έφυγε η Ολυμπία μας! Μας άφησε σε μέρα γιορτινή και με βύθισε στη λύπη. Τι να πω για αυτήν την γυναίκα; Σπουδαία ηθοποιός, η μόνη Ελληνίδα με τεράστια καριέρα στην Αμερική με δικό της θίασο και βραβευμένη με Όσκαρ. Αυτό είναι το λιγότερο. Σαν άνθρωπος βαθιά συναισθηματική, συγκινητική, αστεία, ασταμάτητη, δραστήρια, αλτρουίστρια. Υπήρξε για μένα φίλη καρδιάς, στήριγμα, σύμβουλος έμπνευση.

T

Ζήσαμε πολλούς μήνες μαζί στην Κύπρο, ετοιμάζοντας το έργο για το Κρατικό στην Αθήνα, όταν έπαιζε στο θέατρό μου το «Rose» του αγαπημένου μας Martin Sherman. Μικρασιάτισσα στην καταγωγή με γονείς που έφυγαν με την Καταστροφή, ήταν εκείνη που επέμενε να γράψω την Σμύρνη και της το χρωστάω! Ήρθε τότε στις πρόβες μας στο θέατρο και μου έγραψε μετά: "Σ’ ευχαριστώ που με έφερες ξανά κοντά στις ελληνικές ρίζες μου". Καλό ταξίδι υπέροχη Ελληνίδα! Μοναδική Ολυμπία μου».

Διαβάστε επίσης: Ολυμπία Δουκάκη: To Χόλιγουντ αποχαιρετά την Ελληνίδα ηθοποιό - Η τελευταία της εμφάνιση στο Netflix

θάνατοςΟλυμπία ΔουκάκηςΜιμή Ντενίση