Lifestyle|06.05.2021 13:23

Πηνελόπη Πιτσούλη: «Είναι εξωπραγματικό αυτό που έγινε, δεν ήξερα το παρασκήνιο»

Newsroom

Σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές συνεντεύξεις της η Πηνελόπη Πιτσούλη βρέθηκε στο πλατό του Γρηγόρη Αρναούτογλου το βράδυ της Τετάρτης (05/05). Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για την πολυετή καριέρα της στην υποκριτική, δήλωσε πλήρης και ανέφερε το γιατί δεν έπαιξε ποτέ στην Επίδαυρο. Η ηθοποιός που συμμετείχε πρόσφατα στον θίασο της παράστασης «Το δικό μας σινεμά» στο Άλσος αναφέρθηκε και στην οικογένεια που έχει δημιουργήσει με τον πολυαγαπημένο της σύζυγο και σεναριογράφο, Γιώργο Χασάπογλου.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και μεγάλωσε. Τελειώνοντας το σχολείο πέρασε στη Φιλοσοφική Σχολή όμως τελικά ξαναέδωσε πανελλήνιες και πέρασε Τμήμα Νηπιαγωγών στα Ιωάννινα. Τελικά σε ηλικία 19 ετών, αποφάσισε να γίνει ηθοποιός. Έχει κάνει δουλειές τόσο σε τηλεόραση, όσο και σε θέατρο και κινηματογράφο. Κάποιες από τις πολύ δημοφιλείς συμμετοχές της στην τηλεόραση ήταν στις σειρές: «Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη», «Πολυθρόνα για τρεις», «Επτά Θανάσιμες Πεθερές» και «Με τα παντελόνια κάτω». Στον κινηματογράφο οι ερμηνείες της Πηνελόπης Πιτσούλη που ξεχωρίζουν ήταν στις ταινίες «Safe Sex» και «Αυστηρώς κατάλληλο». 

Πιτσούλη: Αν δεν έπαιζα στο «Χαιρέτα Μου Τον Πλάτανο» θα ζήλευα

«Είμαστε με τον άντρα μου μαζί 56 χρόνια. Ήταν η πρώτη μου σχέση. Παντρεύτηκα στα 19 μου. Ο Γιώργος ήταν 26. Γνώρισα τον άνδρα μου κάνοντάς του μια ερώτηση. Ξέρετε που θα βρω τον κ. Χασάπογλου; Και μου είπε αν σου πω θα με παντρευτείς; Και την επόμενη μέρα ήρθε και με ζήτησε. Οι γονείς μου έλεγαν πού τον ξέρεις αυτόν και τον παντρεύεσαι; Αλλά μόλις τον γνώρισαν τον συμπάθησαν. Δεν το μετάνιωσα όμως. Κάθε βράδυ έρχεται και με σκεπάζει, για να δει αν είμαι ζωντανή… Μην του πάθω τίποτα και δεν το μάθει. Έκανα 3 αποβολές και τελικά γέννησα την κόρη μου» είπε μεταξύ άλλων η Πηνελόπη Πιτσούλη.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Πηνελόπη Πιτσούλη μιλώντας για την καριέρα της στο χώρο του θεάτρου είπε: «Δεν θυσίασα τίποτα για την καριέρα μου. Η οικογένειά μου ήταν πάνω απ΄όλα. Αν ήμουν πιο πονηρή, θα είχα διαφορετική καριέρα θα είχα πιο πολλά λεφτά [...] Έχω 5 εγγόνια και είναι καλά παιδιά με καλούς γονείς. Η εγγονή μου η μεγάλη σπουδάζει και θεατρολογία αλλά δεν ξέρω αν θέλω να γίνει ηθοποιός γιατί δεν υπάρχει αξιοκρατία. Υπάρχουν κλίκες. Η Επίδαυρος είναι ένα γκέτο. Δε με φώναξαν ποτέ και δεν με ένοιαξε. Δεν με ενδιέφερε ιδιαίτερα. Πέρασα μια χαρά στο θέατρο και χωρίς την Επίδαυρο».

Αναφορικά με τις καταγγελίες για περιστατικά βίας και σεξουαλικής κακοποίησης στο θέατρο είπε: «Λύπες είχα πάρα πολύ λίγες στο θέατρο από άτομα δύστροπα, περίεργα, που δεν τα σήκωνε το πετσί μου αλλά κυρίως χαρές. Όλα αυτά που ακούστηκαν είναι ένας πανικός. Είναι εξωπραγματικό, εξωγήινο όλο αυτό που γίνεται για μένα. Δεν ήξερα ότι γίνονταν τόσο κακά πράγματα γιατί εγώ τελείωνα την δουλειά κι ερχόταν ο άντρας μου και πηγαίναμε σπίτι. Δεν ήξερα τι γίνεται παρασκηνιακά ή τη νύχτα. Δεν το αντιλαμβανόμουν. Δεν έτυχε ποτέ να μου πει κάποιος ότι υπήρχε πρόβλημα. Ήμουν και σε δουλειές που δεν είχε τέτοιες καταστάσεις».

ηθοποιόςΠηνελόπη Πιτσούλη