Lifestyle|10.05.2021 15:18

Eurovision 2021: Ολοκληρώθηκε η πρώτη πρόβα της Ελλάδας - Η Stefania περπατάει στον αέρα

Newsroom

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (10/5) η πολυαναμενόμενη πρώτη πρόβα της Ελλάδας για τον 65ο διαγωνισμό της Eurovision, στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ. Στη διάρκεια μισής ώρας πρόβα, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα, η Stefania και οι χορευτές Νίκος Κουκάκης, Κώστας Παυλόπουλος, Γιώργος Παπαδόπουλος και Μάρκος Γιακουμόγλου ανέβηκαν πολύ καλά προετοιμασμένοι και με αυτοπεποίθηση στη σκηνή όπου θα διεξαχθεί ο φετινός μουσικός διαγωνισμός.

Παρουσίασαν για πρώτη φορά το «Last Dance» στην πλήρη εκδοχή του και εντυπωσίασαν με τη σκηνική τους παρουσία, που βασίζεται σε προηγμένη τεχνολογία. Στη σκηνή αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά η ολόσωμη φόρμα που φοράει η Stefania, η χορογραφία και τα καινοτόμα σκηνοθετικά ευρήματα του Φωκά Ευαγγελινού.

Στεφανία Λυμπερακάκη (Copyright: EBU / ANDRES PUTTING)

Η Stefania εμφανίζεται να κινείται σε ένα αστικό τοπίο –όπου οι ρυθμοί της ζωής κάνουν τις σχέσεις των ανθρώπων απρόσωπες– άλλες φορές πατώντας στη γη και άλλες φορές αιωρούμενη. Με δυναμισμό χορεύει τον «τελευταίο της χορό» γνωρίζοντας ότι αυτό σηματοδοτεί μια «νέα αρχή».

Στην σκηνική εμφάνιση χρησιμοποιούνται visual effects -που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη σκηνή της Eurovision- χωρίς ωστόσο να αποδυναμώνουν και να επισκιάζουν τη δυναμική παρουσία και ομορφιά της Stefania. Η ελληνική αποστολή εργάστηκε μεθοδικά και εντατικά στην εφαρμογή της συγκεκριμένης ιδέας και συνεργάστηκε με εξαιρετικούς επαγγελματίες.

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας σχεδιαστής μόδας Vrettos Vrettakos, επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνιση της Stefania. Ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού. Ο Γιώργος Σεγρεδάκης επιμελήθηκε τα κοστούμια των χορευτών. Η εταιρία Asterman ανέλαβε τη δημιουργία των γραφικών.

Στον χώρο του Ahoy Arena, μέλη άλλων αποστολών καθώς και δημοσιογράφοι χειροκρότησαν με τεράστιο ενθουσιασμό, μετά το τέλος της πρόβας, που μεταδιδόταν σε μεγάλη οθόνη στον ειδικά για εκείνους διαμορφωμένο χώρο. Επίσης, τα σχόλια στο διαδικτυακό γραφείο Τύπου της Eurovision, όπου είναι διαπιστευμένοι πάνω από 1.800 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, ήταν εξαιρετικά θετικά.

Stefania: «Θέλω να βρεθώ στο Ρότερνταμ, δεν μπορώ να περιμένω άλλο!»

Στην παρέα του «φλΕΡΤ» στην ΕΡΤ1, βρέθηκε η Stefania το απόγευμα της Παρασκευής 7 Μαΐου, λίγο πριν αναχωρήσει με την ελληνική αποστολή για τη Eurovision στο Ρότερνταμ. Mίλησε για τη συμμετοχή της στον μουσικό διαγωνισμό και ερμήνευσε μια εκπληκτική acoustic version του «Last Dance» με τη συνοδεία πιάνου.

Η 18χρονη τραγουδίστρια, που είναι η νεότερη εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η Ελλάδα στη Eurovision, εντυπωσίασε για ακόμη μια φορά με τις φωνητικές της ικανότητες. Παράλληλα, δήλωσε έτοιμη για το Ρότερνταμ, επισημαίνοντας ότι η προετοιμασία συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς μέχρι την τελευταία στιγμή. «Έχουμε πρόβες κάθε μέρα, και με βοηθά πάρα πολύ ο Φωκάς Ευαγγελινός» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξή της, η Stefania μίλησε για την ενασχόλησή της με τη μουσική από τότε που ήταν μικρό παιδί και θυμήθηκε τη συμμετοχή της στη Junior Eurovision το 2016. Ταυτόχρονα, δεν έκρυψε την προσμονή που νιώθει στην τελική ευθεία για τον φετινό διαγωνισμό, τονίζοντας χαρακτηριστικά με ενθουσιασμό: «Χαίρομαι πολύ και θέλω να βρεθώ στο Ρότερνταμ. Δεν μπορώ να περιμένω άλλο!».

Αναφέρθηκε, επίσης, στις συμβουλές που της έδωσε η Έλενα Παπαρίζου, και αποκάλυψε πως θα ήθελε να ακολουθήσει και η ίδια καριέρα στην Ελλάδα. Τέλος, οι συντελεστές της εκπομπής, ετοίμασαν ειδικά για τη Stefania ένα πρωτότυπο μουσικό κουίζ για τη Eurovision, στο οποίο η 18χρονη τραγουδίστρια… πήρε άριστα.

Η νεαρή ερμηνεύτρια αναγνώρισε από τις πρώτες νότες παλαιότερα τραγούδια του Διαγωνισμού – από το «Shake It» του Σάκη Ρουβά και το «My Secret Combination» της Καλομοίρας, έως το «Fairytale» του Alexander Rybak και το «Waterloo» των Abba!

Διαβάστε επίσηςEurovision: Το ατύχημα της Έλενας Τσαγκρινού που…διέκοψε την πρόβα της

StefaniaEurovisionΣτεφανία ΛυμπερακάκηEurovision 2021