Lifestyle|18.05.2021 22:34

Eurovision 2021: Έλενα Τσαγκρινού, Μάλτα και η Παπαρίζου στη σκηνή του τελικού

Newsroom

Εβδομάδα Eurovision ξεκινάει με την διεξαγωγή του πρώτου ημιτελικού στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, απόψε Τρίτη (18/5). Η Κύπρος διαγωνίζεται με το «El diablo» και την Έλενα Τσαγκρινού και τα μέχρι στιγμής προγνωστικά εντάσσουν την Ελλάδα και την Κύπρο μέσα στη δεκάδα της τελικής κατάταξης.

Διαβάστε επίσης: Eurovision 2021: Απόψε η Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού - Φαβορί και στοιχήματα

Η Έλενα Τσαγκρινού ρίχνεται στη μάχη της Eurovision 2021 σε ένα κατακόκκινο σκηνικό με τέσσερις χορεύτριες. Η Έλενα θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τον τελικό και η πορεία της θυμίζει κάτι από Ελένη Φουρέιρα και «Fuego». Το «El Diablo», το οποίο καθημερινά ανεβαίνει θέση στα στοιχήματα, λίγο πριν τον ημιτελικό βρίσκεται στην τέταρτη θέση για τη νίκη, ενώ μέσα στη δεκάδα βρίσκεται και η συμμετοχή της Ελλάδας. Η Ελλάδα θα συμμετέχει στο δεύτερο ημιτελικό την Πέμπτη με τη Stefania bκαι το «Last Dance».

Διαβάστε επίσης: Nikkie Tutorials: Η δίμετρη παρουσιάστρια της Eurovision 2021, που γεννήθηκε άντρας

Το απόλυτο φαβορί η Μάλτα έπεσε από την κορυφή και απομακρύνεται από το τρόπαιο. Η 18χρονη Destiny ερμηνεύει το «Je Me Casse» ένα τραγούδι που κινείται σε ρυθμούς τσάρλεστον, το οποίο θίγει το θέμα της γυναικείας ενδυνάμωσης και εκπροσωπεί τη Μάλτα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2021. Στην πρώτη θέση στα προγνωστικά για τον τελικό βρίσκεται η Ιταλία, και σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί η Γαλλία, με τους φανς της Eurovision ήδη να της έχουν δώσει το στέμμα της νικήτριας. Στο τιρκουάζ χαλί της Eurovision η Γαλλίδα τραγουδίστρια Barbara Pravi είπε για το τραγούδι «Voilà», που έγραψε η ίδια: «Το τραγούδι μιλάει για τη ζωή μου, έτσι θεωρώ ότι εγώ ενέπνευσα εμένα».

A’ Ημιτελικός: Η σειρά εμφάνισης των χωρών

  1. Λιθουανία – The Roop – «Discoteque»
  2. Σλοβενία – Άνα Σόκλιτς – «Amen»
  3. Ρωσία – Μανίζα – «Russian Woman»
  4. Σουηδία – Tusse – «Voices»
  5. Αυστραλία – Montaigne – «Technicolour»
  6. Βόρεια Μακεδονία – Vasil – «Here I Stand»
  7. Ιρλανδία – Λέσλι Ρόι – «Maps»
  8. Κύπρος – Έλενα Τσαγκρινού – «El Diablo»
  9. Νορβηγία – Tix – «Fallen Angel»
  10. Κροατία – Αλμπίνα Γκρτσιτς – «Tick-Tock»
  11. Βέλγιο – Hooverphonic – «The Wrong Place»
  12. Iσραήλ – Έντεν Αλέν – «Set Me Free»
  13. Ρουμανία – Roxen – «Amnesia»
  14. Αζερμπαϊτζάν – Efendi – «Mata Hari»
  15. Ουκρανία – Go_A – «Shum» (Шум)
  16. Μάλτα – Destiny – «Je me casse»

Στον τελικό η εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου

Ο τελικός της Eurovision θα έχει σίγουρα χρώμα ελληνικό, καθώς η Έλενα Παπαρίζου θα είναι επίτιμη καλεσμένη σε μία εμφάνιση που αναμένεται να ενθουσιάσει όλη την Ευρώπη. Ξανά στη σκηνή της Eurovision μετά από 16 χρόνια με το «My Number One» θα ανέβει η Παπαρίζου, μαζί με άλλους πέντε νικητές του θεσμού και θα τραγουδήσουν τα νικητήρια τραγούδια τους στο φαντασμαγορικό «Rock The Roof Interval»  πάνω σε ταράτσες του Ρότερνταμ.

Οι έξι επίτιμοι καλεσμένοι του μεγάλου τελικού είναι: Lenny Kuhr (Ολλανδία 1969), Teach-In (Ολλανδία 1975), Sandra Kim (Βέλγιο 1986), Έλενα Παπαρίζου (Ελλάδα 2005), Lordi (Φινλανδία 2006) και Måns Zelmerlöw (Σουηδία 2015). 

Διαβάστε επίσης: Eurovision 2021: Οι εμφανίσεις στο τιρκουάζ χαλί - Μια ανάσα πριν τον α' ημιτελικό

Έλενα ΤσαγκρινούΈλενα ΠαπαρίζουEurovision 2021Eurovision