Lifestyle|29.05.2021 15:30

Τάσος Χαλκιάς: Ήταν εγκληματικό που έμειναν τόσο καιρό κλειστά τα θέατρα

Newsroom

Μετά την έναρξη των θερινών σινεμά την προηγούμενη εβδομάδα, από χθες Παρασκευή (28/5) ξεκίνησε επίσημα το θεατρικό καλοκαίρι με τα ανοιχτά θέατρα να υποδέχονται το κοινό τους σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία προβλέπουν μεταξύ άλλων, καθήμενους θεατές, πληρότητα θέσεων στο 50%, συγκεκριμένη ταξιθεσία, χρήση μάσκας και αποστάσεις ασφαλείας.

Το πρωί του Σαββάτου (29/5), καλεσμένος στην εκπομπή «Ελα, Χαμογέλα» βρέθηκε ο Τάσος Χαλκιάς, ο οποίος μίλησε για την επαναλειτουργία των θεάτρων, για την πορεία του, αλλά και τη συμμετοχή του στο «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο». «Στον χώρο μας δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα με το να τηρηθούν τα πρωτόκολλα. Ακόμα και το περσινό καλοκαίρι που άνοιξαν τα θέατρα και λειτουργήσαν κατά κάποιον τρόπο, έγιναν κάποιες περιοδείες έστω και περιορισμένες, όχι μόνο δεν υπήρξε ένα κρούσμα από τον χώρο του θεάτρου, αλλά δεν έγινε το παραμικρό ευτράπελο επί του θέματος. Τίποτα. Απολύτως τίποτα. Λειτουργήσαμε κανονικά. Με το 30%, με το 50%, με το 65%, με όποιον τρόπο μας είπαν, λειτουργήσαμε. Το θεωρώ εγκληματικό που έμειναν τόσο καιρό κλειστά τα θέατρα» επισήμανε ο ηθοποιός.

Στο σχόλιο της Σίσσυς Χρηστίδου ότι τώρα, όμως, «ανοίγουν ξανά τα θέατρα», ο καλλιτέχνης δεν μπόρεσε να κρύψει την αντίθετη του άποψη. «Αυτό θέλω να το διευκρινήσω λιγάκι γιατί μάλλον αυτοί που νομίζουν ότι γνωρίζουν τον πολιτισμό, ακόμα και που είναι στα πολιτισμικά γραφεία, έχουν την εντύπωση ότι η αυλαία είναι κάποια κουρτίνα που την τραβάς και ανοίγει. "Ανοίγουν τα θέατρα" δεν σημαίνει τίποτα. Για να ανοίξουν τα θέατρα και να παράξουν παραστάσεις πρέπει να υπάρξει ένας δυνατός χρόνος προετοιμασίας. Να γνωριστούμε πάλι εμείς οι συνάδελφοι, γιατί έχουμε χαθεί μεταξύ μας, ποιοι είμαστε και ποιοι δεν είμαστε, με ποιους θα παίξουμε, τι έργο θα ανεβάσουμε, να αρχίσουμε τις πρόβες και να το ετοιμάσουμε».

Όλες οι ειδήσεις

Ιωάννα Μαλέσκου: «Έγραφαν να πάθω καρκίνο και να πεθάνω» - Έρχονται αλλαγές στο «Love it»

Φάρμα αποχώρηση: Έφυγε η Φένια Τσικιτίκου μία βδομάδα μετά την αδελφή της

House of Fame: Το συγκινητικό τραγούδι που έγραψε ο Πάνος Μεταξόπουλος για τον γιο του

House of Fame: Η Ελένη Φουρέιρα εντυπωσίασε με τον αισθησιακό χορό της - «Είσαι βασίλισσα» σχολίασε το Twitter

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Επιστρέφει με ψυχαγωγική εκπομπή το Σαββατοκύριακο

Τάσος ΧαλκιάςΚορονοϊόςυπουργείο Πολιτισμού