Lifestyle|03.06.2021 10:50

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Το ατύχημα που τον ανάγκασε να αλλάξει καριέρα - «Επεσα σε κατάθλιψη»

Newsroom

Καλεσμένος στην εκπομπή «The 2Night Show» βρέθηκε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ο οποίος αφηγήθηκε τη μυθιστορηματική ζωή του. Η γέννησή του στο Χόλιγουντ και η οσκαρική γιαγιά του Κατίνα Παξινού, που στήριξε την απόφασή του να ασχοληθεί με την υποκριτική.

«Όταν ανακοίνωσα στους γονείς μου ότι ήθελα να γίνω ηθοποιός, δεν ήταν και ό,τι καλύτερο για μια αστική οικογένεια. Έγινε χαμός. Η γιαγιά μου, η Κατίνα παξινού μου έδωσε την ευχή της. Ήταν επαναστάτρια. Τότε μη πούμε τι θεωρείτο μια ηθοποιός. Όταν είπα στη γιαγιά μου ότι θέλω να γίνω ηθοποιός, μου χάρισε τον σταυρό της. Δυστυχώς μου τον έκλεψαν» ανέφερε ο ίδιος και συνέχισε: «Ακόμα και στις μεγάλες επιτυχίες, όπως το "Δις Εξαμαρτείν", δεν έκανα ποτέ όνειρα. Θα μπορούσα να έχω κάνει θίασο, αλλά δεν τον έκανα, ίσως γιατί έχω πολύ μεγάλη αυτοκριτική. Συνέχεια τον κοιτάζω τον εαυτό μου και δεν μου αρέσω. Του λέω ότι εσένα ποιος θα σε πάρει του χρόνου σε σίριαλ και να που με παίρνουν. Κάθε φορά μου προξενεί μεγάλη εντύπωση».

Διαβάστε επίσηςΑυτοψία του ethnos.gr: Καταρρέει το σπίτι της Κάλλας στα Πατήσια

Παράλληλα, ο αγαπημένος ηθοποιός διηγήθηκε μια χιουμοριστική στιγμή, όταν ήταν 13 ετών και είχε βρεθεί στα παρασκήνια της «Μήδειας» στην Επίδαυρο και είδε τη Μαρία Κάλλας με τα εσώρουχά της, μέσα στο καμαρίνι της. «Την είδα κατά λάθος με τα εσώρουχα. Η γιαγιά μου Κατίνα Παξινού σε ένα διάλειμμα πήγε να την συναντήσει για να της πει να βγάλει κάποια ψεύτικα φρύδια που δεν της άρεσαν και εγώ πήγα μαζί της. Όταν χτύπησε την πόρτα είπε στην γιαγιά μου ότι είναι γυμνή και της είπε δεν πειράζει είμαι με τον εγγονό μου. Έτσι μπήκα στο καμαρίνι και την είδα με τα εσώρουχα, βέβαια όταν με αντίκρισε "τρελάθηκε"».

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: «Πιαστήκαμε σχεδόν στα χέρια με τον Μινωτή»

Στη συνέχεια, μίλησε για τον παππού του, Αλέξη Μινωτή και τη ρήξη στη σχέση τους. «Με τον Μινωτή τα είχαμε χαλάσει για τα κληρονομικά. Τα ξαναβρήκαμε και με κάλεσε στο Εθνικό Θέατρο. Ήμουν νέος πολύ και ασχολήθηκα με τα συνδικαλιστικά. Ο Μινωτής δεν το ανεχόταν καθόλου και με απέλυσε. Πιαστήκαμε σχεδόν στα χέρια στο Ηρώδειο. Ήταν οι δύο μηνύσεις που έκανα στη ζωή μου και τις έχασα. Εκείνη την εποχή ποιος να τα βάλει με τον Μινωτή;».

Το ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή

Τέλος, ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος μίλησε για τα 17 χρόνια που παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡT, τη μετέπειτα πορεία του στο θέατρο και την τηλεόραση, καθώς και το ατύχημα που είχε στην εφηβεία και τον ανάγκασε να αλλάξει καριέρα. «Εγώ ξεκίνησα για μουσικός και πιάνο, αλλά δυστυχώς είχα ένα πολύ σοβαρό ατύχημα στο σχολείο, που μου διέκοψε την πιανιστική μου καριέρα. Μου πέταξε ένας συμμαθητής την τσάντα από το παράθυρο με σκοπό να μπει μέσα ο καθηγητής στην τάξη κι εγώ να είμαι απ’ έξω. Αυτά τα αστεία. Εγώ ως αίλουρος πήδηξα για να μπω μέσα, αυτός δεν με είδε ότι ήμουν στον αέρα και πέρασαν τα χέρια μου μέσα από το τζάμι. Κόπηκα, τώρα δεν έχω τίποτα αλλά εκεί σταμάτησε η ένδοξη καριέρα. Είχα ταλέντο κι ήμουν 16. Έπεσα σε κατάθλιψη. Το επόμενο καλύτερο που μπορούσα να κάνω ήταν να γίνω ηθοποιός, που εκείνη την εποχή δεν ήταν ό,τι καλύτερο για μια αστική οικογένεια». 

Όλες οι ειδήσεις

James Καφετζής κατά Ιωάννας Μαλέσκου για Survivor 4: «Η οικογένειά μου δεν σας έβλεπε» - Αποχώρησε από το πλατό

8 Λέξεις - Επόμενα επεισόδια: Ο Οδυσσέας καταθέτει μηνύσεις - Η Μαίρη εκβιάζει τη Ναυσικά

Βάσω Λασκαράκη: Η δουλειά μου φέτος ήταν το Instagram - Γιατί είπε όχι στις Άγριες Μέλισσες

Για πάντα Φιλαράκια: Οι 10 πιο αστείες σκηνές - Από το unagi στον Μπραντ Πιτ

ηθοποιόςΑΝΤ1κατάθλιψηΜαρία ΚάλλαςΑλέξανδρος ΑντωνόπουλοςΓρηγόρης ΑρναούτογλουThe 2night show