Lifestyle|28.10.2018 20:33

La Banda: Ποιο θα είναι το επόμενο boy band της Ελλάδας;

Αλέξης Μίχας

Από τον Οκτώβριο τρεις δημοφιλείς Έλληνες καλλιτέχνες θα αναζητήσουν στο «La Banda» τα αστέρια που θα δημιουργήσουν το επόμενο boy band της Ελλάδας. Ο «Stavento»-Μιχάλης Κουινέλης, o frontman των Onirama Θοδωρής Μαραντίνης και η «Μiss Fuego» Ελένη Φουρέιρα από τα έδρανα της κριτικής επιτροπής καλούνται να ανακαλύψουν τις φωνές και τις παρουσίες που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού. Οικοδέσποινα του μουσικού προγράμματος, που θα προβάλλεται στην prime time ζώνη του καναλιού, θα είναι η Άννα-Μαρία Βέλλη.

Η παρουσιάστρια του πρότζεκτ Άννα-Μαρία Βέλλη, μιλώντας στο «TV Έθνος», δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για τα νέα της τηλεοπτικά καθήκοντα. «Επειδή είναι ένα από τα βασικά πρότζεκτ του σταθμού, αισθάνομαι περίεργα και πολύ χαρούμενη ταυτόχρονα. Δεν σου κρύβω πως είναι μεγάλη ευθύνη και αυτό μου δημιουργεί άγχος, αλλά δημιουργικό άγχος» αναφέρει η παρουσιάστρια στο «TV Έθνος» και τον Αλέξη Μίχα, προσθέτοντας:

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη 100%». Όσο για το πώς ήρθε η πρόταση; «Η chief content officer του Epsilon TV, Άλκηστις Μαραγκουδάκη, μου έδειξε από την πρώτη στιγμή πως με θέλει στη νέα εποχή του καναλιού και την ευχαριστώ γι’ αυτό. Αρχικά μου πρότεινε κάτι άλλο για φέτος το καλοκαίρι, το οποίο όμως δεν προχώρησε γιατί πραγματικά ήθελα να ξεκουραστώ και να κάνω διακοπές. Έτσι, στη συνέχεια μου πρότεινε την παρουσίαση του La Banda. Έμεινα έκπληκτη! Το concept μου άρεσε πάρα πολύ, θεώρησα πως μου ταιριάζει και φυσικά με τη συγκεκριμένη σύνθεση της κριτικής επιτροπής δεν μπορούσα να αρνηθώ αυτή την πρόταση, που είναι για μένα μια μεγάλη ευκαιρία». Σκοπός του παιχνιδιού είναι να στήσει το νέο μουσικό γκρουπ που θα αφήσει έντονο το στίγμα του στην ελληνική δισκογραφία. Η ιδιαιτερότητα που κάνει το παιχνίδι ενδιαφέρον και ανατρεπτικό είναι η συνεχής αλληλεπίδραση των διαγωνιζομένων με τους θαυμαστές τους και το κοινό.

T

Για να φτάσει όμως ο κάθε διαγωνιζόμενος στους κορυφαίους που θα διαμορφώσουν το γκρουπ και να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο, δεν φτάνουν μόνο η αγάπη και η αποδοχή του κόσμου. Όλοι οι συμμετέχοντες θα περάσουν από μια σειρά δοκιμασιών σε όλα τα επίπεδα και θα κριθούν όχι μόνο με βάση τις φωνητικές τους ικανότητες, αλλά συνολικά ως καλλιτέχνες. Οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται μεμονωμένα μπροστά στο κοινό. Εκείνο, ψηφίζοντας μέσα από μια ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή (application), δίνει την ευκαιρία στον διαγωνιζόμενο της επιλογής του να περάσει το πρώτο εμπόδιο και να βρεθεί απέναντι στην κριτική επιτροπή. Ακολουθεί μια σειρά δοκιμασιών, από μαθήματα φωνητικής και χορογραφίας μέχρι σκηνοθεσίας. Στην πορεία οι υποψήφιοι μέσω της γνωστής διαδικασίας της αποχώρησης θα μειώνονται. Μέχρι τους τελικούς, όπου και θα δημιουργηθεί το νέο boy band.

Για να φτάσει ο κάθε διαγωνιζόμενος στους κορυφαίους που θα διαμορφώσουν το γκρουπ και να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο, δε φτάνει όμως μόνο η αγάπη και η αποδοχή του κόσμου. Όλοι οι συμμετέχοντες περνάνε από μια σειρά δοκιμασιών σε όλα τα επίπεδα και κρίνονται όχι μόνο με βάση τις φωνητικές τους ικανότητες αλλά συνολικά σαν καλλιτέχνες. Σε όλη τους αυτή τη διαδρομή έχει πάντα ενεργό ρόλο το κοινό και οι fans τους.

Στην πρώτη τους εμφάνιση οι επίδοξοι stars διαγωνίζονται σαν σόλο καλλιτέχνες μπροστά σε ζωντανό κοινό. Το σκηνικό φαντάζει σαν να δίνουν μία μίνι συναυλία. Εκεί, οι fans και μόνο αυτοί, κρατάνε την τύχη όλων στα χέρια τους. Ψηφίζοντας μέσα από το ειδικά σχεδιασμένο application τον αγαπημένο τους performer, του δίνουν την ευκαιρία να περάσει το πρώτο εμπόδιο και να βρεθεί απέναντι στην κριτική επιτροπή.

T

Ακολουθεί μια σειρά δοκιμασιών, από μαθήματα φωνητικής και χορογραφίας, μέχρι σκηνοθεσίας όλες με έναν και  μοναδικό σκοπό: να κερδίσουν τις καρδιές και την ψήφο των fans! Όσο οι υποψήφιοι μειώνονται, η ένταση και η αγωνία κορυφώνεται. Ποιοι θα καταφέρουν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, να εξασφαλίσουν μια θέση στο επόμενο hot pop band της χώρας και να απολαύσουν την  διαδρομή που οδηγεί στο απόγειο της επιτυχίας στη μουσική βιομηχανία.

Το «La Banda» εξαιτίας της διαφορετικότητας του και της άμεσης αλληλεπίδρασης με το κοινό έχει αποδείξει τη δυναμική του σημειώνοντας τεράστια ποσοστά τηλεθέασης στα νεανικά κοινά, σε όλες τις χώρες που έχει προβληθεί. Εκτός όμως από την απήχηση του show, μέσα από το «La Banda» έχει αναδειχθεί και τα αγαπημένο Latin Boy Band CNCO το οποίο έχει σαρώσει τα μουσικά βραβεία.

T

Ποιο θα είναι το ελληνικό μουσικό συγκρότημα που θα ξεχωρίσει; Ποια θα είναι η πορεία των συμμετεχόντων και πως θα καταφέρουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα;

TV ΈθνοςLa BandaOpen TV