Lifestyle|17.06.2021 14:17

H πριγκίπισσα Αικατερίνη Αμαλία γράφει ιστορία: Αρνήθηκε ποσό «μαμούθ» από το ολλανδικό κράτος

Newsroom

Η πριγκίπισσα Αικατερίνη Αμαλία, διάδοχος του ολλανδικού θρόνου έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας, Μαρκ Ρούτε, στην οποία τον ενημέρωνε για την απόφασή της να απορρίψει το εισόδημα ύψους σχεδόν δύο εκατομμυρίων δολαρίων που δικαιούται, μόλις κλείσει τα 18 έως ότου αναλάβει επίσημα βασιλικά καθήκοντα.

«Στις 7 Δεκεμβρίου θα γίνω 18 και σύμφωνα με το νόμο, θα λάβω ένα επίδομα. Το βρίσκω πολύ άβολο από τη στιγμή που δεν κάνω τίποτα σε αντάλλαγμα, ενώ άλλοι μαθητές περνούν πολύ πιο δύσκολα, ειδικά την περίοδο της πανδημίας του κορονοΐου» έγραψε η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας στο γράμμα της που δημοσιεύθηκε στα μέσα.

Σύμφωνα με τον ξένο Τύπο, φέτος, η πριγκίπισσα της Ολλανδίας θα λάμβανε 110.000 ευρώ, ένα ποσό που θα κάλυπτε τα προσωπικά της έξοδα και τις δραστηριότητές της. Το 2022, όμως, το ποσό θα αυξανόταν και θα έφτανε τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ από τη στιγμή που θα αναλάμβανε και τη συμβουλευτική θέση στο Συμβούλιο Επικρατείας της Ολλανδίας.

T

Η πριγκίπισσα Αικατερίνη Αμαλία γεννήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου του 2003 στο Ιατρικό Κέντρο Μπρόνοβο της Χάγης και έγινε διάδοχος του Ολλανδικού θρόνου, όταν ο πατέρας της, βασιλιάς Γουλιέλμου Αλέξανδρου, ανέβηκε στο θρόνο στις 30 Απριλίου 2013, έπειτα από την παραίτηση της γιαγιάς της βασίλισσας Βεατρίκης. Η γέννηση της ανακοινώθηκε στον Ολλανδικό λαό, με 101 χαιρετισμούς πυροβόλων όπλων σε τέσσερα μέρη του Βασιλείου των Κάτω Χωρών: στο Ντεν Χέλντερ και στην Χάγη της Ολλανδίας, στο Βίλλεμσταντ στις Ολλανδικές Αντίλλες και στο Οράνιεστατ στην Αρούμπα.

T

Ονομάστηκε Αικατερίνη από την ελληνική λέξη που σημαίνει «καθαρός», Αμαλία από τον γερμανικό όνομα Αμέλια που σημαίνει «προσπάθεια στον αγώνα», Βεατρίκη από την γιαγιά της βασίλισσα Βεατρίκη, Κάρμεν από την γιαγιά της Μαρία ντελ Κάρμεν Σερρούτι Καρρικάρ και Βικτώρια από την νονά της Διάδοχο Πριγκίπισσα Βικτώρια της Σουηδίας.

T

Η πριγκίπισσα Αμαλία έχει δυο μικρότερες αδελφές την Αλεξία και την Αριάδνη, ενώ το περασμένο καλοκαίρι, το εξώφυλλο ενός ισπανικού περιοδικού είχε προκαλέσει αντιδράσεις καθώς είχε αποκαλέσει την πριγκίπισσα Αμαλία plus size. To περιοδικό «Caras» είχε στο εξώφυλλο την βασίλισσα Μάξιμα να κρατάει από το χέρι την κόρη της Αμαλία και ισχυρίστηκε ότι σκοπός του ήταν να εμπνεύσει τα νέα κορίτσια ν' αγαπήσουν το σώμα τους.

Η πριγκίπισσα Λεονόρ και η πριγκίπισσα Αλέξια στο ίδιο κολέγιο

Την ίδια ώρα, η κοκκινομάλλα αδελφή της, η πριγκίπισσα Αλέξια ετοιμάζεται να φοιτήσει στο κολέγιο των γαλαζοαίματων μαζί με την πριγκίπισσα Λεονόρ, τη μέλλουσα βασίλισσα της Ισπανίας. Το UWC Atlantic College στεγάζεται στο κάστρο του Αγίου Ντόνατ του 12ου αιώνα στη νότια ακτή της Ουαλίας και το συνολικό κόστος των μαθημάτων ανέρχεται σε 76.000 ευρώ.

 

Ένα μεγάλο ποσοστό των φοιτητών του κολεγίου είναι σε πλήρη υποτροφία, χρηματοδοτούμενο από ευεργέτες από όλο τον κόσμο, ενώ άλλοι είναι απλώς «εξαιρετικά προνομιούχοι». Στο συγκεκριμένο κολέγιο φοίτησε και η 19χρονη πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου, κόρη του βασιλιά Φίλιπ και της βασίλισσας Ματθίλδης, που εγγράφηκε το 2018.

 

Όλες οι ειδήσεις

Dior: Η φωτογράφιση του 1951, τα γυμνά της Νelly's στην Ακρόπολη και η Τζένιφερ Λόπεζ «ερήμην» του ΚΑΣ

Christian Dior: Ο μυστηριώδης θάνατος στα 52 και μία αυτοκρατορία από το μηδέν

Συγκίνησε η Μαίρη Χρονοπούλου: «Είχα να ανεβώ στη σκηνή 25 χρόνια» - Αναλυτικά τα βραβεία Ίρις 2021

Εριέττα Κούρκουλου: «Οι μέρες περνούν βασανιστικά για εμάς που προσπαθούμε για παιδί»

πριγκίπισσα Αικατερίνη ΑμαλίαπριγκίπισσαΟλλανδία