Lifestyle|20.06.2021 15:57

Γιορτή του Πατέρα: Διάσημοι μπαμπάδες στο Instagram, ευχές και χαμόγελα

Newsroom

Χρόνια Πολλά στους αγαπημένους μας μπαμπάδες λέμε σήμερα, 20 Ιουνίου, ημέρα της Γιορτής του Πατέρα - για την πλειοψηφία των χωρών του κόσμου. Η Google τιμά την ημέρα αυτή με το ανάλογο doodle, για να γιορτάσει τους μπαμπάδες, την πατρότητα, τους πατρικούς δεσμούς και την επιρροή των πατέρων στην κοινωνία.

Ο πρώτος καταγεγραμμένος εορτασμός έγινε στις 5 Ιουλίου 1908, στο Φέαρμοντ των ΗΠΑ, όταν η Γκρέις Γκόλντεν Κλέιτον θέλησε με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει τη μνήμη των 210 νεκρών πατέρων που έχασαν τη ζωή τους σε ορυχείο στην αποκαλούμενη Τραγωδία του Μόνονγκα, η οποία είχε συμβεί τον Δεκέμβριο του 1907.

Διαβάστε επίσης: Γιορτή του Πατέρα: Πώς, πού και πότε καθιερώθηκε η ημέρα αφιερωμένη στους μπαμπάδες μας

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν τρυφερές αναρτήσεις με πρωταγωνιστές γνωστούς - και μη - μπαμπάδες. Φωτογραφίες από τα παιδικά χρόνια των παιδιών με τους μπαμπάδες τους, τα παιχνίδια, τις αγκαλιές έρχονται σε μία παράξενη ημέρα... σε μια μέρα που όλοι συζητούν τη στυγερή δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, από τον καθ’ ομολογίαν δράστη σύζυγό της και πατέρα της ενός έτους κόρης τους.

Γιορτή του Πατέρα: Αναρτήσεις για τους μπαμπάδες της καρδιάς μας

Η Ζέτα Δούκα πόσταρε μια φωτογραφία του συζύγου της Μιχάλη να κοιτά με λατρεία τη νεογέννητη τότε κόρη τους και έγραψε: «Χρόνια πολλά Μιχάλη μου! Να σε χαίρεται το παιδί μας ως μπαμπά του και να σε χαίρομαι κι εγώ! Κι επειδή πολλά ακούγονται τελευταία γύρω από το σπουδαίο ρόλο του πατέρα, από προσωπική πείρα πιστεύω ότι ΜΟΝΟ ένας καλός άντρας που έχει κάνει δουλειά και σέβεται επί της ουσίας τον εαυτό του και-σίγουρα-τον συνάνθρωπό του, ιδίως αυτόν που έχει επιλέξει να αποκτήσει παιδί μαζί του, μπορεί να γίνει καλός πατέρας. Ακόμη κι αν χωρίσουν οι δρόμοι εντέλει και η σχέση δεν πάει όπως θα ήθελαν. Το ίδιο ισχύει για όλα τα φύλα.

Κι αυτό γιατί, όταν γίνεσαι γονιός, όλα μπαίνουν στο μικροσκόπιο και τα προσωπικά προβλήματα που δεν έχουν λυθεί διογκώνονται , πόσο μάλλον οι ψυχοπαθολογίες και οι στερεοτυπικές ανούσιες πεποιθήσεις . Το αντίθετο, να είναι κάποιος κακός άνθρωπος/ σύζυγος/ σύντροφος αλλά καλός γονιός , δεν το έχω δει να ισχύει ποτέ!»

T

Ο Γιώργος Λιάγκας ανέβασε φωτογραφία με τα δύο του αγόρια να απολαμβάνουν οι τρεις τους βουτιές στη θάλασσα.

T

Τρυφερή φωτογραφία μπαμπά και γιου ανέβασε και η Έλενα Τσαβαλιά.

T

Η Ελένη Χατζίδου επέλεξε ένα βίντεο από την ημέρα της γέννησης της κόρης της Μελίτας και τον τρόπο που ο σύζυγός της, Ετεοκλής Παύλους τη σηκώνει στα χέρια του στο μαιευτήριο.

T

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης μοιράστηκε με τους followers του μια φωτογραφία με την κόρη του Εύα.

T

Ο Σάββας Πούμπουρας αγκαλιά με την κόρη του!

T

Σύντομα ο Άκης Πετρετζίκης θα γίνει μπαμπάς, καθώς σε λίγο καιρό θα κρατά στα χέρια του τον γιο του.

T

Μια ιδιαίτερη φωτογραφία επέλεξε να ανεβάσει η Έλενα Ασημακοπούλου, με τον Bruno Cirilo να κρατά την κόρη τους σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου.

T

Η Ελεονώρα Μελέτη επέλεξε δύο φωτογραφίες για να ευχηθεί για την ημέρα. Στη μία εμφανίζεται η ίδια αγκαλιά με τον μπαμπά της και στην άλλη ο σύντροφός της με την κόρη τους. «Στη πρώτη φωτογραφία είναι ο μπαμπάς μου. Ιδιαίτερος, πανέξυπνος, αυτοδημιούργητος, καλός άνθρωπος, πιστεύω ο μεγαλύτερος θαυμαστής μου. Όχι στη τηλεόραση, στα γραπτά μου… «γράφε» μου έλεγε πάντα έχει απίστευτο χιούμορ, απίστευτο όμως, κ έναν τρόπο σκέψης που νομίζω έχω κληρονομήσει. Ξέρω πως έχω πάρει από εκείνον όλα μου τα ελαττώματα, αλλά τα πήρα γιατί πάνω του τα έβλεπα τέλεια. Είναι ο μπαμπάς μου κ τον αγαπώ έτσι όπως είναι. Μου λέει πάντα την αλήθεια, δεν με έχει καταπιέσει ποτέ, κ έχει περάσει ώρες να με ακούει να του μιλάω για τα προσωπικά μου, σε μια προσπάθεια μου να μάθω πως σκέφτονται οι άντρες. 3 πράγματα μου έλεγε πάντα πως δεν εξαγοράζονται. Η αγάπη ελευθερία κ η αξιοπρέπεια. Αααα, κ η ευγνωμοσύνη.

T

Στη δεύτερη φωτογραφία βλέπετε τον άλλο πατέρα στη ζωή μου. Τον πατέρα της κόρης μου. ένας ενεργός, δραστήριος, τρυφερός πατέρας, που σίγουρα η Αλεξάνδρα μεγαλώνοντας θα έχει όλο κ πιο ψηλά μέσα της. Χρόνια πολλά σε όλους του μπαμπάδες του κόσμου… βιολογικούς, θετούς, ενεργούς, χωρισμένους- ενεργούς, σε όλους εκείνους που τους έδωσε η ζωή με όποιον τρόπο το ρόλο του πατέρα…», έγραψε.

Ευτυχισμένος μπαμπάς με τα κορίτσια του και ο Λευτέρης Πετρούνιας. «”Μπαμπάς”. Δεν ξέρω το συστατικό του πετυχημένου πατέρα ούτε πήρα ποτέ οδηγίες , όμως αυτο που ξέρω είναι πως θα κάνω τα πάντα για να είμαι ο καλύτερος Μπαμπάς του κόσμου για εσάς !», έγραψε.

T

«Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες! Μόνο αγάπη» έγραψε και ο Βασίλης Κικίλιας.

T

Και ο πατερούλης Σάκης Ρουβάς ανέβασε μία τρυφερή φωτογραφία για την Γιορτή του Πατέρα.

T

Ευχές για την Γιορτή του Πατέρα και από τον Δούκα και τη Δούκισσα του Cambridge μέσα από ένα βίντεο.

T

Με μια ρετρό φωτογραφία η 95χρονη βασίλισσα Ελισάβετ θυμήθηκε τη σημερινή ημέρα. Η ασπρόμαυρη φωτογραφία είναι τραβηγμένη το 1951 στο Κάστρο Balmoral και απεικονίζεται ο τότε βασιλιάς Γεώργιος, η Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Φίλιππος και ο πρίγκιπας Κάρολος σε παιδική ηλικία πάνω σε ένα άγαλμα με τη μορφή ελαφιού. «Σε όλους τους μπαμπάδες σε όλο τον κόσμο, ευχόμαστε μια υπέροχη ημέρα του Πατέρα», έγραψε χαρακτηριστικά.

T

Και η Ρίτα Γουίλσον ανέβασε μία φωτογραφία για τον Τομ Χανκς με τους γιους τους.

T

Η Κέιτ Χάντσον ανέβασε μία φωτογραφία με τον Κερτ Ράσελ γιατι πατέρας δεν είναι μόνο ο βιολογικός.

T

Όλες οι ειδήσεις

Ξένια Καλογεροπούλου: Οι δυσκολίες με τον Φέρτη και το πρόβλημα στα μάτια της- «Έχασα την όρασή μου»

Μαργαρίτα Νικολαΐδη: Αυτός έπρεπε να κερδίσει το MasterChef, το άξιζε περισσότερο

Kate Hudson: Η γνωστή σταρ απολαμβάνει τις διακοπές της στην Ελλάδα

Άγριες Μέλισσες: Ο Άρης Σερβετάλης σε συζητήσεις για τον τρίτο κύκλο της σειράς

Γιορτή του Πατέραcelebritiesγιορτή