Lifestyle|24.06.2021 16:55

Μάριος Ιορδάνου: «Έχασα το φως μου, στην κυριολεξία ψήθηκε το μυαλό μου»

Newsroom

Καλεσμένος στα «Μεσάνυχτα» της Τετάρτης (24/6) βρέθηκε ο ηθοποιός Μάριος Ιορδάνου, ο οποίος διηγήθηκε την περιπέτεια με την υγεία του στην Ελεονώρα Μελέτη. Πιο συγκεκριμένα, ο Μάριος Ιορδάνου αναφέρθηκε στη συγκλονιστική στιγμή πουτ έφτασε πάρα πολύ κοντά στον θάνατο, έχοντας μαζί τη σύζυγο και συμπρωταγωνίστριά του Σοφία Καζαντζιάν. Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ήμασταν σε περιοδεία στη βόρεια Ελλάδα με την Σοφία, την γυναίκα της ζωής μου, όταν ξαφνικά απότομα και από το πουθενά έχασα το φως μου. Χάθηκαν οι παλμοί, σταμάτησε η καρδιά μου να χτυπάει. Ένιωθα ότι πεθαίνω» είπε ο ηθοποιός.

Μάριος Ιορδάνου: Ο εγκέφαλός μου θύμιζε τον βομβαρδισμό του Βερολίνου

Και συνέχισε περιγράφοντας έναν μικρό... εφιάλτη: «Όταν συνέβη αυτό, λοιπόν, χάνω το φως μου. Τυφλώνομαι. Η καρδιά μου σταματάει να χτυπάει στην κυριολεξία. Όλα μαυρίζουν γύρω μου και χάνω τις αισθήσεις μου. Νιώθω ότι πεθαίνω. Αρχίζει και βομβαρδίζεται ο εγκέφαλος μου! Πάθαινα το ένα ισχαιμικό μετά το άλλο όπως έδειξε αργότερα και η μαγνητική τομογραφία. Ο εγκέφαλος μου θύμιζε τον βομβαρδισμό του Βερολίνου. Πραγματικά, στην κυριολεξία, ψήθηκε το μυαλό μου.

Εκείνη τη στιγμή ένιωσα πραγματικά ότι έχω πάει στην άλλη όχθη. Ένιωσα ότι είμαι νεκρός. Όμως παράλληλα ένιωθα μια περίεργη χαρά. Έλεγα στη Σοφία πως "χαίρομαι πάρα πολύ για όσα ζήσαμε! Θα ‘θελα να ζήσω παραπάνω για να ζήσω πράγματα μαζί σου αλλά χαίρομαι γιατί ζήσαμε, όχι μία, δέκα ζωές μαζί". Από αυτό έβγαλα ότι κανείς δεν μπορεί να σου πάρει τη χαρά από τη ζωή σου αν εσύ δεν το αφήσεις. Ούτε καν ο θάνατος» πρόσθεσε ο καλλιτέχνης στην βραδινή εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη.

«Όταν η Σοφία πήρε το φορτηγό, το έβαλε μπροστά για να φύγουμε, βρίσκω ξανά τις αισθήσεις μου, δαγκώνομαι και λέω «όχι ρε φίλε, όχι Θάνατε σήμερα δεν θα με πάρεις. Μια μέρα θα με πάρεις αλλά αυτή η μέρα δεν θα είναι σήμερα». Και έβαλα έναν στόχο στο μυαλό μου. Τον λατρεμένο μας σκύλο, το ροτβάιλερ μου τον Μπράντο. Και έλεγα στη Σοφία πως δεν θέλω να πεθάνω πριν αγκαλιάσω τον σκύλο μου» είπε ο Μάριος Ιορδάνου. 

«Ξαναέχασα τις αισθήσεις μου, ήμουν σε έναν βομβαρδισμό, ένιωθα πραγματικά ότι πεθαίνω. Δεν μπορούσα, πονούσα αφόρητα στον εγκέφαλο μου» συμπλήρωσε, με καθηλωτική ειλικρίνεια, ο Μάριος Ιορδάνου στα «Μεσάνυχτα» εξιστορώντας με αγάπη την θερμή υποστήριξη που είχε από την σύζυγο του, Σοφία Καζαντζιάν.

«Η ζωή δεν έχει εγγυήσεις. Αν θες εγγύηση αγόρασε μια τοστιέρα»

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο Πρωινό ο ηθοποιός είχε πει ότι έμεινε δύο ημέρες αβοήθητος γιατί δεν είχαν οι γιατροί τα μηχανήματα: «Προσπαθούσαν οι άνθρωποι, αλλά δεν έχουν στη Βόρεια Ελλάδα τις κατάλληλες συνθήκες, τον κατάλληλο εξοπλισμό. Έφτασα ένα βήμα πριν τον θάνατο, έκανα πολλές ώρες για να βρω το φως μου. Αυτό που έπαθα ήταν ένα πολλαπλό ισχαιμικό επεισόδιο, θα μπορούσα να είχα πεθάνει, να είχα μείνει παράλυτος, να χάσω το φως μου μόνιμα ή τη δυνατότητα ομιλίας. Από τη μία στιγμή στην άλλη μπορεί να χάσεις τα πάντα. Η ζωή δεν έχει εγγυήσεις. Αν θες εγγύηση αγόρασε μια τοστιέρα».

Όλες οι ειδήσεις

Denise Gough στο ethnos.gr για Monday: Λατρεύω την Ελλάδα, θέλω να φτιάξω ένα σπίτι εδώ μια μέρα

Britney Spears: Συγκλονίζει για την κακοποίηση από τον πατέρα της - Ήθελε να με πληγώνει, να έχει τον έλεγχο

Σπύρος Φωκάς: Πολύ δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό - Σε κρίσιμη κατάσταση

Μία ώρα απ’ την Αθήνα: H παραλία – κόσμημα με τα καταπράσινα πεύκα που είναι ό,τι πρέπει για Σαββατοκύριακο

εγκεφαλικό επεισόδιοηθοποιόςΜάριος Ιορδάνου