Lifestyle|25.06.2021 15:43

Ο Μανώλης Λιδάκης εγκαταλείπει την Αθήνα - Το restart μετά από 35 χρόνια

Newsroom

Την απόφασή του να κάνει ένα restart, να επιστρέψει στον τόπο που γεννήθηκε και να φύγει από την Αθήνα, ανακοίνωσε διαδικτυακά ο σπουδαίος ερμηνευτής Μανώλης Λιδάκης. Ο γνωστός τραγουδιστής με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, δήλωσε πως αποχωρεί από την πρωτεύουσα για προσωπικούς λόγους και επιστρέφει στην Κρήτη, έπειτα από 35 χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Μανώλης Λιδάκης: Υπέστη απάνθρωπες συμπεριφορές και σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Η ανάρτηση του Μανώλη Λιδάκη

«Γεια και χαρά σας αγαπημένοι φίλοι. Mετά από 35 χρόνια μακριά από το σπίτι και την οικογένειά μου, αποφάσισα για προσωπικούς λόγους να επιστρέψω εκεί που γεννήθηκα. Tο πότε και αν επιστρέψω στην Aθήνα δεν το γνωρίζω. Aπό εδώ πλέον θα εργάζομαι δισκογραφικά...

Έχουμε όλα τα μέσα και μουσικούς υψηλού επιπέδου. Eυχαριστώ την Aθήνα για όλα αυτά που μου πρόσφερε. Τελειώνω σύντομα ένα single και σας το αφιερώνω.

Nα έχετε υγεία.
Μανώλης Λιδάκης»

Μανώλης Λιδάκης: Ο καθένας ακούει αυτό που του αξίζει

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο ethnos.gr ο Μανώλης Λιδάκης είχε δώσει τον ορισµό του καλού τραγουδιστή. «Καλός τραγουδιστής είναι αυτός που µπορεί να πει από τον Μεγάλο Ερωτικό του Μάνου Χατζιδάκι µέχρι το "Η ζωή µου όλη" του Άκη Πάνου χωρίς να ενοχλήσει. Αν οι περισσότεροι σήµερα έχουν βολευτεί µέσα σ’ ένα κοστουµάκι που τους έκατσε καλά, αυτό είναι µια άλλη υπόθεση. Ο καθένας ακούει αυτό που του αξίζει».

Αναφορικά με το αν έχει κάνει λάθη αν έχει µετανιώσει για κάποιες επιλογές του, είχε πει: «Στη ζωή µου, και στην προσωπική και στην επαγγελµατική, έχω κάνει πάρα πολλά λάθη. Όποια λάθη έκανα, όµως, τα έκανα εις βάρος µου και διδάχτηκα απ’ αυτά. Εγώ στη ζωή αυτήν κυκλοφορούσα σαν κουτάβι. Νόµιζα πως όλοι οι άλλοι σκέφτονται και πράττουν ακριβώς όπως εγώ. Ότι δηλαδή όλοι οι συνεργάτες κάνουν τα πάντα για να έχει επιτυχία αυτός που στέκεται δίπλα τους, γιατί έτσι θα έχει επιτυχία το σύνολο. Διαπίστωσα όµως ότι τα πράγµατα δεν είναι έτσι. Ο άλλος σε κοιτάει και σκέφτεται "θα σε βάλω κάτω να σε πατήσω"».

Στην ερώτηση αν υπάρχει χώρος στην Ελλάδα για τόσο πολλούς τραγουδιστές και ποια είναι εκείνα τα εφόδια που χρειάζεται να έχει σήµερα ένας νέος ερµηνευτής για να ξεχωρίσει, είχε απαντήσει: «Το τραγούδι στην Ελλάδα έχει δύο όχθες. Η µία όχθη είναι αυτή του συρµού που όλα τα τραγούδια, όλες οι ενορχηστρώσεις και όλες οι φωνές είναι ίδια, και η άλλη όχθη είµαστε οι οµότεχνοί µου κι εγώ. Δεδοµένου, µάλιστα, ότι και το οικοδόµηµα της δισκογραφίας έχει κατεδαφιστεί, τα πράγµατα δεν είναι εύκολα για τα νέα παιδιά. Το µόνο που έχω να πω στους ταλαντούχους νέους είναι να προσπαθήσουν να γίνουν όσο το δυνατόν καλύτεροι µουσικοί και ερµηνευτές και να προσεύχονται για ένα καλό µέλλον».

«Από μικρό παιδί ήθελα να κερδίζω τη ζωή και να μη ζητάω χρήματα από τον πατέρα μου»

Ο Μανώλης Λιδάκης, ένας από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές των τελευταίων χρόνων, σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές εμφανίσεις του, είχε μιλήσει πρόσφατα στο «Μουσικό Κουτί» του  Νίκου Πορτοκάλογλου και της Ρένας Μόρφη «για τις ανηφόρες και τις κατηφόρες της ζωής του», τις εποχές που μεσουρανούσε στη δισκογραφία, αλλά και τις εποχές που εξαφανιζόταν στα βουνά της Κρήτης. 

«Εξαφανιζόμουν, γιατί γνώριζα τη ματαιοδοξία των πραγμάτων… Πολλοί μού λένε ότι, με τα προσόντα που έχεις, έπρεπε να κάνεις περισσότερα πράγματα, κι εγώ απαντώ ότι έπρεπε να αλλάξω την ψυχή μου και δεν είμαι διατεθειμένος να το κάνω». Η σχέση του με τη μουσική ξεκινάει στην ηλικία των δώδεκα ετών, όταν έπαιζε ευφώνιο και τρομπέτα στη Φιλαρμονική Ηρακλείου. «…Από μικρό παιδί ήθελα να κερδίζω τη ζωή και να μη ζητάω χρήματα από τον πατέρα μου. Δούλευα σ’ έναν ξάδερφό μου, που είχε συνεργείο αυτοκινήτων, και μια μέρα πέρασε ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής, με είδε που κράταγα συνέχεια ένα μαντολίνο του πατέρα μου και μου λέει ‘‘δεν έρχεσαι στη Φιλαρμονική;’’».

Στα  μέσα του ’70 συναντά τον Μάνο Χατζιδάκι, όταν συμμετείχε στον Μουσικό Αύγουστο του Ηρακλείου, και δεν διστάζει να τον προσκαλέσει στο σπίτι του για φαγητό. «Μπράβο, τόσο μικρούλης και έχεις τόσο θάρρος!» του είπε ο μουσικοσυνθέτης. Το 1982, ανεβαίνει στην Αθήνα και παίρνει μέρος στην τηλεοπτική εκπομπή «Να η ευκαιρία», ενώ υπογράφει και το πρώτο του συμβόλαιο σε δισκογραφική εταιρεία με τη βοήθεια του Γιώργου Κατσαρού.

Όλες οι ειδήσεις

Justin Bieber: Διακοπές στη Μύκονο και το βίντεο που έφτιαξε για την Σαντορίνη

Denise Gough στο ethnos.gr για Monday: Λατρεύω την Ελλάδα, θέλω να φτιάξω ένα σπίτι εδώ μια μέρα

Britney Spears: Συγκλονίζει για την κακοποίηση από τον πατέρα της - Ήθελε να με πληγώνει, να έχει τον έλεγχο

Μία ώρα απ’ την Αθήνα: H παραλία – κόσμημα με τα καταπράσινα πεύκα που είναι ό,τι πρέπει για Σαββατοκύριακο

Chiara Ferragni: Στην Ελλάδα η διάσημη influencer με τους 24 εκατ. ακολούθους

τραγουδιστήςΜανώλης Λιδάκης