Lifestyle|30.06.2021 21:39

Χάρι και Ουίλιαμ θα συναντηθούν στα αποκαλυπτήρια αγάλματος της Νταϊάνα - Τα σενάρια για συμφιλίωση

Newsroom

Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι θα κάνουν τα αποκαλυπτήρια ενός αγάλματος στη μνήμη της μητέρας τους και οι φήμες έχουν ήδη αρχίσει να οργιάζουν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, ο πρίγκιπας Χάρι και ο αδερφός του, Ουίλιαμ, θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους μετά την κηδεία του Φίλιππου κοινή εμφάνιση στα αποκαλυπτήρια αγάλματος της μητέρας τους, Νταϊάνα, ανήμερα της 60ης επετείου των γενεθλίων της, την Πέμπτη 1 Ιουλίου, στους κήπους του Παλατιού Κένσινγκτον, όπου διαμένει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η οικογένεια του.

Kατά τη διάρκεια βιντεοσκοπημένου μηνύματός του στα βραβεία Νταϊάνα, ο πρίγκιπας Χάρι έκανε μια απρόσμενη αναφορά στον αδερφό του, δεδομένης της τεταμένης σχέσης ανάμεσά τους. Ο Δούκας του Σάσεξ μίλησε στην εικονική τελετή απονομής των βραβείων που στοχεύουν στην αναγνώριση της δράσης νέων ανθρώπων για τη βελτίωση της κοινωνικής δικαιοσύνης. «Θα ήθελα να ξεκινήσω αναγνωρίζοντας τους νέους ανθρώπους που είναι μαζί μας σήμερα. Όπου κι αν βρίσκεστε τώρα, θέλω να σας ευχαριστήσω που είστε μέρος αυτής της σημαντικής στιγμής και που είστε ένα τόσο πολύτιμο πλεονέκτημα για την κοινότητά μας», είπε ο πρίγκιπας Χάρι.

Ο Χάρι βρίσκεται από την Παρασκευή στη Βρετανία προκειμένου να παραστεί στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της μητέρας του.  «Μέσα στην εβδομάδα, ο αδερφός μου και εγώ θα παραστούμε στην επέτειο που θα ήταν τα 60α γενέθλια της μητέρας μας και θα ήταν τόσο περήφανη για όλους εσάς, για τον αυθεντικό τρόπο που ζείτε έχοντας έναν σκοπό και συμπόνοια για τους άλλους» είπε μεταξύ άλλων ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος επέλεξε να αναφερθεί με αυτό τον τρόπο στον αδερφό του.

Ο Χάρι και ο Ούλιαμ πιστεύεται οτι πέρασαν «εβδομάδες» σκεπτόμενοι που να τοποθετήσουν το άγαλμα στο παλάτι. Δεν έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες για το πώς θα ειναι η προτομή, αλλά φέρεται να «δείχνει τον νεανικό και παιχνιδιάρικο χαρακτήρα της Νταϊάνα».

«Η έριδα μεταξύ των γιων της Νταϊάνα δεν φαίνεται να τελειώνει σύντομα»

«Η έριδα μεταξύ των διχασμένων γιων της Νταϊάνα δεν φαίνεται να τελειώνει σύντομα», έγραψε ο βιογράφος των γαλαζοαίματων, Ρόμπερτ Λέισι.  Ο Λέισι γράφει στην Daily Mail: «Σύμφωνα με τις πηγές μου, κάποιος του είχε υποδείξει στο παρελθόν ότι πολλοί άνθρωποι έχουν μια "δύσκολη νύφη". Η αντίδραση του Ουίλιαμ ήταν αρχικά να γνέψει καταφατικά. Έπειτα όμως ξαφνικά ξέσπασε οργισμένος: Κοίτα όμως πώς συμπεριφέρθηκε αυτή η αναθεματισμένη γυναίκα στο προσωπικό μου - ήταν ανελέητη!"».

Ο συγγραφέας που ισχυρίζεται ότι έχει βαθιά γνώση των υποθέσεων της Βασιλικής Οικογένειας αναφέρει επίσης ότι ορισμένοι φίλοι του Χάρι παραδέχτηκαν πως η Δούκισσα του Σάσεξ «μπορεί να γίνει κατά 500% εφιάλτης» και ότι οι υποστηρικτές του ζευγαριού έχουν προσέξει στον χαρακτήρα της Μέγκαν «τον συνδυασμό αυτοπροβολής και αυτολύπησης».

Σύμφωνα με την Daily Mail, ένας βασιλικός ιστορικός ισχυρίστηκε ότι ο Χάρι είναι έτοιμος να παραδεχτεί ότι έκανε λάθη από λόγω «ιδιοσυγκρασίας» από τότε που παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα. Η Μέγκαν την ίδια ώρα εμμένει στις θέσεις της, ενώ ο Ουίλιαμ πιστεύει ότι δεν έκανε τίποτα λάθος.

Πληροφορίες για τη ρήξη μεταξύ τους περιέχονται στο βιβλίο με τίτλο Η Μάχη των Αδελφών του Robert Lacey. Δημοσιεύθηκε πριν ο Χάρι και ο Μέγκαν παραχωρήσουν την πολύκροτη συνέντευξη στην Όπρα, κατηγορώντας μεταξύ άλλων τη βασιλική οικογένεια για ρατσισμό.

Μιλώντας στο Newsweek, ο Lacey είπε ότι πιστεύει ότι ο Χάρι είναι ο μόνος που είναι πιθανότατα έτοιμος να παραδεχτεί λάθη και να εκφράσει μεταμέλεια για τη συμπεριφορά του τα τελευταία δύο χρόνια - αλλά ισχυρίζεται ότι ενδέχεται να μην βρει ανταπόκριση, επειδή ο Ουίλιαμ και η Κέιτ αισθάνονται «δικαιωμένοι» για τις αμφιβολίες που είχαν για τη σχέση του.

«Από τη μία πλευρά έχουμε τον Ουίλιαμ που δεν φαίνεται έτοιμος να παραχωρήσει τίποτα και από την άλλη πλευρά οι φίλοι μου λένε ότι ο Χάρι θα ήθελε να συμφιλιωθεί αλλά η Μέγκαν αντιδράει σε κάτι τέτοιο και αυτό είναι το ζήτημα». Και συνεχίζει «Πρέπει σίγουρα και οι δύο πλευρές να πουν ότι το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν. Είναι πολύ λυπηρό που η Μέγκαν δεν κάνει λίγο πίσω». Γιατί δεν μπορεί να πει ότι έφταιγε η πίεση; Να πει κάτι τέτοιο «Είχα συνηθίσει αυτό το απίστευτα περίπλοκο σύστημα, ήμουν απλά έγκυος, δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Ίσως, αναδρομικά, το παρατράβηξα λίγο» .

Η Μέγκαν δεν απασχολεί πλέον βασιλικό προσωπικό, ζει σε διαφορετική χώρα, το θέμα δεν είναι « ζωντανό», οπότε καλό θα ήταν να βρει έναν τρόπο να τα αφήσει όλα αυτά πίσω της, καταλήγει. Ο ίδιος κάνει λόγο για πιθανή συμφιλίωση την ώρα που για κάποιους κάτι τέτοιο φαντάζει απίθανο.

Ωστόσο, πολλοί στη Βρετανία βλέπουν την εκδήλωση για τα 60 χρόνια από τη γέννηση της Νταϊάνα σαν μια ευκαιρία για να έρθουν και πάλι κοντά ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ. «Αν κανείς από τους δύο δεν ζητήσει συγγνώμη, και νομίζω πως αυτός θα πρέπει να είναι ο Χάρι, δεν βλέπω τρόπο να γιατρευτεί αυτή η σχέση», εκτιμά η βασιλικής συντάκτης Πένι Τζούνορ.

«Εξ όσων γνωρίζω, τα δύο αγόρια δεν μιλούν μεταξύ τους, σίγουρα όχι με τον τρόπο που θα μιλούσαν κανονικά δύο αδέρφια», συνεχίζει η ίδια. Ο ίδιος ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε στην περιβόητη συνέντευξη στην Όπρα τον Μάρτιο, ότι υπάρχει μια απόσταση στη σχέση του με τον αδερφό του για τον ώρα. «Λατρεύω τον Ουίλιαμ, είναι ο αδερφός μου, περάσαμε πολλά μαζί και έχουμε κοινές εμπειρίες. Αλλά τώρα ακολουθούμε διαφορετικούς δρόμους», είχε πει.

Η Daily Telegraph ανέφερε ότι ο Γουίλιαμ θα επισκεφθεί ιδιωτικά τον χώρο που θα βρίσκεται το άγαλμα με τη σύζυγό του Κέιτ και τα τρία παιδιά τους Τζορτζ, Σαρλότ και Λούις, πριν από την επίσημη παρουσίασή του, καθώς δεν θα είναι παρόντες την ημέρα εκείνη.

«Αν ο Χάρι αρχίσει τις συμφιλιώσεις, η Μέγκαν θα του πάρει το κεφάλι, έτσι δεν είναι;»»

Σύμφωνα με τον βιογράφο Hugo Vickers, οποιαδήποτε απόπειρα επανένωσης στο Λονδίνο σημαίνει οτι ο πρίγκιπας Χάρι θα πρέπει να απαντήσει γι 'αυτό όταν επιστρέψει στη σύζυγό του στην έπαυλη των 11 εκατομμυρίων λιρών στο Moντεσίτo της Καλιφόρνια.

«Δεν ξέρω τι μπορούν να κάνουν υπό τις παρούσες συνθήκες», είπε, μιλώντας στην Express για τη δυνατότητα των αδερφών να επιδιορθώσουν τη σχέση τους. «Είναι μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση και δεν νομίζω ότι θα είναι η κατάλληλη στιγμή για να βελτιωθεί η σχέση τους αυτήν την εβδομάδα»

Ο Χάρι άλλωστε όπως λέει επηρεάζεται τόσο βαθιά από τη σύζυγό του που δύσκολα θα μπορούσε να κάνει κάτι που εκείνη δεν εγκρίνει. Ο βασιλικός βιογράφος, ο οποίος δεν πιστεύει ότι θα παρέμβει ο Πρίγκιπας Κάρολος, είπε ότι τα αδέλφια μπορεί να μιλήσουν μέσω βιντεοκλήσης ή τηλεφώνου, αλλά το ζεύγος Σάσεξ oυσιαστικά δεν θέλει κάτι τέτοιο.

«Πρέπει να θυμάστε ότι ο Χάρι πρέπει να επιστρέψει στη γυναίκα του στο Λος Άντζελες. Αν αρχίσει τις συμφιλιώσεις, θα του πάρει το κεφάλι, έτσι δεν είναι;» Όπως και να χει η ένταση μεταξύ των αδελφών θα κλέψει την παράσταση από την τελετή στη μνήμη της Νταϊάνα την Πέμπτη, καθώς τα βλέμματα όλων θα είναι στραμμένα στους δύο πρίγκιπες, αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail.

Όλες οι ειδήσεις

Self test: Αρχίζει ξανά η δωρεάν διάθεση στα φαρμακεία από 1η Ιουλίου- Ποιους αφορά

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχουν λεφτά - Αν έρθει η πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε

Εστίαση – Διασκέδαση: Πώς θα εισέρχονται οι ανεμβολίαστοι στους μικτούς χώρους – Τι είπε ο Γεωργαντάς

Η κλοπή του αιώνα στο Παρίσι: Ο κλέφτης βρήκε κλειστό τον συναγερμό και σήκωσε πίνακες ανεκτίμητης αξίας

πρίγκιπας Ουίλιαμπριγκίπισσα ΝταϊάναΠρίγκιπας ΧάριΒρετανία