Lifestyle|18.01.2019 13:36

Ο καλλιτεχνικός χώρος αποχαιρετά τον Τρύφωνα Καρατζά (pics)

Newsroom

Θλίψη έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό χώρο ο θάνατος του Τρύφωνα Καρατζά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Στα 60 χρόνια πορείας του στο χώρο της υποκριτικής έπαιξε σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις, ταινίες και σειρές. Φέτος, είχε επιστρέψει και πάλι στο θεατρικό σανίδι πρωταγωνιστώντας στην παράσταση «12 Ένορκοι», στο θέατρο Αλκμήνη.

Την ανακοίνωση του θανάτου του έκανε η κόρη της Βίκυς Σταυροπούλου, Δανάη Μπάρκα, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram, όπου έγραψε: «Αντίο Τρύφωνα Καρατζά. Πάντα θυμάμαι την ευγένεια σου και το χαμόγελο σου στην αυλή του σπιτιού μας».

Πολλοί ήταν αυτοί που μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών στα social media είπαν το τελευταίο «αντίο» στον αγαπημένο καλλιτέχνη.

Ανάμεσα τους και η Έλενα Ακρίτα, η οποία δημοσίευσε στο Facebook μία φωτογραφία του κι έγραψε ένα μικρό κείμενο που ραγίζει καρδιές. Η γνωστή δημοσιογράφος έγραψε χαρακτηριστικά: «Αχ Τρυφωνή μου... αχ ψυχούλα μου...ίσως ο Μιχάλης σε περιμένει. Άρχοντα μου εσύ...».

 

Συντετριμμένη είναι και η σεναριογράφος Κάκια Ιγερινού για τον θάνατο του ηθοποιού. Σε ανάρτησή της στο Twitter έγραψε: «Κεραυνός. Έξι μέρες πριν μιλούσαμε, χρόνια μιλούσαμε, απέραντες ώρες ραδιοφώνου, τηλεόρασης και στη ζωή, ήσουν ο κολλητός. Δεν σου άρεσε η έκφραση. "Έλα ο αρχαίος φίλος" διόρθωνες με τον δικό σου σαρκασμό. Έτσι θα σε θυμάμαι. Άψογο. Ανάμεσα σε αγαπημένους σου. Κι αντίο δεν σου λέω. Δεν μπορώ».

T

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ αποχαιρέτησε με τον δικό της τρόπο τον τηλεοπτικό της «πατέρα», ραγίζοντας καρδιές με το μήνυμά της: «Αχ! Μπαμπά η αρχή μου και το φινάλε σου. Nα αναπαυτείς αγαπημένε μου Τρύφωνα Καρατζά. Ήταν τιμή μου και καμάρι μου να παίξω την κόρη σου, πάντα με γέμιζε χαρά το γύρισμα μαζί σου! Εσύ με πήρες απ’το χέρι για να ξεκινήσω τη δουλειά αυτή!  Σ’ευχαριστώ. Δε στο είπα ποτέ. Συγγνώμη μπαμπά».

T

Η Λίνα Σακκά θέλησε να εκφράσει δημόσια, το δικό της «αντίο» στον γνωστό ηθοποιό. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του ANT1 «40 κύματα».

«Ένα μεγάλο αντίο και από εμένα στον υπέροχο, γλυκό, ιπποτικό, γενναιόδωρο και πάντα υποστηρικτικό Τρύφωνα! Πόσο τυχερή που σε γνώρισα ,ποσό πολύ θα λείψεις!», έγραψε στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram. 

T

Όπως γράφει η εφημερίδα Espresso, η κηδεία του Τρύφωνα Καρατζά θα γίνει το Σάββατο στις 11:00 στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

θάνατοςΤρύφωνας ΚαρατζάςκηδείαΈλενα Ακρίτα