Lifestyle|18.01.2019 13:32

Καλλίτσης – Χριστοπούλου: Αναβλήθηκε η δίκη για την αιματηρή ληστεία στο Λυκαβηττό

Newsroom

Στην εκπομπή «Ευτυχείτε» του Open TV, προβλήθηκε ένα αναλυτικό ρεπορτάζ για την σημερινή συνάντηση (18/1) της Έλενας Χριστοπούλου και του Πάνου Καλλίτση στο Εφετείο Αθηνών με σκοπό την εκδίκαση της αιματηρής απόπειρας που είχε βιώσει το πρώην ζευγάρι.

«Ο διάσημος κομμωτής κι η πρώην σύζυγός του συναντήθηκαν ξανά στο Εφετείο Αθηνών για την πολύκροτη υπόθεση, της απόπειρας ληστείας εις βάρος τους», ανέφερε η παρουσιάστρια της πρωινής εκπομπής, Κατερίνα Καινούργιου.

Μάλιστα, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας η δικαστική συντάκτρια Σοφία Σπίγγου αποκάλυψε: «Η δίκη αναβλήθηκε κι η νέα ημερομηνία εκδίκασης είναι η 5η Φεβρουαρίου. Αναβολή αιτήθηκε από τον συνήγορο ενός εκ των τριών κατηγορουμένων, ο οποίος διορίστηκε πριν από λίγες ημέρες στην υπόθεση και ζήτησε λίγο χρόνο για να μελετήσει την δικογραφία. Στο δικαστήριο το πρώην ζευγάρι έφτασε χωριστά…».

Ο Πάνος Καλλίτσης, δήλωσε στις κάμερες που βρίσκονταν έξω από την δικαστική αίθουσα: «Εύχομαι να τελειώσει γρήγορα αυτός ο Γολγοθάς που έχω περάσει! Δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό που περνάω, εύχομαι με αυτό το δικαστήριο να τελειώσει ο Γολγοθάς που έχω βιώσει. Δεν θέλω κάτι άλλο να πω είναι δύσκολο για ‘μένα που το ξαναζώ, αλλά πρέπει να το κάνω κι εύχομαι να είναι αυτή η τελευταία φορά».

Το βράδυ της 30ης Ιανουαρίου 2016, οι δράστες, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, είχαν στήσει καρτέρι και προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον κομμωτή και την τότε σύζυγό του, τη στιγμή που στάθμευε το αυτοκίνητό τους στον υπόγειο πάρκινγκ της οικίας τους, στην περιοχή του Λυκαβηττού. 

Κατά την προσπάθεια ακινητοποίησης του Καλλίτση, ένας εκ των δραστών πυροβόλησε εναντίον του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο στήθος και στα δύο πόδια. Οι δράστες είχαν πληροφορίες ότι το θύμα μετέφερε 200.000 ευρώ. Μετά από τετράμηνη έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας αξιοποιήθηκε όλο το προανακριτικό υλικό, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών και διαπιστώθηκε ότι κίνητρό τους ήταν η ληστεία. 

 

Ο γάμος τους έγινε τον Ιούλιο του 2011, στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Λουτράκι, με κουμπάρα την στενή φίλη του Πάνου, Ελεονώρα Μελέτη. Τράβηξαν δρόμους χωριστούς το 2017, έναν χρόνο μετά το συμβάν της ληστείας.

δίκηΠάνος ΚαλλίτσηςΈλενα Χριστοπούλουληστεία