Lifestyle|09.07.2021 10:38

Sharon Stone: Ο σκηνοθέτης του Bασικού Ενστίκτου ξεκαθαρίζει «Ήξερε τι θα φαινόταν στο σταυροπόδι»

Newsroom

Αποκαλυπτική συνέντευξη, στην οποία διαψεύδει τη Σάρον Στόουν (Sharon Stone), έδωσε ο σκηνοθέτης του «Βασικού Ενστίκτου», Πολ Βερχόφεν (Paul Verhoeven) στο Variety. Η διάσημη σκηνή του 1992, που άφησε ιστορία στην έβδομη τέχνη, φέρνει αντιμέτωπους την ηθοποιό και τον σκηνοθέτη. Η ηθοποιός είχε υποστηρίξει ότι εξαπατήθηκε για να βγάλει το εσώρουχό της. Μάλιστα, στη βιογραφία της «The Beauty of Living Twice», η 63χρονη ηθοποιός έγραψε πως είχε συμφωνήσει ότι δεν θα φαίνονταν τα «ακατάλληλα σημεία» στην τελική σκηνή μετά το μοντάζ.

Διαβάστε επίσης: Sharon Stone: Η σεξουαλική κακοποίηση από τον παππού της - «Η γιαγιά μάς κλείδωσε μαζί του»

Ο σκηνοθέτης ωστόσο, όπως λέει, θεωρεί ασύλληπτο η Σάρον Στόουν να μην γνώριζε. «Γνώριζε ακριβώς τι κάναμε», είπε στη συνέντευξή του ο 82χρονος Δανός σκηνοθέτης. «Η μνήμη μου είναι διαφορετική από της Σάρον. Αυτό δεν έχει σχέση με το γεγονός ότι έπαιξε εκπληκτικά τον ρόλο της Κάθριν Τρεμέλ. Ηταν φανταστική και εξακολουθουμε να έχουμε καλές σχέσεις. Αλλά η δική της εκδοχή είναι αδύνατη. Τα ήξερε όλα» είπε ο σκηνοθέτης. «Είπα στη Σάρον Στόουν ότι η σκηνή ήταν εμπνευσμένη από μια γυναίκα που γνώριζα από τα φοιτητικά μου χρόνια και που σταύρωνε τα πόδια της χωρίς να φορά εσώρουχα, στα πάρτι» συμπλήρωσε ο Πολ Βερχόφεν.

Η επίμαχη σκηνή με το σταυροπόδι στο «Βασικό Ένστικτο»

Σε μία συνέντευξη της Στόουν, το 2006, σχολιάζοντας την περίφημη σκηνή με το σταυροπόδι, η ίδια δήλωσε πως δε γνώριζε τι θα φαινόταν στην κάμερα και τι όχι. Βλέποντας μάλιστα την επίμαχη σκηνή στη δοκιμαστική προβολή της ταινίας ένιωσε τόσο αμήχανα, που χαστούκισε τον σκηνοθέτη. Θεωρώντας πως η συγκεκριμένη σκηνή θα της κατέστρεφε την καριέρα, ενημέρωσε τον δικηγόρο της, για να κινηθούν νομικά.

Κατόπιν, όμως, σκεπτόμενη ψύχραιμα, κατέληξε στο συμπέρασμα πως αν ήταν αυτή η σκηνοθέτης, θα ήθελε η ταινία να μείνει έτσι, όπως και έγινε τελικά. Η επίμαχη σκηνή δεν ήταν στο σενάριο του Τζο Έστερχαζ και προστέθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του σκηνοθέτη της ταινίας Πολ Βερχόβεν. Η πειστική ερμηνεία της Σάρον Στόουν σε συνδυασμό με την μεγάλη εμπορική απήχηση της ταινίας διεθνώς ανέδειξαν την ηθοποιό σε σύμβολο του σεξ και σε όνομα πρώτης γραμμής στον κινηματογράφο.

Σάρον Στόουν: Επανέλαβε το «σταυροπόδι» 27 χρόνια μετά το Βασικό Ένστικτο

To 2019 η τότε 61χρονη ηθοποιός Σάρον Στόουν ανέβηκε στη σκηνή των βραβείων «GQ Men of the Year» και μπροστά στον 19χρονο υιοθετημένο γιο της Ρόαν Μπρόνστεϊν (Roan Bronstein) επανέλαβε το θρυλικό σταυροπόδι από την ταινία «Βασικό Ένστικτο», μια κίνηση που απογείωσε την καριέρα της.

Είκοσι επτά χρόνια μετά, η Σάρον Στόουν, παίρνοντας το βραβείο «Γυναίκα της Χρονιάς» στα βραβεία του «GQ» στο Βερολίνο, έδωσε μια «performance», επαναλαμβάνοντας το σταυροπόδι που έχει γράψει ιστορία στο κινηματογραφικό στερέωμα. Αυτήν τη φορά, όμως, η σκηνή είχε διαφορετικό νόημα.

Αναφερόμενη στο πώς γυρίστηκε η σκηνή τότε: «Πριν από μερικά χρόνια, όταν γυρίζαμε την ταινία, ο σκηνοθέτης μου είπε:« Μπορείς να μου δώσεις τα εσώρουχά σου, επειδή δεν πρέπει να τα φοράς στην συγκεκριμένη σκηνή;. Εγώ απάντησα: «Ναι, γιατί όχι;» είπε και συνέχισε: «Δεν ήξερα ότι αυτή η στιγμή θα άλλαζε τη ζωή μου». Ενθάρρυνε τους παρευρισκόμενους να μιμηθούν μαζί της τη σκηνή με το σταυροπόδι και επεσήμανε ότι καθένας από τους θεατές έχει βρεθεί σε μια στιγμή κομβική - είτε το έχει καταλάβει είτε όχι. 

T

Σάρον Στόουν: «Η στιγμή να αποφασίσεις ποιος είσαι είναι τώρα!»

«Καθένας από εσάς θα έχει μια στιγμή, σαν τη δική μου. Μια στιγμή που θα αλλάξει τη ζωή σας. Μια στιγμή που θα την καταλάβετε ενώ συμβαίνει και μία που όχι. Αλλά θα σας πως αυτό, θα έχετε μία τέτοια στιγμή, αν δεν σας έχει ήδη συμβεί. Και θα χρειαστεί να δώσετε λογαριασμό για αυτή. Αν δεν έχει ήδη συμβεί. Και πολλοί θα ρωτήσουν δύσκολες ερωτήσεις. Αν δεν σας έχουν ήδη ρωτήσει. Λοιπόν η στιγμή να αποφασίσεις ποιος είσαι, είναι τώρα. Η στιγμή να αποφασίσεις τι θα κάνεις με τον τρυφερό, σημαντικό και όμορφο, άγριο, παθιασμένο και σημαντικό μέρος του εαυτού σου. Τι θα κάνεις με αυτό; Θα σας πω τι έκανα με τον δικό μου. Τον σεβάστηκα. 

Και θα σας συμβούλευα να κάνετε όλοι το ίδιο. Γιατί έχουμε κάθε δικαίωμα να είμαστε ενδυναμωμένοι, με όποια μορφή σεξουαλικότητας επιλέξουμε για τον εαυτό μας. Και κανείς δεν επιτρέπεται να μας το στερήσει αυτό. (...) Στέκομαι εδώ όχι σαν μονάδα, αλλά είμαι «με» και από» τις γυναίκες, διατηρώντας την αξιοπρέπειά μου. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που με επιλέξατε για Γυναίκα της Χρονιάς επειδή υπήρξε μια εποχή που το μόνο που ήμουν, ήταν ένα αστείο» είχε πει η Σάρον Στόουν στην ευχαριστήρια ομιλία της

Όλες οι ειδήσεις

Χρήστος Μάστορας: Το μήνυμα για το εμβόλιο και τον κορονοϊό - «Φοβήθηκα να πω την άποψή μου»

Νίκος Βέρτης: Δεν πρόλαβε να κάνει covid free πρεμιέρα και έκλεισε λόγω των μέτρων

Jessica Springsteen: Αμαζόνα η κόρη του ροκ σταρ - Έτοιμη για τους Ολυμπιακούς στο Τόκιο

Gigi Hadid σε δημοσιογράφους: Παρακαλώ «θολώνετε» το πρόσωπο της κόρης μου

Σάρον ΣτόουνσκηνοθέτηςΒασικό Ένστικτο