Lifestyle|23.07.2021 10:33

Νίκος Ξανθόπουλος: «Έχεις κι άλλο γιο από τον πρώτο σου γάμο» - Το παράπονο της ανιψιάς του

Newsroom

Ο αστέρας του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, Νίκος Ξανθόπουλος, με αφορμή τα γενέθλια του γιου του, Γιώργο, θέλησε να του ευχηθεί δημοσίως κάνοντας μια σχετική ανάρτηση στο Facebook. «Χρόνια πολλά Γιώργο μου… Πολύχρονος κι ευτυχισμένος να 'σαι πάντα γιέ μου. Να σε χαιρόμαστε που 'σαι λεβέντης».

Κάτω από την ανάρτηση, όμως, σχολίασε η ανιψιά του, κάνοντας αναφορά στον δεύτερο γιο του, Παναγιώτη. «Θείε Νίκο να χαιρόμαστε τον Γιώργο. Έχεις όμως και άλλο γιο. Από τον πρώτο σου γάμο με τη θεία μου, Ελένη Καρπέτα από την Χιλιαδου, που ήταν επίσης ηθοποιός. Τον λένε Παναγιώτη Ξανθόπουλο και ήταν αρχιτυπογράφος στο συγκρότημα Μπόμπολα. Σου έχει χαρίσει εγγόνια. Μήπως να το ανέφερες κάποτε; Το λέω με αγάπη».

Ο ηθοποιός, ο οποίος είναι ιδιαιτέρως ενεργός στα social media και συνεχώς καταγράφει την καθημερινότητά του και τους προβληματισμούς του, έσπευσε να απαντήσει στο σχόλιό της: «Εχει γίνει αναφορά και στον Παναγιώτη και μάλιστα πολλές φορές όπως και στο εγγονό μου το Νίκο».

Νίκος Ξανθόπουλος: Το λαϊκό παιδί του ελληνικού σινεμά

Ο Νίκος Ξανθόπουλος γεννήθηκε στην Νέα Ιωνία της Αθήνας και μεγάλωσε φτωχικά μαζί με τη μητέρα του. Ο πατέρας του ήταν τσαγκάρης, ψαράς και αντιστασιακός, ανάμεσα σε όλα τ' άλλα. Η μητέρα του τον μεγάλωσε μόνη της, καθώς ο πατέρας του απουσίαζε για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Κατά τα εφηβικά του χρόνια, υπήρξε αθλητής της ΑΕΚ. Πέραν του αθλητισμού, λάτρευε το διάβασμα. Μεγαλώνοντας αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική, παρότι αρχικά τον γοήτευε η ιδέα να γίνει φιλόλογος. Ίνδαλμά του τότε υπήρξε ο Μάνος Κατράκης. Σπούδασε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ηθοποιός της σκηνής από το 1957 έως το 1963, αφοσιώθηκε τελικά στον κινηματογράφο.

Το 1970 ίδρυσε δικό του θίασο και περιόδευσε στην Ελλάδα. Η τελευταία του κινηματογραφική παρουσία, μετά από απουσία 24 ετών, έρχεται το 1995 στην ταινία του Γιώργου Ζερβουλάκου «Με τον Ορφέα τον Αύγουστο».

Στα τέλη του 2005, ο Νίκος Ξανθόπουλος κυκλοφόρησε σε βιβλίο την αυτοβιογραφία του «Όσα θυμάμαι και όσα αγάπησα» και διοργανώνει εμφανίσεις σε διάφορα μέρη ανά την Ελλάδα για την προώθηση του έργου του. Η ιδέα για το βιβλίο δημιουργήθηκε μετά από συνέντευξή του στο περιοδικό «Εικόνες». Έχει παντρευτεί δύο φορές και έχει τέσσερα παιδιά και πέντε εγγόνια.

Όλες οι ειδήσεις

Δανάη Μιχαλάκη – Γιώργος Παπαγεωργίου: Παντρεύονται στη Σύρο με πολιτικό γάμο

Δέσποινα Βανδή: Η τούρτα γενεθλίων και το βίντεο από τη συνάντησή της με την Άννα Βίσση

Αγγελική Νικολούλη: Τέλος το «Φως στο Τουνελ» από τον Alpha - Η ανακοίνωση

Δούκισσα Νομικού: Τέλος από τον ΣΚΑΪ - «Πάμε γι’ άλλα» έγραψε στο Instagram

Χρύσα Κατσαρίνη: «Έχω βρεθεί μια ανάσα μακριά από το να είμαι στη λίστα των γυναικοκτονιών»

ηθοποιόςγενέθλιαΝίκος Ξανθόπουλοςsocial media