Lifestyle|27.07.2021 12:40

Βέφα Αλεξιάδου: Στα δικαστήρια με γνωστό δημοσιογράφο για μια... μαγειρίτσα

Newsroom

Η Βέφα Αλεξιάδου βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον δημοσιογράφο, παρουσιαστή και μάνατζερ Κωνσταντίνο Μιναρετζή για μία μαγειρίτσα κοτόπουλο. Όλα άρχισαν πριν από δύο χρόνια, όταν ο δημοσιογράφος σέρβιρε στο εστιατόριο που είχε ανοίξει στη Θεσσαλονίκη ένα πιάτο «μαγειρίτσα κοτόπουλο», χρησιμοποιώντας -όπως αναφέρει το «OnTime»- το όνομα αλλά και τη φωτογραφία της τηλεοπτικής μαγείρισσας για διαφημιστικούς λόγους.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η Βέφα Αλεξιάδου, όταν ενημερώθηκε, ζήτησε με αγωγή αποζημίωση ύψους 60 χιλιάδων ευρώ για ηθική βλάβη, απαγορεύοντας εφεξής να χρησιμοποιεί το όνομά της στο συγκεκριμένο πιάτο. Εκείνος βέβαια δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Ο Κωνσταντίνος Μιναρετζής φαίνεται πως ισχυρίστηκε ότι τον συνέδεε φιλία ετών με τη διάσημη μαγείρισσα και πως όλα έγιναν με δική της ενθάρρυνση και μάλιστα παρουσία μαρτύρων που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς της πλευράς του.

Στις 27 Νοεμβρίου 2020, εκδικάστηκε η αγωγή της Βέφας Αλεξιάδου αλλά η απόφαση τη θεώρησε ως «μη ασκηθείσα», μιας και η μαγείρισσα δεν εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα. Στις 22 Ιουλίου, ωστόσο, εκδικάστηκε η αγωγή του Κωνσταντίνου Μιναρετζή εναντίον της, ο οποίος ζητά 50 χιλιάδες ευρώ, ισχυριζόμενος πως μετά τον σάλο η επιχείρησή του έπεσε έξω οικονομικά και αναγκάστηκε να κλείσει.

«Είμαι δημοσιογράφος επι σειρά ετών και παρουσιαστής εκπομπής με αντικείμενο την προβολή κοσμικών θεμάτων, αναγνωρίσιμων προσώπων, καλλιτεχνικών διοργανώσεων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διασκέδασης και τυγχάνω μεγάλης αναγνωρισιμότητας τόσο στην πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο, αλλά και μεγάλης εκτίμησης και υπόληψης στον εργασιακό και επαγγελματικό μου χώρο αλλα και στην προσωπικότητά μου εν γένει» αναφέρει, αρχικά, στην αγωγή του.

Και συνεχίζει: «Όταν εξέφρασα στην εναγομένη και την θέληση μου μεταξύ των προσφερόμενων πιάτων να εντάξω και ένα ξεχωριστό είδος, αυτό της μαγειρίτσας κοτόσουπας, τη συνταγή της οποίας εξέθεσα τηλεφωνικώς στο άκουσμα αυτής της συνταγής η οποία ήταν προϊόν δικής μου έμπνευσης η εναγόμενη ενθουσιάστηκε και μάλιστα με παρότρυνε να το πράξω οπωσδήποτε χρησιμοποιώντας το όνομά της προκειμένου έτσι να τη διαφημίσω αφού ο κύκλος εργασιών της υπέστη ανεπανόρθωτη συρρίκνωση, λέγοντάς μου επί λέξει: "και βέβαια αγόρι μου να βάλεις το όνομά μου γιατί θα μου κάνεις τεράστια διαφήμιση"».

Όλες οι ειδήσεις

Αντζελίνα Τζολί: H πρώτη της νίκη στη δίκη με τον Μπραντ Πιτ για την κηδεμονία των παιδιών τους

Γιώργος Κιμούλης: Εμπλέκεται στη σκηνοθεσία μεγάλης θεατρικής παράστασης μετά τις καταγγελίες

Άντζελα Γκερέκου: Η τρυφερή ανάρτηση για τα γενέθλια του Τόλη Βοσκόπουλου

Netflix: Πότε κάνει πρεμιέρα η έκτη και τελευταία σεζόν του Lucifer

Beyonce - Jay Z: Εμπρηστές έκαψαν την έπαυλή τους

ΘεσσαλονίκηδημοσιογράφοςΒέφα Αλεξιάδουμαγειρίτσαδικαστήριο