Lifestyle|28.07.2021 16:58

Wentworth Miller: Ο πρωταγωνιστής του «Prison Break» αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με αυτισμό

Newsroom

Με μία ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram, ο πρωταγωνιστής του «Prison Break», Γουέντγουορθ Μίλερ (Wentworth Miller), αποκάλυψε στους διαδικτυακούς του φίλους ότι διαγνώστηκε με αυτισμό πριν από ένα χρόνο. «Αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει… το να είμαι αυτιστικός είναι αυτό που με διαμόρφωσε στο ποιος είμαι. Σε ό,τι έχω πετύχει/αρθρώσει».

Μαζί με μια φωτογραφία ενός κενού λευκού τετραγώνου, ο ηθοποιός έγραψε: «Το φθινόπωρο κλείνει ένας χρόνος από τότε που έμαθα για τον άτυπο αυτισμό μου. Προηγήθηκε μία αυτοδιάγνωση. Ακολούθησε μια επίσημη διάγνωση. Ήταν μια μακρά, διαδικασία που χρειάστηκε ενημέρωση. IMO. Είμαι ένας μεσήλικας άντρας. Όχι 5 χρόνων».

Ο Μίλερ σημείωσε ότι «η πρόσβαση σε μια διάγνωση είναι προνόμιο που δεν απολαμβάνουν πολλοί», παραδεχόμενος ότι η διάγνωσή του ήταν «σοκ», αλλά «δεν αποτελεί έκπληξη». «Δεν ξέρω αρκετά για τον αυτισμό. Μπορώ να μοιραστώ την δική μου εμπειρία, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους του συνόλου» επισήμανε και ολοκλήρωσε το μήνυμά του ευχαριστώντας εκείνους που «συνειδητά ή ασυνείδητα μου έδωσαν αυτό το επιπλέον κομμάτι χάριτος και χώρο με την πάροδο των ετών».

 

Ο Γουέντγουορθ Μίλλερ γεννήθηκε στο Τσίπινγκ Νόρτον του Οξφορντσάιρ, στην Αγγλία, όπου και έμενε ο πατέρας του, που σπούδαζε στην Οξφόρδη. Η οικογένειά του μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όταν αυτός ήταν ενός έτους. Έχει δύο αδερφές, τη Leigh και τη Gillian. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον με πτυχίο στην αγγλική λογοτεχνία. Ο Μίλερ διατηρεί διπλή υπηκοότητα, αλλά επιβεβαιώνει ότι ο ίδιος υπήρξε πάντα Αμερικανός. Επίσης, ο πατέρας του αποτελείται από ένα πολύπλευρο υπόβαθρο, αφού έχει ρίζες Αφρο-Αμερικάνου, Τζαμαϊκανού, Άγγλου, Γερμανού, Εβραίου και Cherokee, ενώ η μητέρα του είναι ρωσικής, γαλλικής, ολλανδικής, συριακής και λιβανέζικης καταγωγής.

Το 2013, ο Γουέντγουορθ Μίλλερ δήλωσε πως είναι ομοφυλόφιλος. Ο πρώτος πρωταγωνιστικός του ρόλος ήταν στη μίνι σειρά «Dinotopia», ενώ η καριέρα του εκτοξεύτηκε στα ύψη όταν πρωταγωνίστησε στη βραβευμένη τηλεοπτική σειρά «Prison Break», στην οποία έπαιξε το ρόλο ενός μηχανικού, ο οποίος κατάστρωσε το τέλειο σχέδιο για να βοηθήσει τον αδελφό του Lincoln Burrows (Dominic Purcell) να δραπετεύσει από τη φυλακή, καθώς είχε κριθεί ένοχος για ένα έγκλημα το οποίο δεν είχε διαπράξει.

Όλες οι ειδήσεις

Κώστας Αρζόγλου για Πέτρο Φιλιππιδη: «Είναι ένας νεόπλουτος της εξουσίας»

Πασχάλης Τσαρούχας για προφυλάκιση Φιλιππίδη: «Στις αρχές Σεπτέμβρη θα κλείσουν άλλες δύο μεγάλες υποθέσεις»

Έλενα Ακρίτα για προφυλάκιση Φιλιππίδη: «Ας περιμένουμε και το πόρισμα της Μπάρμπα»

Αγριες Μέλισσες τρίτος κύκλος: Ένας θάνατος φέρνει δίψα για εκδίκηση - Φωτογραφίες από τα γυρίσματα

ηθοποιόςΓουέντγουορθ ΜίλεραυτισμόςPrison Break