Lifestyle|06.08.2021 08:35

Dua Lipa: Viral έγινε ο χορός της ποπ σταρ στην Αλβανία - Με ένα ποτήρι στο κεφάλι

Newsroom

Ο χορός της ποπ σταρ Ντούα Λίπα (Dua Lipa) με ένα ποτήρι στο κεφάλι συγκέντρωσε πάνω από 3 εκατομμύρια θεάσεις στο Instagram. Η 25χρονη τραγουδίστρια κάνει διακοπές στην πατρίδα της την Αλβανία και έκανε αναρτήσεις από το τουριστικό θέρετρο Kep Merli. Η Dua Lipa, που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, δημοσίευσε βίντεο από βραδιά διασκέδασης, όπου χορεύει με ένα μισογεμάτο ποτήρι με νερό στο κεφάλι της.

Στη λεζάντα που συνοδεύει τη δημοσίευση έγραψε: «Πες μου ότι είσαι Αλβανός χωρίς να μου πεις ότι είσαι Αλβανός» και η ανάρτησή της συγκέντρωσε χιλιάδες likes μέσα σε λίγα λεπτά.

Η Dua Lipa έχει καταγωγή από το Κοσσυφοπέδιο. Οι γονείς της έφυγαν από το Κόσοβο στις αρχές του '90 και εκείνη γεννήθηκε στο Λονδίνο. Ο παππούς της πέθανε το 1999 από καρδιακή προσβολή και ο πατέρας της δεν κατάφερε να παραστεί στην κηδεία του γιατί τα σύνορα είχαν κλείσει. Η νεαρή τραγουδίστρια έχει αποκτήσει διεθνή φήμη, έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία στη μέχρι τώρα καριέρα της.

Στις επιτυχίες της περιλαμβάνονται τραγούδια όπως το «Be the One, One Kiss» (σε συνεργασία με τον Κάλβιν Χάρις), «New Rules», «Don't Start», «Now» κ.ά., ενώ το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ (Dua Lipa) που κυκλοφόρησε το 2017, έγινε πλατινένιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στην μέχρι τώρα καριέρα της, έχει αποσπάσει - μεταξύ άλλων - τρία βραβεία Γκράμι, τρία βραβεία Brit, δύο MTV EMA, και ένα MTV VMA.

T

Dua Lipa: Η ανάρτηση που δημιούργησε αντιδράσεις 

Το καλοκαίρι του 2020 η ποπ σταρ έκανε μια δημοσίευση στα social, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Aνήρτησε τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» σε Instagram και Twitter και δίχασε τους διαδικτυακούς της φίλους. Η ανάρτηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε πληθώρα χρηστών των κοινωνικών δικτύων από την Ελλάδα, τη Σερβία και τη Βόρεια Μακεδονία, με πολλούς από αυτούς να επικρίνουν την τραγουδίστρια και να την κατηγορούν ότι υποστηρίζει «το χειρότερο είδος εθνικισμού». Η εικόνα παρουσίαζε το λάβαρο που είχε πρωτοεμφανιστεί στον ποδοσφαιρικό αγώνα της Σερβίας με την Αλβανία τον Οκτώβριο του 2014, συνοδεύοντάς τη με τη λεζάντα: «Αυτόχθων, επίθετο (του κατοίκου ενός τόπου) ιθαγενής και όχι απόγονος μεταναστών ή αποίκων».

H καλύτερη απάντηση ήταν εκείνη που της έδωσε η Καίτη Γαρμπή μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter. «Αν-ι-στό-ρη-το, επίθετο. Αυτό που δεν είναι συνεπές με την ιστορία ή με την ιστορική ανάλυση» έγραψε η διάσημη τραγουδίστρια. Η Dua Lipa βλέποντας τις σφοδρές και κατά κύριο λόγο αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσε η δημοσίευσή της, έκανε διευκρινιστική ανάρτηση, λέγοντας ότι απλώς ήθελε να αναδείξει την καταγωγή της και όχι να προκαλέσει μίσος, ξεκαθαρίζοντας πως δεν δέχεται να την συνδέουν με ακροδεξιά ιδεολογία. 

T

«Η προηγούμενή μου ανάρτηση δεν είχε ποτέ σκοπό να υποκινήσει το μίσος. Με στεναχωρεί και με θυμώνει που η ανάρτησή μου παρερμηνεύτηκε σκόπιμα από κάποιες ομάδες και άτομα που προωθούν τον εθνικιστικό αυτονομισμό, κάτι που εγώ απορρίπτω εντελώς. Κάθε φορά που δημοσιεύω κάτι για το Κόσσοβο, τα social media μου "τρελαίνονται" ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι χαρούμενο, όπως το φαγητό ή τη μουσική και αντιμετωπίζω έντονη αντίσταση στην ιδέα ενός αυθεντικού πολιτισμού του Κοσσόβου. 

T

Όλοι αξίζουμε να είμαστε περήφανοι για την εθνικότητά μας. Θέλω απλώς να εκπροσωπηθεί η χώρα μου σε έναν χάρτη και να μπορώ να μιλάω με υπερηφάνεια και χαρά για τις αλβανικές ρίζες μου και τη μητέρα μου χώρα. Ενθαρρύνω όλους να αγκαλιάσουν την κληρονομιά τους και να ακούσουν και να μάθουν ο ένας από τον άλλο. Ειρήνη, αγάπη και σεβασμός σε όλους».

Όλες οι ειδήσεις

Ξεσπά ο Αύγουστος Κορτώ για τις φωτιές: Μη λέμε εμπρηστής, ας λέμε απευθείας δολοφόνος

Μελέτη, Γερμανού, Κορομηλά, Χαραλαμπόπουλος για τις φωτιές: «Αποτύχαμε άνθρωποι. Αποτύχαμε»

Rihanna: Στη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του Forbes - «Έχω βιώσει ρατσισμό»

Jennifer Aniston: Η λατρεία στη Jennifer Lopez και πώς «μηδένισε» τους ανεμβολίαστους

τραγουδίστριαΑλβανίαDua Lipa