Lifestyle|10.08.2021 17:41

Cate Blanchett: Συγκινεί η ανάρτηση για την Εύβοια - «Να αφήσουμε τα σπίτια μας να καούν;»

Newsroom

Τραγικές στιγμές ζει η χώρα τις τελευταίες ημέρες με τις φωτιές να μαίνονται στα πύρινα μέτωπα και τους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας εγκαταλείπουν μαζικά τα χωριά και τους τόπους κατοικίας τους για να γλιτώσουν. Η fan page της σταρ του Χόλιγουντ Κέιτ Μπλάνσετ (Cate Blanchett) σχολίασε στο Instagram όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας αναφέροντας την ανάγκη να αλλάξουν οι πολιτικές για το κλίμα και οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο να αναλάβουν δράση.

Συγκεκριμένα η σελίδα αφιερωμένη στη βραβευμένη με δύο Όσκαρ το 2005 και το 2014 για τους ρόλους της στις ταινίες «Ιπτάμενος Κροίσος» και «Θλιμμένη Τζάσμιν» έκανε repost ένα βίντεο που κυκλοφορεί από τη λίμνη Ευβοίας που καιγόταν τις προηγούμενες ημέρες.

Τρομερές πυρκαγιές καταστρέφουν την Ελλάδα

«Καταστροφή σε εξέλιξη! Τρομερές πυρκαγιές καταστρέφουν την Ελλάδα, καθώς και άλλα μέρη του κόσμου, όπως η Τουρκία. Αυτές οι εικόνες είναι γυρισμένες στο νησί της Εύβοιας, κοντά στην πόλη Λίμνη. Οι τουρίστες και οι κάτοικοι μέσω θαλάσσης εκκενώνουν την περιοχή και πολλά σπίτια βυθίζονται στον καπνό.

Η αύξηση των ακραίων φαινομένων (καταιγίδες, πλημμύρες, κατολισθήσεις ή δασικές πυρκαγιές) είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Αυτό γίνεται όλο και πιο συγκεκριμένο σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Εάν οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο δεν αναλάβουν δράση και αλλάξουν τον τρόπο που καταναλώνουμε, η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται. Ο τοίχος πλησιάζει και δεν έχουμε ενεργοποιήσει ακόμη το φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης… Δεν είναι αργά!» αναφέρει η ανάρτηση.

T

Λίγο πριν από αυτή την ανάρτηση για την Εύβοια, μια άλλη ανάρτηση repost από το @cgtneurope ήταν ένα βίντεο που δείχνει στιγμιότυπα από τη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία. Μια ανάρτηση που τη συνόδευε το εξής caption: «“Να φύγουμε και να πάμε πού; Και να αφήσουμε τα σπίτια μας να καούν; Αν φεύγαμε, αυτό το μέρος θα είχε καεί”. Οι Έλληνες χωρικοί, μερικοί άνω των 70 ετών, αρνούνται τις εντολές εκκένωσης και μένουν για να πολεμήσουν τις φλόγες που απειλούσαν την αρχαία Ολυμπία».

T

Μήλα: Η Κέιτ Μπλάνσετ παραγωγός σε ταινία που πρωταγωνιστεί ο Άρης Σερβετάλης

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ ανέλαβε τον ρόλο της executive producer στην ταινία «Μήλα» του Χρήστου Νίκου που έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας ανοίγοντας το τμήμα των «Οριζόντων». Δηλώνοντας γοητευμένη από την ταινία του Χρήστου Νίκου, η Μπλάνσετ θα αναλάβει την προώθηση της ταινίας στις ΗΠΑ, μέσω της εταιρείας παραγωγής της, Dirty Films. Η ίδια δήλωσε για την ταινία πως πρόκειται για «μία πρωτοποριακή, αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία», την οποία είναι περήφανη να εκπροσωπήσει «βοηθώντας να διαδοθεί το χιούμορ, η ζεστασιά και η συναρπαστική ματιά της».

T

Η βραβευμένη ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ στην 77η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών στο Beverly Hills (5/1) φόρεσε μια υπέροχη δημιουργία της Ελληνίδας σχεδιάστριας Μαίρης Κατράντζου. 

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά Εύβοια: Ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις - Πού εντοπίζονται τα προβλήματα

Δανάη Μιχαλάκη - Γιώργος Παπαγεωργίου: Το love story και ο λαμπερός γάμος στη Σύρο

Σπύρος Φωκάς: Δραματικές εκκλήσεις από την οικογένειά του - Χρειάζεται βοήθεια

Forbes: Σαρώνουν οι πιο πλούσιες αυτοδημιούργητες κυρίες στην Αμερική

φωτιάΚέιτ Μπλάνσετφωτιά Εύβοιαηθοποιός