Lifestyle|28.08.2021 16:43

Μαίρη Κατράντζου: Παντρεύτηκε στις Σπέτσες η διεθνής σχεδιάστρια μόδας

Newsroom

Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα designer Μαίρη Κατράντζου, που έχει βρει τον έρωτα της ζωής της στην αγκαλιά του διακεκριμένου καθηγητή Νευρολογίας Μάριου Πολίτη, απάντησε θετικά στην πρόταση! Ο γάμος του ερωτευμένου ζευγαριού, που ζει μόνιμα στο Λονδίνο, έγινε στις Σπέτσες (27/8) και η Μαίρη Κατράντζου φόρεσε μια εντυπωσιακή δημιουργία, ένα μίνιμαλ νυφικό με αέρα '50ς. 

Ο σύζυγος της, καθηγητής Μάριος Πολίτης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πήρε το διδακτορικό του στην Κλινική Νευροεπιστήμη από το Imperial College του Λονδίνου. Σήμερα διευθύνει την Ομάδα Απεικόνισης της Νευροεκφύλισης στο King’s College και η έρευνά του εστιάζει στη χρήση διάφορων απεικονιστικών τεχνικών για τη μελέτη της αιτιολογίας και της παθοφυσιολογίας των νευροεκφυλιστικών διαταραχών.

Μαίρη Κατράντζου
Από τον γάμο

Ποια είναι η σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου

Είναι η Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας που έχει ντύσει από τη Μισέλ Ομπάμα και τη Μελάνια Τραμπ, μέχρι τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, τη Ριάνα και τη Μπιγιονσέ και η οποία ξεχωρίζει για την τόλμη και το δημιουργικό της ταλέντο. Έχοντας σχεδιάσει ρούχα τόσο για το Μπαλέτο της Νέας Υόρκης, όσο και για την όπερα του Παρισιού, μία από τις πλέον σημαντικές στιγμές στην καριέρα της είναι η έκθεση του έργου της στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη.

T

Γεννημένη στην Αθήνα, το 1983, με μητέρα διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και πατέρα επιχειρηματία, η Μαίρη Κατράντζου είναι το ελληνικό αστέρι στο χώρο της μόδας. Το 2005 μετακόμισε στην Αμερική για να σπουδάσει αρχιτεκτονική στο Rhodes Island School of Design. Αλλά, δεν τις ολοκλήρωσε ποτέ, αφού η μόδα και το design την είχαν ήδη κερδίσει. Ακολούθως, θα βρεθεί στο Central Saint Martins College of Art and Design, στο Λονδίνο, όπου πραγματοποιεί τόσο τις πτυχιακές σπουδές της στο σχέδιο μόδας, όσο και τις μεταπτυχιακές σπουδές της, με εξειδίκευση στο γυναικείο ρούχο.

T

Και αυτή δεν ήταν παρά μόνο η αρχή μιας διεθνούς διαδρομής στον αστραφτερό και ιδιαίτερα απαιτητικό κόσμο της μόδας. Σήμερα, η δημοφιλής σχεδιάστρια, με έδρα της το Λονδίνο, συνεργάζεται με περισσότερα από 200 εμπορικά καταστήματα σε περισσότερες από 60 χώρες.

Τον Οκτώβριο του 2019 η Μαίρη Κατράντζου σχεδίασε για το σωματείο «Ελπίδα» και τα μοντέλα της περπάτησαν στον εντυπωσιακό Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Η βασίλισσα των prints παρουσίασε τη νέα της συλλογή για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2020 στο Σούνιο, σε ένα μαγικό σκηνικό, ενώ στο front row της επίδειξης κάθισαν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου της μόδας. Κριτικοί μόδας, fashion editors, διευθυντές περιοδικών όπως η Vogue Arabia, αλλά και fashion influencers, βρέθηκαν στην Ελλάδα και στον ναό του Ποσειδώνα για να απολαύσουν μια καθηλωτική επίδειξη μόδας.

Όλες οι ειδήσεις

Άκης Τσοχατζόπουλος – Η εγγονή του, Κιάρα Μαρκέζη και το τελευταίο «αντίο»

Πόπη Τσαπανίδου: «Είναι πρόκληση για μένα να παρουσιάσω το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του OPEN»

Σ’αγαπάω μεν… αλλά: Γνωρίστε τους ήρωες από τη νέα σειρά του OPEN

Μόνικα Μπελούτσι: Ανοίγουν εκτάκτως έξτρα θέσεις στο Ηρώδειο - Το μήνυμά της στο ελληνικό κοινό

σχεδιάστριαμόδαΜαίρη ΚατράντζουγάμοςΣπέτσες