Lifestyle|09.09.2021 10:09

Γάμος αλά ελληνικά: Πέθανε ο Michael Constantine, ο Ελληνας «πατέρας» της Νία Βαρδάλος

Newsroom

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 94 ετών, άφησε ο Μάικλ Κόνσταντιν (Michael Constantine), ο οποίος είχε υποδυθεί τον «Γκας Πορτοκάλος», τον κινηματογραφικό πατέρα της «Τούλας» (Νία Βαρντάλος) στην πετυχημένη ταινία «My Big Fat Greek Wedding» (Γάμος αλά ελληνικά) του 2002.

Τη δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε ο γαμπρός του, Μάικλ Γκόρντον, ο οποίος είπε ότι «έφυγε» γαλήνια από φυσικά αίτια στις 31 Αυγούστου, στο σπίτι του στο Ρίντινγκ της Πενσιλβάνια, περιστοιχισμένος από την οικογένεια και τους φίλους του. Στο πλευρό του, τις τελευταίες στιγμές βρίσκονταν τα αδέλφια του, Πατρίσια Γκόρντον και Κρις Ντομπς.

Ο Μάικλ Κόνσταντιν γεννήθηκε στο Ρέντινγκ της Πενσυλβανίας, γιος Ελλήνων μεταναστών. Ο πατέρας του, Θεοχάρης Ιωαννίδης Ευστρατίου ήταν εργάτης σε χαλυβουργείο. Ο ηθοποιός αποφοίτησε από το γυμνάσιο και στη συνέχεια μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και έπειτα στην Καλιφόρνια, για να κυνηγήσει μια καριέρα στην υποκριτική.

Τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα τα έκανε στις θεατρικές σκηνές της Νέας Υόρκης, παίζοντας αρχικά μικρούς ρόλους εντός και εκτός Μπρόντγουεϊ. Το 1959 εμφανίστηκε στην πρώτη του ταινία με τίτλο «The Last Mile» και πρωταγωνιστή του Μίκι Ρούνεϊ. Υποδύθηκε, επίσης, έναν μικρό αλλά αξιομνημόνευτο ρόλο στο «The Hustler» με τον Πολ Νιούμαν και την Τζάκι Γκλίσον, ενσαρκώνοντας τον «Μπιγκ Τζον».

T

Από το «Room 222» στην ταινία της Νία Βαρντάλος

Το 1970, πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά «Room 222» του ABC, η οποία κράτησε πέντε σεζόν. Στη συνέχεια, συμμετείχε σε πολλές ακόμη σειρές και έπαιζε μικρούς κυρίως κινηματογραφικούς ρόλους, στους οποίους ωστόσο φρόντιζε πάντα να δώσει το «στίγμα» του. Η μεγάλη του επιτυχία, όμως, έμελλε να έρθει το 2002 με το «Γάμος αλά ελληνικά» της Νία Βαρντάλος, μία από τις πιο επιτυχημένες indie ταινίες όλων των εποχών.

«Ο Μάικλ Κόνσταντιν, μπαμπάς της οικογένειας του καστ μας, ένα δώρο στον γραπτό λόγο και παντοτινός φίλος» ξεκινάει η Βαρντάλος και συνεχίζει: «Η εμπειρία της συνεργασίας μαζί του ήταν πλημμυρισμένη από αγάπη και διασκεδαστικές στιγμές. Θα εκτιμώ πάντα αυτόν τον άνθρωπο που έδωσε ζωή στον Γκας. Μας χάρισε τόσο πολύ γέλιο και του αξίζει να αναπαυθεί. Σε αγαπάμε Μάικλ» έγραψε η ηθοποιός στα social media.

T

Παράλληλα, η Νία Βαρντάλος ανήρτησε μία φωτογραφία που απεικονίζει τον αληθινό πατέρα της, ο οποίος και εκείνος έχει φύγει από τη ζωή, να ποζάρει μαζί με τον τον «κινηματογραφικό» στα γυρίσματα της ταινίας.

Ο Μάικλ Κόνσταντιν παντρεύτηκε την ηθοποιό Julianna McCarthy στις 5 Οκτωβρίου 1953. Είχαν δύο παιδιά, τη Thea Eileen και τον Brendan Neil. Ο γάμος έληξε με διαζύγιο το 1969, την ίδια χρονιά που ο Constantine ξεκίνησε το ρόλο του στο «Room 222».

Γάμος αλά ελληνικά

Η ταινία κυκλοφόρησε κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 19 Απριλίου 2002, ενώ στη χώρα μας έκανε πρεμιέρα στις 19 Ιουλίου 2002. Μια από τις πολλές τακτικές ελληνικής απόδοσης στοιχείων της ταινίας στην διαφημιστική καμπάνια της, που εξασφάλισαν την εμπορική της επιτυχία στην Ελλάδα, ήταν ο εξελληνισμένος τίτλος «Γάμος αλά ελληνικά», ο οποίος παρέπεμπε, εκτός από τις στερεοτυπικές αναπαραστάσεις της εν λόγω χώρας στην ταινία, και στην δημοφιλή τάση των Ελληνικών ρομαντικών κομεντί των δεκαετιών του '50 και του '60.

Επίσης, το ελληνικό σλόγκαν «Παπούτσι από τον τόπο σου» παρέπεμπε στην ιδέα πως ότι προέρχεται από την χώρα προέλευσης, την κουλτούρα ενός, είναι επιθυμητό, ασχέτως από την απουσία ορισμένων ποιοτήτων. Με αυτόν τον τρόπο, γίνεται αναφορά στην εθνική ταυτότητα των κεντρικών χαρακτήρων της ταινίας, καθώς και στο γεγονός ότι είναι μακριά από τον τόπο όπου ζουν. Η ταινία εισέπραξε $4,6 εκατομμύρια στην Ελλάδα και κατέστη ως η δεύτερη πιο κερδοφόρα κινηματογραφική ταινία του 2002.

Η ταινία έμπνευσε την μίνι σειρά «My Big Fat Greek Life», μια παραγωγή της τηλεόρασης HBO και της Tom Hanks' Playtone Productions για τη Sony Pictures Television. Προβλήθηκε το 2003 από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS και είναι η συνέχεια από την ιστορία της Τούλας. Στη σειρά πρωταγωνιστούσαν οι ίδιοι ηθοποιοί όπως και στην ταινία με εξαίρεση το ρόλο του Τζον Κόρμπετ (Ίαν), τον οποίο αντικατέστησε ο Steven Eckholdt. Η σειρά απέσπασε κακές κριτικές και έτσι ακυρώθηκε και προβλήθηκαν μόνο επτά επεισόδια.

Όλες οι ειδήσεις

Ξανά έγκυος η Kylie Jenner - Το επιβεβαίωσε με ένα συγκινητικό βίντεο

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πρώην παίκτρια του GNTM συμμετέχει στην ταινία για τη ζωή του

Αλέξης Παππάς: Από το Survivor στο Bachelor - Πρεμιέρα με φέτα και διπλή αποχώρηση

Roberto Benigni: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, το τσίρκο και η αποθέωση στο φεστιβάλ Βενετίας

The Matrix 4: Κυκλοφόρησε το πρώτο teaser - Ποιο χάπι θα επιλέξεις, το μπλε ή το κόκκινο;

Νία Βαρντάλοςθάνατοςηθοποιός